סגור
ג'וזף מויניאן
ג'ו מויניאן. לאחר הפירעון לא יוותרו לחברה ני"ע בבורסת ת"א (צילום: עמית שעל)

סיבוב פרסה נוסח מויניאן: ביטול של גיוס סגור בת"א כדי להוזיל עלויות מימון

לפי הערכות ג'ו מויניאן ניצל תנאים שקיבל בת"א לגיוס זול יותר בארה"ב. לחברה חסרים 195 מיליון שקל לפירעון החוב למחזיקי אג"ח ב' בסוף דצמבר 

מויניאן לימיטד בסיבוב פרסה נוסף. גיוס האג"ח, שכבר נעצר מוקדם יותר השנה וקודם מחדש בשבועות האחרונים, בוטל ברגע האחרון. בשוק מעריכים כי בעלי החברה, ג'ו מויניאן, ניצל את הליך ההנפקה ואת התנאים שקיבל במהלכו כדי לגייס חוב אחר בתנאים טובים יותר, דבר שיאפשר לו לממש את תוכניתו ולתמוך בפירעון החוב כלפי המחזיקים עד לסוף השנה.
מויניאן, חברת הנדל"ן מארה"ב שנרשמה באיי הבתולה לצורך גיוס חוב בתל אביב ב־2015, מחזיקה בנדל"ן מניב בניו יורק, בשימושי מסחר, משרדים, מגורים ומלונאות, ועוסקת גם במימון השקעות בנדל"ן. לאחר שב־2022 פרעה במלואה את סדרת האג"ח הראשונה שלה (1.35 מיליארד שקל), היא תידרש בסוף דצמבר לשלם למחזיקי האג"ח הנוספת שלה, סדרה ב', כ־335 מיליון שקל (90 מיליון דולר). כדי לעשות זאת היא החלה מוקדם יותר השנה בהליכים להנפקת סדרת אג"ח חדשה, סדרה ג', שתמורתה נועדה לפרוע את חובה כלפי מחזיקי הסדרה הקיימת.
במכרז התקבלו ממשקיעים מוסדיים בקשות להשקעה של 518 מיליון שקל בריבית של 8.45% – ריבית נמוכה מהערכות מוקדמות שהיו בשוק

אולם, בסוף אוגוסט הודיע הבעלים על כוונתו לקדם מהלך חלופי, שבמסגרתו הוא יתמוך בפירעון הסופי של סדרה ב' באמצעות מימוש או מימון מחדש של חמישה נכסים שלו, שאינם מוחזקים בידי החברה, בתמורה שהוערכה ב־440 מיליון שקל (118 מיליון דולר). עד כה מומש במהלך נכס אחד בלבד תמורת 37 מיליון שקל (10 מיליון דולר), אך בקופת מויניאן עדיין חסרים כ־195 מיליון שקל (כ־52 מיליון דולר) לכיסוי החוב למחזיקים. לכן שבה החברה לחלופת גיוס הסדרה החדשה, וזאת במטרה לגייס עד 263 מיליון שקל (כ־70 מיליון דולר).
במכרז שהתקיים בסוף השבוע התקבלו ממשקיעים מוסדיים בקשות להשקעה של 518 מיליון שקל בריבית של 8.45%. זו ריבית נמוכה מהערכות מוקדמות שהיו בשוק לגבי גיוס זה, שדברו על 9.1%. היא אף נמוכה מריביות שנקבעו בגיוסי אג"ח של חברות BVI המדורגות בדירוג דומה לזה של מויניאן בחודשים האחרונים. כך למשל, אנקור הזדמנויות וג'י.אף.איי, שגייסו מוקדם יותר השנה 265 מיליון שקל ו־145 מיליון שקל בריבית של 9.4% ו־8.75% בהתאמה.
גובה הריבית שנקבעה מבטא את הביטחון היחסי של המשקיעים בחברה ובבעלים שלה, לאחר שעד כה היא עמדה בכל תשלומיה למחזיקים ומויניאן אף תמך בפירעונות קודמים שלה. כך, באוקטובר ובנובמבר 2023 הוא העביר לחברה 42 מיליון דולר כהלוואת בעלים לטובת פירעון התשלום למחזיקים שנדרש בדצמבר אשתקד, לאחר שביצע עסקה למימון מחדש של נכס מגורים שבהחזקתו בניו יורק.
אף על פי כן, בסמוך להשלמת המכרז הופתעו המשקיעים לגלות מהחברה שההנפקה מובטלת, וגם כי בכוונת ג'ו מויניאן להמשיך לפעול להשלמת עסקאות המכירה והמימון החדש של נדל"ן שבבעלותו, כדי לתמוך בפירעון החוב למחזיקי האג"ח.
גורמים בשוק העריכו כי מויניאן, כפי שכבר עשה ב־2022, ניצל את התנאים שקיבל במכרז כדי להתמקח מול גורמים מממנים בארה"ב ולקבל מהם תנאים משופרים לגיוס חוב חדש דרכם, ומשהצליח בכך ביטל את ההנפקה בארץ.
עם זאת, הם הביעו ביטחון בכך שתשלום החוב ישולם במלואו. לאחר פירעון סדרה ב', למויניאן לימיטד לא יוותרו ני"ע במסחר בתל אביב והיא תחדל להיות חברה מדווחת.