הדח"צית באלקטרה אישרה אובר-רולינג, אך זכתה לכהונה נוספת
הדח"צית באלקטרה אישרה אובר-רולינג, אך זכתה לכהונה נוספת
דבורה אלחנטי השתתפה ב-2023 בהחלטת אובר-רולינג שעקפה את התנגדות אסיפת בעלי המניות ואישרה למנכ"ל אלקטרה אופציות ב-24 מיליון שקל; המוסדיים כבר הדיחו דח"צים על רקע זה, אך כמה מהם השתכנעו כי "לא ניתן לקבוע שההחלטה על האובר-רולינג היתה לא סבירה", ומינויה אושר ברוב קטן
שיחות השכנוע מול המוסדיים עבדו, ואסיפת בעלי המניות של אלקטרה אישרה את מינויה של דח"צית, שאישרה אובר-רולינג, לכהונה נוספת.
אלקטרה תכננה לאשר באסיפת בעלי המניות שלה בסוף דצמבר את מינויה של הדח"צית דבורה אלחנטי לתקופת כהונה נוספת בת שלוש שנים. אולם היא נאלצה לדחות את כינוס האסיפה, מחשש שהגופים המוסדיים המחזיקים במניות החברה יתנגדו ויביאו להדחת אלחנטי מהדירקטוריון בתום תקופת כהונה אחת בלבד.
לכלכליסט נודע שאלחנטי קיימה שיחות עם המוסדיים במטרה לשכנעם לתמוך במינויה, ושכמה מהם גם קיימו שיחות בנושא עם בעלי השליטה באלקטרה, האחים דני ומייקי זלקינד (46.8% באמצעות אלקו).
כעת, שבועיים אחרי, נראה שהשיחות נשאו פרי. בהצבעה שהתקיימה לבסוף אתמול (א') שלושה מהגופים המוסדיים שמחזיקים במניות אלקטרה, כלל, הפניקס ומגדל, תמכו במינוי והביאו להחלטת רוב של 56% מבעלי מניות המיעוט שהשתתפו בהצבעה בעד ההצעה. הצבעה של כל אחד מהם נגד, בדומה להצבעתם של שאר הגופים המוסדיים, הייתה הופכת את התוצאה ומביאה להדחתה של אלחנטי.
החשש של אלקטרה לקראת ההצבעה נבע מהקשחת הקו של המוסדיים בשנה החולפת כנגד דח"צים שאישרו החלטות אובר-רולינג, ומהצבעתם בהתאם לכך, לפני כשבועיים, נגד מינויו של דח"צ בקרסו מוטורס לתקופת כהונה נוספת. זו הצטרפה למקרים קודמים במטריקס ובביג בדצמבר 2023 ובמרץ 2024.
אובר-רולינג היא החלטת דירקטוריון שעוקפת את התנגדות אסיפת בעלי המניות, שהתקבלה ברוב מקרב בעלי מניות המיעוט, לסוגיה הקשורה למדיניות התגמול ולתנאי כהונתם של נושאי משרה.
אלחנטי השתתפה ב-2023 בהחלטת אובר-רולינג שאישרה למנכ"ל אלקטרה איתמר דויטשר אופציות בשווי של 24 מיליון שקל למרות התנגדות האסיפה. האובר-רולינג החמישי של אלקטרה בעשור האחרון. באוקטובר, ועל רקע התנגדות האסיפה לעדכון בתנאי האופציות של דויטשר, הזהיר מנכ"ל בית ההשקעות מיטב אילן רביב, בשיחה עם כלכליסט, כי "מיטב תתנגד להארכת הכהונה של דח"צים באלקטרה שיתמכו באובר-רולינג". מאז החברה לא קיבלה החלטה כזו, וייתכן שהאיום המפורש של מיטב סייע לכך (מיטב התנגדה למינויה של אלחנטי).
בשבוע שעבר השתתף חגי שרייבר, מנהל ההשקעות הראשי של הפניקס, בפאנל, בכנס באוניברסיטה העברית, שעסק במעורבות הגופים המוסדיים בחברות ציבוריות, והסביר כי: "החלטות הנוגעות לאובר-רולינג הן לא שחור ולבן. ולכן לא נחליט על כך באופן גורף. תמיד יש את האפשרות שהדירקטוריון קיבל את ההחלטה על סמך מידע שהוא היה חשוף אליו ושהאסיפה לא. אבל זה צריך להיות משוקף לבעלי המניות".
גורם מוסדי ששוחח עם כלכליסט אמר בהקשר דומה: "כעיקרון אנחנו נצביע נגד מינוי של דח"צ שתמך באובר-רולינג אבל אם הרגולטור מאפשר החלטה כזו במקרים חריגים, אנחנו גם משאירים לכך פתח. אין לנו את כל המידע שהדירקטורים חשופים אליו ולכן ההחלטה שלהם עשויה להיות סבירה. שלא כמו במקרים אחרים שבהם הצבענו נגד כהונה של דח"צים שאישרו אובר-רולינג, לאור המורכבות של חברה כמו אלקטרה וההערכה שלנו לניהול של דויטשר, לא ניתן לקבוע שההחלטה על האובר-רולינג הייתה לא סבירה".
ניתן לשער כי בשיחות שקיימו אלחנטי ובכירי החברה עם המוסדיים לקראת ההצבעה עלתה גם השאלה כיצד היא תנהג במקרים עתידיים שבהם תיתקל החברה בהתנגדויות מצד בעלי מניות המיעוט לתנאי שכר שתרצה אלקטרה לאשר לדויטשר ולבכירים אחרים. נראה שתשובותיה (במקביל להקשחת הדרישות מהחברות, ומטעמה של רשות ניירות ערך, לשקיפות גבוהה יותר בנוגע להחלטות אובר-רולינג) סיפקו את אלו מהם שהצביעו בעד.