סגור

התגמול של מנכ"ל איי.סי.אל החדש: שכר ובונוס של עד 6 מיליון שקל, אופציות ב-5.52 מיליון שקל

לפי ההצעה שהוגשה לאישור האסיפה הכללית, אלעד אהרונסון יקבל שכר בסיס שנתי של 2.8 מיליון שקל ובונוס מותנה ביעדים של 3.2 מיליון שקל - לצד חבילת האופציות 

מנכ"ל איי.סי.אל הנכנס אלעד אהרונסון יקבל בתפקידו החדש שכר בסיס של 2.8 מיליון שקל בשנה, לצד בונוס מותנה ביעדים של 3.2 מיליון שקל - ובסך הכול עד 6 מיליון שקל. כמו כן ייהנה אהרונסון מחבילת אופציות בהיקף של 5.52 מיליון שקל.
החברה הגישה את התגמול המוצע לאישור אסיפת בעלי המניות. מנכ"ל איי.סי.אל הקודם רביב צולר היה מבעלי המשכורות הגבוהות בבורסה בת"א - בשנת 2023 הוא קיבל תגמול של 13.5 מיליון שקל (שכר בסיס ובונוסים).
אהרונסון מונה לתפקיד לפני כחודש , לאחר שצולר הודיע על פרישה, בתום כהונה של 7 שנים כמנכ"ל. בתפקידו הקודם עמד אהרונסון בראש חטיבת הפתרונות המיוחדים של איי.סי.אל, שכוללת ייצור מוצרים ודשנים ייעודיים. הוא הגיע לחברה לאחר 16 שנים באלביט מערכות, שם, בין היתר, עמד בראש חטיבת המל"טים.
עם המינוי שלו אמר לכלכליסט איליה פיינר, אנליסט מלידר שוקי הון שמסקר את החברה: "אהרונסון מתחיל את הכהונה שלו במועד קריטי עבור החברה, והוא נכנס לנעליים גדולות, אחרי שבע שנים שבהן צולר הוביל את החברה בהצלחה רבה, עם אסטרטגיה ברורה של מיקוד במוצרים מיוחדים ופיתוח מנועי צמיחה. אהרונסון יידרש להמשיך לבסס את דרכה של החברה בנתיבים האלו, לצד התמודדות עם אתגרים משמעותיים נוספים".
בכהנונתו יידרש אהרונסון להתמודד עם שני אתגרים מרכזיים: הראשון, הארכת זיכיון ים המלח שתם ב-2030. בקרוב צפויים להתחיל המגעים מול המדינה על הארכת הזיכיון - המדינה מתכוונת לצאת למכרז על הזיכיון, כשלאיי.סי.אל זכות סירוב ראשונה. אם לא תממש אותה, הזוכה האחר יחוייב לקנות מהחברה נכסים בשווי מיליארדי דולרים.
האתגר השני הוא הרחבת מנועי הצמיחה של החברה – וובכלל זה חטיבת הפתרונות המיוחדים שמסייעת לחקלאים להתמודד עם קשיי משבר האקלים ומחסור במים.