סגור
תומר אבנון מנכ"ל קבוצת אבנון
תומר אבנון (צילום: אורן כהן )

בלעדי
תומר אבנון מציג: מהסדר חוב לבעל שליטה בחברה ציבורית

הסכם המיזוג בין השלד הבורסאי טכנופלסט ונצ׳רס ותומר אבנון מתרחב - הוא ייצוק לתוך השלד שתי חברות ביטחוניות שבבעלותו, סקיילוק וביסנס, ויקבל 60% מהמניות ו-60 מיליון שקל במזומן. הכסף ישמש לפירעון חובות לנושי קבוצת אבנון שנכנסה להסדר חוב בשנה שעברה: הנושים יקבלו 92.5% מהחוב כלפיהם 

שינוי משמעותי בהסכם המיזוג של חברת סקיילוק לתוך השלד הבורסאי טכנופלסט ונצ'רס - סקיילוק היא חברה בבעלות קבוצת אבנון שנמצאת בהליכי הסדר חוב.
לכלכליסט נודע כי העסקה המקורית, שנחתמה בחודש ספטמבר האחרון, תתרחב בהיקפה: סקיילוק, שמייצרת מערכות לזיהוי ויירוט רחפנים, תיצוק לשלד של טכנופלסט לא רק אותה אלא גם את החברה-הבת ביסנס - המפתחת ומייצרת פתרונות טכנולוגיים מבוססי חיישנים לגופי מודיעין וגופים ביטחוניים אחרים.
לצורך המיזוג נקבע כי שווי שתי החברות שיוצקת קבוצת אבנון לשלד הבורסאי יעמוד על 120 מיליון שקל: 70 מיליון שקל מיוחסים לסייקלוק ו-50 מיליון שקל מיוחסים לביסנס. השווי של טכנופלסט במיזוג יעמוד על 40 מיליון שקל. ההכנסות המצרפיות של סקיילוק וביסנס עומדות על 100 מיליון שקל בשנה בסיכום 2024, וה-EBITDA השנתי על 15 מיליון שקל.
אלו חדשות טובות לנושי קבוצת אבנון, שכן העסקה תאפשר לפרוע להם 92.5% מיתרת החוב ברוטו כלפיהם. קבוצת אבנון של תומר אבנון נכנסה להסדר חוב בשנה שעברה, למעט חברת סקיילוק, שבאמצעותה אבנון נדרש לתרום את חלקו לפירעון החובות.
אבנון יקבל בעסקה 60% מהמניות בחברה הממוזגת, בעוד שבמתווה הקודם היה אמור לקבל 70% מהמניות, וכן תשלום במזומן של 60 מיליון שקל. הסכום יועבר כולן לנושי קבוצת אבנון, ולשם כך טכנופלסט, שמנוהלת על ידי המנכ"לית דינה שארפי והיו"ר חגי מזרחי, תידרש לגייס הון, שכן בקופתה כ-13 מיליון שקל בלבד. עוד נודע כי החברה קיבלה התחייבות חיתומית לגיוס של 60 מיליון שקל מ-IBI חיתום.
בעלי המניות הגדולים בטכנופלסט כיום הם ערן מיטל (14.5%) ומשה צוק (12.1%9. יחד עם כספים נוספים שנמצאים בידי קבוצת אבנון, וכן הזרמת כסף מצד המייסד של קבוצת אבנון, תומר אבנון, הנושים יוכלו לקבל כמעט את כל יתרת החוב כלפיהם, שעומדת על כ-100 מיליון שקל.
קבוצת אבנון נכנסה להליכי הסדר חוב במהלך השנה שעברה בשל חובות של מאות מיליוני שקלים. כבר ביוני 2023 החברה הגישה בקשה לעיכוב הליכים על רקע קשיים בפעילותה, שנגרמו, לטענתה, בשל האינפלציה ועליית הריבית. הבקשה הוגשה לאחר שהקבוצה לא הצליחה להגיע להסדר מחוץ לכותלי בית המשפט עם חלק מנושיה. מאז החברה פיטרה עשרות מבין 240 עובדיה, צמצמה את שטחי המשרדים שלה ועברה תהליך התייעלות מואץ, בפיקוח בית המשפט. בשנה שעברה, כאמור, נכנסה רשמית להסדר חוב ומונה לה מנהל הסדר.
תביעות החוב עמדו על כמיליארד שקל, אך הנאמנים הכירו בחובות בהיקף של 300 מיליון שקל בלבד. בין נושי קבוצת אבנון ניתן למנות את בית ההשקעות מיטב (88 מיליון שקל); חברת האשראי החוץ־בנקאי אמפא קפיטל בראשות יובל גביש (24.2 מיליון שקל); בנק מזרחי טפחות (22.7 מיליון שקל); חברת כרטיסי האשראי MAX (9.3 מיליון שקל); חברת האשראי החוץ־בנקאי מיכמן (8.7 מיליון שקל); גמא ניהול וסליקה של הפניקס (8.6 מיליון שקל); וחברת האשראי החוץ־בנקאי פנינסולה (3 מיליון שקל).
במסגרת ההסדר מכרה סקיילוק את החברה-הבת מיי דיפנס, שמייצרת מערכות ליירוט מל"טים, לקרן ברידג'פוינט הדנית, תמורת 480 מיליון שקל. חצי מהסכום הגיע לנושים: 140 מיליון שקל לנושי סקיילוק עצמה ו-100 מיליון שקל לנושי קבוצת אבנון.