סגור
אייל בן סימון על רקע בניין הפניקס
אייל בן סימון על רקע בניין הפניקס (Photo: Sharon Anavi, Inbal Marmari)

הגיעו לפשרה: ישראכרט תפצה את הפניקס ב-9 מיליון שקל על ביטול המיזם המשותף

הפשרה הושגה בעקבות תביעה על סך 120 מיליון שקל שהגישה הפניקס נגד חברת כרטיסי האשראי, בשל ביטול המיזם המשותף בתחום האשראי הצרכני 

שנתיים אחרי שחברת הביטוח הפניקס תבעה את ישראכרט ב-120 מיליון שקל, הצדדים הגיעו לפשרה. אתמול (ב') אישר בית המשפט המחוזי בת"א את הסדר הפשרה ולפיו ישראכרט, בניהולו של רן עוז תשלם פיצוי של 9 מיליון שקל להפניקס בניהולו של אייל בן סימון.
האירוע שהביא לסכסוך בין שני הגופים הפיננסים החל בינואר 2023. באותו חודש חתמו הפניקס וישראכרט על מזכר הבנות להקמת מיזם משותף בתחום האשראי הצרכני, לאחר מו"מ ממושך. אלא ששבוע לאחר מכן הודיעה ישראכרט, שהיא חברה ללא גרעין שליטה, כי קיבלה הצעה לרכישת החברה ע"י הראל, המתחרה של הפניקס.
בהפניקס זעמו על כך, וטענו כי לא ייתכן מצב בו ישראכרט תעמיד הלוואות ללקוחות הפניקס, בזמן שהיא נשלטת ע"י המתחרה שלה, ולכן לא ניתן לקיים את המיזם המשותף בסיטואציה שנוצרה.
בנוסף לביטול המיזם הגישה הפניקס תביעה כנגד ישראכרט, ובה טענה כי החברה הסתירה מהפניקס את המגעים שנוהלו במקביל עם הראל והתנהלה בחוסר תום לב במו"מ. התביעה הוגשה על סך 120 מיליון שקל בנימוק שזה היה שווי המיזם המשותף שהיה אמור לקום על בסיס תחזיות הפניקס.
בחוכמה שבדיעבד, המיזם בין הצדדים דווקא היה יכול לצאת לדרך, שכן הראל לא רכשה את ישראכרט היות ורשות התחרות לא אישרה את העסקה.
אולם בסופו של דבר הפניקס החליטה להעמיק את פעילותה בתחום האשראי בעיקר באמצעות זרוע האשראי החוץ בנקאית שלה- חברת גמא.
סגירת מעגל נוספת לסיפור זה הוא שבימים אלה מי שצפויה לרכוש את השליטה בישראכרט היא קבוצת דלק, שבשליטת יצחק תשובה, שהייתה בעבר בעצמה בעלת השליטה בפניקס.
בשבוע שעבר אישרו בעלי המניות של ישראכרט את מכירת השליטה לדלק לפי שווי של 3.56 מיליארד שקל. השלמת העסקה כפופה לאישורים רגולטוריים.