בלעדימנכ"ל דיסקונט ניו יורק יעזוב; מי שהיה מנכ"ל לאומי ארה"ב מועמד להחליפו
בלעדי
מנכ"ל דיסקונט ניו יורק יעזוב; מי שהיה מנכ"ל לאומי ארה"ב מועמד להחליפו
זיו בירון יעזוב לאחר שהגיע להסכמה משותפת עם הנהלת דיסקונט על סיום התפקיד - הבנק מנהל מגעים עם אבנר מנדלסון כדי שיחליף אותו. ב־2022 התגלו בדיסקונט ניו יורק ליקויים הקשורים לאיסור הלבנת הון, והוטלו עליו כללים נוקשים יותר ששחקו את הרווחיות
מנכ"ל דיסקונט ניו יורק זיו בירון יעזוב את תפקידו, כך נודע לכלכליסט. בירון, שנמצא בימים אלה בישראל, נפגש עם מנכ"ל דיסקונט אבי לוי, ובשיחה סוכם כי הוא יסיים את תפקידו כמנכ"ל הבנק האמריקאי של דיסקונט, תפקיד שאותו מילא בחמש השנים האחרונות.
עוד נודע כי הבנק מנהל מגעים עם אבנר מנדלסון כדי שיחליף את בירון. מנדלסון היה מנכ״ל הבנק המתחרה - לאומי ארה״ב, ועזב לאחר המיזוג עם נשיונל ואלי בנק בסוף 2021. בירון (50) עבר מבנק הפועלים לדיסקונט לפני 8 שנים, והובא אל הבנק ע"י המנכ"לית לשעבר לילך אשר טופילסקי, שהכירה אותו מהתקופה שבה היתה בהפועלים. ב־2019 הוא מונה למנכ"ל דיסקונט ניו יורק במקום אורי לוין שהתמנה אז לתפקיד מנכ"ל הבנק.
לבירון היתה קדנציה לא פשוטה כמנכ"ל, שבמהלכה הוא התמודד עם לא מעט אתגרים. ב־2020, אז חצו נכסי הבנק את הרף של 10 מיליארד דולר, כך שרגולטורית הוא מוגדר בנק גדול בארה"ב, מה שהביא שינוי בתכיפות ועומק הביקורת הרגולטורית עליו.
במסגרת ביקורת שנעשתה ב־2022 התגלו בבנק ליקויים, בעיקר בכל הקשור לעמידה בכללי הציות של איסור הלבנת ההון. על הבנק אמנם לא הוטלו קנס או עונשים, אבל הוא נדרש לעמוד בתוכנית ציות נוקשה שיישומה היה כרוך בהוצאות שהכבידו על הרווחיות שלו. בנוסף בירון התמודד בקדנציה גם עם העלייה החדה בריבית שהביאה לעלייה בריבית הפיקדונות בארה"ב למגזר העסקי, המגזר המרכזי שבו הבנק פעיל, מה ששוחק את רווחיות פעילות המימון.
את ינואר־ספטמבר 2024 סיים דיסקונט ניו יורק עם רווח של 59.4 מיליון דולר, ירידה של 14% לעומת התקופה המקבילה, שמיוחסת לשחיקה של 2.9% בהכנסות ומעלייה בהפרשות להפסדי אשראי ל־8.6 מיליון דולר לעומת 3.4 מיליון דולר בתקופה המקבילה. בשנים 2023-2019 קיבל בירון כמנכ"ל שכר בעלות כוללת של 23.6 מיליון שקל (נתוני 2024 טרם פורסמו.
באוגוסט שעבר החליטו בדיסקונט למכור 15% מהבנק בניו יורק לקרן גלטין פוינט האמריקאית (לשעבר מבעלות השליטה בהפניקס) לפי שווי של מיליארד דולר. אחת ממטרות העסקה היא שהשותפות עם גלטין תביא לחיזוק הנוכחות של הבנק בארה"ב לנוכח הקשר של הקרן עם השוק הפיננסי, מה שבתקווה ישפר את הצמיחה בבנק ואת הרווחיות שלו. כעת נותר לראות האם בדיסקונט יבצעו שוב מינוי פנימי לתפקיד מנכ"ל הבנק האמריקאי, או שהכניסה של קרן גלטין תביא לכך שיגויס מנכ"ל חיצוני לבנק, אולי אף לא ישראלי.
שלשום דיסקונט החליט למנות את ברק נרדי, ראש חטיבת ההחזקות, לתפקיד מנכ"ל מרכנתיל במקום שוקי בורשטיין שעוזב. נרדי מכהן כיום כראש חטיבת האחזקות בבנק. כעת יהיה על מנכ"ל דיסקונט למצוא הן מחליף לנרדי והן לבירון.