בלעדירמי לוי החליט להנפיק את חברת הנדל"ן שלו וחושף לראשונה את היקף הנכסים
בלעדי
רמי לוי החליט להנפיק את חברת הנדל"ן שלו וחושף לראשונה את היקף הנכסים
לוי טרם בחר את החתמים שיובילו את המהלך, אך מסמן את חודש מאי כתאריך היעד. לוי: "נלך להנפקה, קיבלנו אינדיקציות לשווי של 4-3.5 מיליארד ש' לרמי לוי נדל"ן"
דואג לדור הבא: רמי לוי קיבל החלטה סופית על הנפקת רמי לוי נדל"ן, וזו מכוונת למאי הקרוב. "קיבלנו אינדיקציות לשווי של 4-3.5 מיליארד שקל לחברה, אבל עדיין לא בחרנו מי יוביל את המהלך. אנחנו מתכוונים להנפיק ויהיו חדשות בשבוע הבא. את ההחלטה קיבלנו כבר", אמר לוי לכלכליסט אתמול.
ככל הידוע תשקיף החברה נמצא בשלבי הכנה, והחברה אף סיימה לקראת המהלך את בניית אתר הבית שלה, שלראשונה חושף את הנכסים בהם היא מחזיקה.
הפעילות של רמי לוי נדל"ן, המנוהלת בידי מוטי חזן, כוללת מרכזים מסחריים, בנייני משרדים ותעשייה קלה בעיקר. עוד פעילה החברה בתחום המגורים והמלונאות וכן בתחום הלוגיסטיקה. נועם דורון משמש כסמנכ"ל הכספים של החברה.
רמי לוי נדל"ן רשומה תחת רמי לוי, בעל השליטה בחברת הסופרמרקטים שיווק השקמה, ואשתו עדינה. "ביעדי החברה ליזום ולהרחיב את פעילותה בהקמה וניהול נכסים ביעודים שונים, תוך בחינה של הזדמנויות חדשות, התחדשות עירונית וייזום ובנייה של פרויקטים בארץ ובעולם, וזאת לצד עליה בהכנסות מנכסי הנדל"ן המניב, השבחת האתרים הקיימים וניצולם למען אנרגיה ירוקה בריאה", נכתב באתר.
חברות שמבקשות להנפיק על בסיס דו"חות 2024 אמורות להגיש תשקיף עד סוף חודש מרץ, אולם בשלב מקדמי יותר הן מודיעות לרשות ני"ע ולבורסה על כוונתן להגיש תשקיף כזה, ויתכן שזוהי ההתפתחות שעשויה לקרות בשבוע הבא.
לוי גילה כי ההון העצמי של החברה עומד על כ־2.7 מיליארד שקל. "זה אומר שהשוויים שהחתמים מציעים לנו הגיוניים, מה גם שרמת המינוף שלנו היא 15% בלבד", הוסיף לוי. "הרעיון הוא להכין את החברה לדור הבא. אין לנו כוונה להכניס שותף מוסדי במהלך מקדים". אתר החברה מגלה לראשונה את הנכסים והפרוקטים שבהם רמי לוי מחזיקה. בין נכסי הדגל קניון עטרות בירושלים ובו 40 חנויות, קניון מבשרת במבשרת ציון עם 36 חנוןיות,. ומרכז מסחרי נוסף שנבנה ברחוב הכשרת הישוב בראשל"צ על פני 2500 מ"ר.
לצד 5 קומות נוספות של משרדים.במודיעין מחזיקה החברה מרכז מסחרי במרכז עינב, צמוד למתחם ישפרו עם 40 חנויות ומשרדים. בירושלים מחזיקה החברה גם בקניון רמי לוי בתלפיות, עם 14 חנויות, וברחוב כנפי נשרים היא מצויה בהקמה של שני מגדלי משרדים של 85 אלף מ"ר. לחברה פרויקטים בהקמה גם בראש העין, רמת ישי ובאר שבע.
בנוסף היא מקימה את פרויקט הולילנד לבניית 268 יח"ד בירושלים, ב־3 בנייני מגורים, לצד 1,400 מ"ר שטחי מסחר, חניונים ומחסנים שהמימון להקמתם ניתן על ידי חברות ספיר וברקת. בנוסף בונה החברה 133 יח"ד בשכונת נוף ציון בירושלים בתשעה בניינים מדורגים, פרויקט נוסף, VISION, ממוקם בדרך חברון בירושלים ובו 298 יח"ד, שני מגדלי מגורים ומגדל משרדים צמוד. במתחם הרכבת בירושלים על קרקע שרכשה מדלק נדל"ן, מקדמת החברה הקמה של 180 יח"ד לצד מלון של 7,000 מ"ר ו־2,000 מ"ר מסחר, ובגבעת המטוס פרויקט של 311 יח"ד.
בסה"כ לחברה תשעה קניונים פועלים ובהקמה בירושלים גוש עציון ובית שמש, ומרכזים מסחריים קטנים יותר בנשר (בהקמה), קרית שמונה, חצור הגלילית, נהריה, עכו, פרדס חנה (בהקמה) ועפולה. בדרום מחזיקה החברה במרכזים בשער בנימין (בהקמה), מישור אדומים (אחד פעיל ואחד בהקמה), אופקים (בהקמה), נתיבות, מרכז דוידי באשקלון, שותפות עם ביג בקסטינה, שני מרכזים מסחריים בבאר שבע אחד מהם בהקמה, ומרכז מסחרי בדימונה. שני מרכזים מסחריים מחזיק בשילת, שניים בהקמה בראש העין ואחד בכפר־סבא. החברה גם מחזיקה במרלו"גים בעטרות, שילת, מודיעין ויהוד.
לוי קידם כבר פעמיים בעבר מהלך להנפקת רמי לוי נדל"ן, הפעם האחרונה שבהן ב־2021. לוי שאף אז לבצע את ההנפקה לפי שווי של לפחות 1.5 מיליארד שקל, והיה במגעים עם חתמים ומשרדי עו"ד כדי להתחיל בהכנת תשקיף, אך עצר ברגע האחרון. גם כעת הוא התלבט אבל כאמור, לדבריו, קיבל החליט להתקדם עם המהלך כבר השנה.
הסיבה המרכזית להנפקת החברה היא הרצון של לוי להבטיח את העברתה לדור ההמשך. ללוי ישנם נכסים רבים, והגדולים שבהם ציבוריים. הורשה של מניות היא בסופו של דבר אקט פשוט יותר מהעברה של נכסים לא סחירים גם כשמדובר בנכסים מניבים, כשלכך מצטרפים היתרונות של חברה ציבורית שמתנהלת לפי כללי ממשל תאגידי, מה שמאפשר לה לפעול באופן עצמאי.
משום שהמטרה המרכזית בהנפקה, ככל שתצא לפועל, היא העברה בין־דורית, ובגלל הנתונים הכספיים שלה, ההנפקה תתבצע בעיקר באמצעות הצעת מכר של לוי, שיכולה להגיע למיליארד שקל, ולא באמצעות גיוס הון לחברה אם ההנפקה תצא לפועל לפי השווי המבוקש, רמי לוי נדל״ן תיסחר בשווי גבוה דומה לשל רבוע כחול נדל״ן שבשליטת מוטי בן משה (4.1 מיליארד שקל) ועם הון עצמי של 3.6 מיליארד שקל, שהיא אחת מ־20 החברות הגדולות במדד ת״א־נדל״ן במונחי שווי שוק. מגה אור של צחי נחמיאס נסחרת לפי שווי 4.7 מיליאר שקל והון עצמי של 3 מיליארד..
אוריון היא חברת החיתום בעלת הסיכוי הגבוה ביותר לבחירת לוי אבל מכרים שלו טוענים כי הוא מסוגל להחליט ברגע האחרון לפי השווי שיובטח לו. "נכון שמכפיל של 1.5 על ההון הוא מכפיל שאנחנו רואים בחברות נדל"ן בבורסה, אבל הוא אופייני לחברות שכבר רצות וסחירות ולא לחברה ביומה הראשון. יכול להיות שרמי חולם על שווי של 4 מיליארד שקל, אבל הגיוני הרבה יותר שהשוק יעניק לו שווי בכיוון של 3 מיליארד שקל", אמר איש עסקים גדול בתחום אתמול.