אקוואריוס מחממת מנועים: קופצת ב-50% ביומיים ברקע גיוס הון
אקוואריוס מחממת מנועים: קופצת ב-50% ביומיים ברקע גיוס הון
יצרנית המנועים הירוקים גייסה הון של 10 מיליון דולר משני משקיעים, וקיבלה השקעה נוספת מעובדים בכירים בחברה שהגדילו את אחזקותיהם; אקוואריוס, שצנחה 95% משיא השווי של 1.75 מיליארד שקל, מנסה להיכנס לנאסד"ק ומתכננת להתחיל למכור ב-2026 את המנועים שלה
אקוואריוס מנועים הודיעה ביומיים האחרונים על השקעות חדשות והגדלת ההשקעה של חלק מבעלי המניות הקיימים. מניית החברה קופצת היום בבורסת בתל אביב ביותר מ-10% ביום עליות חמישי ברצף, ואחרי זינוק של 37.1% שרשמה אתמול.
היום (ב') הודיעה יצרנית המנועים שאינם פועלים על דלקים מזהמים על השקעה של עובדים בכירים בחברה שבחרו להגדיל את האחזקות בה. חברת אינסייט קפיטל, המוחזקת על ידי ליאון רקנאטי, תשקיע בחברה כ-100 אלף דולר נוספים. עוד לפני ההשקעה החזיק רקנאטי (באמצעות אינסייט) ב-4.74% משווי החברה.
כמו כן מנכ"ל החברה גל פרידמן ויו"ר החברה יונה פוגל ישקיעו כל אחד 13.8 אלף דולר. מלבדם גם כמה עובדים בכירים נוספים בחברה ישקיעו סכום כולל של 37 אלף דולר.
אתמול דיווחה אקוואריוס שגייסה 10 מיליון דולר משני משקיעים: אליאל שליידר שהשקיע 8 מיליון דולר בחברה ומחזיק כיום ב-19.44% ממנה, ואלכסנדר צ'רנילובסקי שהשקיע 2 מיליון דולר נוספים בחברה, לאחר שביצע השקעה קודמת בחברה ביוני ומחזיק כעת ב-20.73% ממנה. ביוני, יחד עם צ'רנילובסקי, נכנס להשקעה בחברה גם אלי פולטוב שמחזיק כעת 7.79%.
המשקיעים החדשים מצטרפים לבעלי המניות הקיימים בחברה, מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט, וליאון רקנאטי.
אקוואריוס מפתחת מנועים וגנרטורים המיועדים לעשות שימוש במימן או דלקים לא מזהמים אחרים, ובכך תאפשר להפוך מרכזים מסחריים או מפעלים לירוקים.
החברה הוקמה לפני כעשור ומאז הושקעו בה כ-120 מיליון דולר, אך עדיין לא החלה למכור את מוצריה. בחודשים הקרובים צפויה החברה לסיים את הייצור של כמה מנועים שישמשו כפיילוט בארה"ב, כך שב-2026 תחל החברה במכירות של המוצרים.
מנועי החברה מיוצרים בגרמניה, שם לחברה יש מפעל עם כ-30 עובדים. בנוסף, לחברה מרכז פיתוח בפולין עם 30 עובדים נוספים. מטה החברה וחברת התוכנה נמצאים בישראל וכוללים עשרה עובדים. מטרת התוכנה שפיתחה החברה הוא לאפשר למנוע שלהם להיכנס לפעילות באופן מיידי במידה ויש הפסקת החשמל ובכך להוות גיבוי לרשת החשמל. אחד השימושים המרכזיים שרואים בחברה למוצרים הוא גיבוי חשמל לחוות שרתים.
נכון להיום החברה נסחרת בתל אביב, כשבשנים האחרונות ספגה בעיקר מפלות. היום החברה בשווי של 81 מיליון שקל בלבד – צניחה של 95% מהשיא בפברואר 2021 אז נסחרה בשווי של 1.75 מיליארד שקל. כשהחלה החברה להיסחר בבורסה בתל אביב, בנובמבר 2020, שווי השוק עמד על כמיליארד שקל.
שווי השיא של החברה הגיע לאחר שבינואר 2021 חתמה על מזכר הבנות לשיתוף פעולה עם חברה יפנית ליצירת פתרון ייצור ואחסון אנרגיה. החברה היפנית הייתה אמורה להביא את הידע באחסון האנרגיה, ואקוואריוס בייצור אנרגיה.
ביוני 2021 חתמה החברה על מזכר הבנות עם חברת KIP מדובאי שכלל הקמת מפעל באיחוד האמירויות ואפשרות לחברה אופציה לקנות עד 10% ממניות אקוואריוס, לפי שווי של 5 מיליארד דולר. האופציה חלפה והחברה מהאמירויות בחרה שלא לממש אותה. ב-14 החודשים בהם האופציה הייתה על השולחן איבדה מניית החברה עשרות אחוזים משוויה.
בספטמבר הודיע ההחברה על כוונתה להירשם למסחר בנאסד"ק, במהלך שצפוי להתחיל לצאת לפועל בסוף השנה. בשלב הראשון החברה תישאר דואלית ותיסחר גם בתל אביב וגם בארה"ב. בדיווח לבורסה כתבה "החברה מקיימת מגעים עם משקיעים אסטרטגיים ובעלי ערך מוסף לחברה כאשר תנאי סף להשקעתם הינו רישום מניות החברה למסחר בנאסד"ק. על כן, רישום מניות החברה למסחר בנאסד"ק, יאפשר לחברה לקדם את המגעים עם משקיעים אלו ומשקיעים פוטנציאליים נוספים".