בתוך שנה, אלביט מערכות הכפילה את המכירות לשוק הישראלי
בתוך שנה, אלביט מערכות הכפילה את המכירות לשוק הישראלי
שליש מהמכירות ברבעון השלישי הופנו למשרד הביטחון; ההכנסות הכוללות עלו ב-14% ל-1.71 מיליארד דולר, מעל הצפי; צבר ההזמנות זינק לשיא של 22.1 מיליארד דולר; על החרם הצרפתי אמר המנכ"ל מכליס לכלכליסט כי "מדובר בהתנהגות ברוטאלית. כל צעד בוטה ולא מאוזן בסופו של דבר יתהפך עליהם"
המלחמה בעזה ובלבנון שנמשכת זה למעלה מ-13 חודשים ממשיכה לקבע את ישראל בראש רשימת השווקים הפעילים ביותר של אלביט מערכות. כחצי מיליארד דולר, שליש מכלל מכירותיה ברבעון השלישי, הופנו למשרד הביטחון כשבתשעת החודשים הראשונים של השנה מכירותיה אליו הסתכמו בכ-1.4 מיליארד דולר.
עיקר המכירות של אלביט לשוק המקומי הם של חימושים המשמשים את צה"ל בלחימה ומיוצרים בחטיבת היבשה שלה. ברבעון השלישי המכירות של חטיבת היבשה זינקו ב-24% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו בכ-422 מיליון דולר.
גם גידול של 7% במכירות של מטוסים ללא טייס (מל"טים) מיוחס להצטיידות הנרחבת של צה"ל במערכות נשק ברקע הלחימה בחזיתות הרבות.
ברבעון השלישי אלביט הכפילה את מכירותיה לשוק הישראלי לעומת הרבעון המקביל, תוך האצת תהליכי ייצור בכלל מפעליה ברחבי הארץ ובמרכזם מפעלי תעש שברמת השרון.
בד בבד היא החלה בהפעלה ראשונית של המתחם התעשייתי החדש שלה ברמת בקע שאמורה להתרחב במהלך הרבעון הרביעי והרבעון הראשון של 2025, ועד סוף השנה הבאה יופעל בתפוקת ייצור מלאה.
בסוף החודש היא אמורה לפתוח במודיעין את המפעל החדש שירחיב את יכולות הייצור של המל"טים שלה ובמרכזם כלי הטייס מסוג הרמס-450 והרמס-900.
"בשנה האחרונה הגדלנו פי 10 את תפוקות הייצור בחלק מהקווים שלנו", אמר לכלכליסט מנכ"ל אלביט בצלאל (בוצי) מכליס ברקע פרסום דוחות חיוביים של החברה לרבעון השלישי שבו היא רשמה צמיחה של 14% ביחס לרבעון המקביל כשההכנסות הסתכמו ב-1.71 מיליארד דולר.
היקף המכירות שהיא הציגה ברבעון הכה את התחזיות ואת הצפי להכנסות של 1.60 מיליארד דולר. מאז הרבעון השני של השנה אלביט הגדילה בכמיליארד דולר את צבר ההזמנות שלה לשיא של 22.1 מיליארד דולר. 37% ממנו מיועדים להתממש עד סוף השנה הבאה ו-66% מהצבר מיוחס להזמנות מחו"ל.
בעוד שישראל מובילה את רשימת אזורי הפעילות המרכזיים של אלביט בתשעת החודשים הראשונים, השוק הפעיל השני שלה הוא יבשת אירופה כשבתקופה זו 22% מכלל מכירותיה הופנו אליה בהיקף כולל של 1.08 מיליארד דולר.
אתמול (ב') היא דיווחה על עסקת ענק בהיקף של 355 מיליון דולר עם מדינה באירופה ובמסגרתה היא תספק לה בשלוש השנים הקרובות כטב"מים מסוג הרמס-900 ומשגרי רקטות מדויקות לטווחים משתנים מסוג PULS. עסקה זו, שתיכלל בדוחות הרבעון הבא של אלביט מהווה המשך לרצף של עסקאות מהותיות שעשתה בחודשים האחרונים, אחת מהן בהיקף של כ-200 מיליון דולר במסגרת הזמנת רכיבים למערכת ההגנה באמצעות לייזר רב-עצמה מגן אור מצד משרד הביטחון.
"פרט לגידול המשמעותי בשוק הישראלי אלביט צומחת בכל הסגמנטים ובכל שווקי הפעילות שלה בצורה מאוזנת זה הרבעון השלישי ברציפות", אמר מכליס. הוא שב והעריך כי אלביט תקדים את יעדיה, 7 מיליארד דולר במכירות ב-2026 לצד הגדלת הרווח התפעולי שלה ל-10%. ברבעון השלישי הרווח התפעולי שלה הסתכם ב-8.2% ובתשעת החודשים הראשונים של השנה כלל מכירותיה נשקו לכ-5 מיליארד דולר. זאת, כשאת 2023 היא חתמה עם מכירות שהסתכמו בכ-6 מיליארד דולר.
לצד כל אלה, ובדומה לחברות ביטחוניות ישראליות אחרות, גם אלביט חווה בשנה האחרונה את הסנטימנט השלילי כלפי ישראל – בעיקר באירופה. ביטוי נוסף לכך התקבל בשבועות האחרונים כשהחברות הישראליות ובהן אלביט לא הורשו להשתתף בתערוכת הנשק הימי יורונבל שהתקיימה בפריז וזאת בשל לחצים מצד ממשלת צרפת על ישראל להפסיק את המלחמה בעזה ובלבנון.
בתעשיות הישראליות מתקבל בימים האחרונים הרושם כי הממשלה הצרפתית כבר מכשירה את הקרקע לקראת מניעת השתתפותן בסלון האווירי, הנחשב לתערוכת הנשק היוקרתיות והחשובה בעולם ביוני 2025.
בשיחה עם כלכליסט מכליס ביקר בחריפות את מהלכיה של צרפת בנושא. לדבריו "הצרפתים הם מתחרים גדולים של התעשיות הישראליות ובכך שהם מונעים מאיתנו הגעה לתערוכות הם לכאורה מחזקים את הפוזיציה שלהם. אנשים חכמים יודעים לקרוא את התמונה בצורה רחבה. מדובר בהתנהגות ברוטאלית, לא מוצדקת וצבועה".
הוא הוסיף כי צרפת אינה נחשבת לשוק מהותי עבור אלביט, אך הודה כי הקשיים שהממשלה הצרפתית מערימה על השתתפותה בתערוכות המתקיימות בשטחה מאתגרות אותה. "אנחנו אמנם לא מוכרים לצרפת כמעט כלום וגם לא קונים ממנה אך תערוכות אלה הן הזדמנויות למפגשים עם לקוחות ועם ספקים. עם זאת, מה שלא נעשה שם, נעשה במקומות אחרים. לדעתי הם יצאו מופסדים ממהלכים אלה כי כל צעד בוטה ולא מאוזן בסופו של דבר יתהפך עליהם", אמר.