סגור
מטה חברת כרטיסי האשראי ישראכרט החדש בבני ברק
מטה חברת כרטיסי האשראי ישראכרט בבני ברק (צילום: אוראל כהן)

הסכם קיבוצי חדש בישראכרט: שכר המינימום יעלה ל-6,500 שקל

ההסכם, שתקף לארבע שנים, יעלה את שכר המינימום בחברת כרטיסי האשראי ויכלול מענק חתימה, ומענק מיוחד לאחר מכירתה הצפויה של החברה; העלות השנתית ללא המענקים: 16 מיליון שקל

ישראכרט הודיעה היום (ג') על חתימת הסכם קיבוצי חדש עם עובדי החברה. ההסכם, שעלותו השנתית מוערכת בכ-16 מיליון שקל, יכנס לתוקף החל ממחר לתקופה של ארבע שנים, עד לסוף 2028, ויחול על כל העובדים המאוגדים בחברה.
סעיף מרכזי בהסכם נוגע לשכר המינימום של עובדי החברה, שיעלה ל-6,500 שקל בחודש, זאת בהשוואה לשכר המינימום הקבוע בחוק בישראל, שעומד על 5,880 שקל. השכר המינימלי של עובדים עם וותק של חמש שנים יעלה ל-8,000 שקל.
בנוסף, ההסכם כולל שני מענקים שאינם כלולים בעלות השנתית של ההסכם, שעומדת כאמור על 16 מיליון שקל: המענק הראשון הוא מענק לרגל חתימה על ההסכם, שיינתן לעובדים שעומדים בקריטריונים מסוימים של ותק. בחברה לא ציינו מה היקף המענק הכולל שישולם ולכמה עובדים הוא יינתן, אך טענו כי הוא "בסכום שאינו מהותי לחברה".
המענק השני הוא מענק מיוחד במסגרת מכירתה הצפויה של החברה. גובהו של מענק זה טרם נקבע, ולטענת החברה "יבוסס על נוסחה שתשקלל מספר משכורות לעובד והתייחסות לשיעור השליטה במסגרת עסקת המכירה".
מוקדם יותר הבוקר דווח בכלכליסט שדירקטוריון ישראכרט בחר בהצעת הרכישה של קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה כהצעה עדיפה על פני זו של מנורה.
ברמה הטכנית מנורה עוד יכולה לשפר את הצעתה, אבל ההודעה של ישראכרט מסמנת על כוונתה להתקדם עם דלק. ב-15 בינואר אמורה להתקיים אסיפת בעלי המניות שבה תתקבל ההכרעה על העסקה.
בישראכרט ציינו כי ההסכם "דומה במהותו ועלותו להסכם הקודם שנחתם לפני כשבע שנים, תוך התאמות למציאות הנוכחית ולהתפתחויות כלכליות ואחרות". עוד מצוין כי ההסכם הנוכחי "כולל התחייבות של הצדדים לשמור על שקט תעשייתי, לרבות בנוגע להפיכת החברה לחברה עם בעל שליטה במהלך תקופת ההסכם".