ביל אקמן רוצה להיות באפט, שואף לבנות "ברקשייר האת'וויי מודרנית"
ביל אקמן רוצה להיות באפט, שואף לבנות "ברקשייר האת'וויי מודרנית"
המיליארדר היהודי בעל השליטה בקרן הגידור פרשינג סקוור רוצה להשתלט על חברות, כמו וורן באפט; רק השבוע הגישה פרשינג הצעה לרכישת חברת הנדל"ן הווארד יוז הולדינגס, בה כבר יש לה החזקות, ואקמן שואף להשתלט על חברות נוספות באמצעותה
המשקיע המיליארדר ביל אקמן אמר כי הוא שואף לבנות חברה שתהיה "ברקשייר האת'וויי מודרנית" שתשתלט על חברות, זאת במסגרת המאמצים שלו להפוך את קרן הגידור שבבעלותו לענקית פיננסית בעלת השקעות מגוונות. כך דווח בפייננשל טיימס.
השבוע הגישה הקרן שלו, פרשינג סקוור הצעה לרכישת מיליוני מניות שעדיין לא בבעלותה בחברת הנדל"ן הווארד יוז הולדינגס (Howard Hughes Holdings) מטקסס, בעסקה המוערכת ביותר ממיליארד דולר.
הרכישה המוצעת היא חלק מהמאמצים האגרסיביים של אקמן להמציא מחדש את קרן הגידור שלו, שכיום רוכשת החזקות מיעוט בחברות נסחרות, ולהפוך אותה לקבוצה פיננסית עם היכולת להתחרות בחברות הפרייבט אקוויטי הגדולות ובתאגידים על השתלטויות גדולות.
"התנצלותי לבאפט, אבל הווארד יוז יכולה להפוך לברקשייר האת'וויי מודרנית שתרכוש החזקות שליטה בחברות", כתב אקמן במכתב למשקיעים שפרסם ביום שני, ובו התייחס לחברה שהקים וורן באפט.
פרשינג סקוור מעוניינת להעלות את ההחזקה שלה בהווארד יוז מ-38% ל-69%. קרן הגידור הציעה לשלם 85 דולר למניה, זאת בעוד מחיר הסגירה של הווארד יוז ביום שישי עמד על 71.78 דולר. מניית חברת הנדל"ן זינקה ב-9.3% במסחר ביום שני בעקבות הודעתו של אקמן.
לפי אקמן, החשיבות של הווארד יוז נובעת מתזרימי המזומן, החזקות הנכסים והמאזן שלה, שיכולים לספק להערכתו מיליארדי דולרים למימון רכישות נוספות.
לפי העסקה המוצעת, אקמן ישמש כמנכ"ל הווארד יוז ויביא עמו את צוות ההשקעות שלו כדי לזהות יעדי השתלטות נוספים.
לדברי אנשים המעורים בנושא, פרשינג סקוור עשויה להוסיף למאגרים הפיננסיים של הווארד יוז את ההון שלה, וזאת כדי לזהות ולהוציא לפועל רכישות. עם זאת, העסקה עוד צריכה לזכות באישור בעלי מניות המיעוט של הווארד יוז.
בשנה שעברה פתח אקמן את פרשינג סקוור לראשונה למשקיעים חיצוניים, זאת לאחר שמכר החזקה של 10% בהערכת שווי של 10 מיליארד דולר.
הצעת הרכישה של אקמן את הווארד יוז מגיעה לאחר יותר מעשור מאז בנה את החברה, שהחלה כאוסף של נכסים שפוצלו ממפעילת הקניונים GGP שפשטת את הרגל.
אקמן רכש במהלך המשבר הפיננסי של 2008 החזקה גדולה ב-GGC שנכנסה להליך פשיטת רגל. אקמן ומשקיעים נוספים, ביניהם ברוקפילד, הזרימו הון מחודש לחברה והרוויחו מיליארדים מההתאוששות בשוק הנדל"ן. ב-2012 יצא אקמן מההשקעה שלו במפעילת הקניונים, על ידי המרת המניות שלו בנכסים לא קמעונאיים שהיו בבעלותה, ביניהם מתחמי דיור גדולים בלאס וגאס, יוסטון והוואי, ונכסים נוספים באזורים כמו מנהטן.
הנכסים הללו נרכשו עשורים קודם לכן על ידי הווארד יוז עצמו, שמאז שנות ה-20 של המאה הקודמת ועד למותו בשנות ה-70 היה אחד מאנשי העסקים המוכרים בארה"ב, בעיקר בשל ההחזקות הגדולות שרכש בחברות כמו חברת התעופה TWA ואולפני סרטים בהוליווד. לקראת סוף חייו יוז רכש כמויות גדולות של נכסים, וזאת כדי להגן על האימפריה שלו ממסים. הנכסים הללו נרכשו בהמשך על ידי GGP.
בעסקת החלפת הנכסים מ-2012 אקמן שינה את שם החברה להווארד יוז במחווה למייסד, והנפיק אותה בבורסת ניו יורק. עם זאת, אקמן הודה כי חברת הנדל"ן לא הצליחה למשוך בעלי מניות רבים וקרטעה כחברה ציבורית.
ההערכה הרווחת בתעשייה הייתה כי אקמן ימזג את קרן הגידור שלו עם הווארד יוז או שפשוט ירכוש את החברה כולה. אולם, לאחר שבחן את אפשרות המיזוג שהייתה מחייבת מחיקת המניות של פרשינג סקוור מאמסטרדם והעברת המסחר לניו יורק, פסק אקמן כי עסקה כזו אינה אפשרית ובמקום זאת אסף סביבו קבוצה של עובדים ומשקיעים חיצוניים לרכישת שליטה בהווארד יוז.