בלעדיחברת הבשר בלדי לקראת הנפקה, השווי ירד ל-750 מיליון שקל
בלעדי
חברת הבשר בלדי לקראת הנפקה, השווי ירד ל-750 מיליון שקל
לכלכליסט נודע כי לאחר משא ומתן מול המוסדיים, שווי חברת הבשר הורד ב-50 מיליון שקל מהדרישה הראשונית של ארז דהבני, שמחזיק ב-100% ממניות החברה; המשקיעים יקבלו גם אופציות
ההנפקה של בלדי לקראת סיום. לכלכליסט נודע כי לאחר משא ומתן מול המוסדיים, שווי חברת הבשר הורד ל-750 מיליון שקל לפני הכסף, 50 מיליון שקל פחות מהדרישה הראשונית של ארז דהבני שמחזיק ב-100% ממניות החברה וחברת החיתום – איביאי חיתום.
בנוסף, המשתתפים בהנפקה יקבלו על כל מניה חצי אופציה לרכוש מניה במחיר דומה במחיר מוזל ל-3 שנים מהיום לפי שווי של 850 מיליון שקל לפני הכסף. מתן האופציות מקטין את השווי האפקטיבי של ההנפקה מ-750 מיליון שקל ל-700 מיליון שקל (לפני הכסף).
בלדי הבטיחה גיוס בהיקף 150 מיליון שקל ובימים אלו נידונה האפשרות להגדיל את הגיוס לכדי 200 מיליון שקל. הורדת המחיר הביאה מספר מוסדיים חדשים להשתתף בהנפקה, ביניהם בתי ההשקעות מור ואנליסט וקרן הגידור ברוש.
המחיר של ההנפקה נקבע בין היתר על רקע התוצאות אותן דיווחה למשקיעים לרבעון השלישי של השנה. החברה הציגה הכנסות רבעוניות בהיקף 377 מיליון שקל, עלייה של 350% לעומת הכנסות הרבעון המקביל אשתקד שהסתכמו ב-272 מיליון שקל.
הרווח הנקי הסתכם ב-34 מיליון שקל, לעומת הפסד של 6 מיליון שקל ברבעון המקביל. מוסדי בכיר הסביר לכלכליסט כי להשקפת משתתפי ההנפקה מדובר בתוצאה חד פעמית של החברה שנהנתה מעליית מחירים בשוק המקומי וירידה בחומרי הגלם בשוק הגלובלי, ועל כן דרשו מהחברה להוריד במחיר הראשוני בו נקטה.
בלדי ודהבני שמשמש כיו"ר החברה, גייסה בשוק ההון המקומי 297 מיליון שקל באוקטובר האחרון באג"ח עם ריבית צמודה בשיעור של 4.25%. מדובר בריבית גבוהה ב-1% מצפי הגיוס של בלדי כפי שנקבע בתשקיף אותו פרסמה טרם הגיוס. 160 מיליון שקל מאותו ההון החליף הלוואה בנקאית שאותה נטלה החברה להקמת מרלו"ג ו-131 מיליון שקל יחליפו הלוואות אחרות.
השינוי נעשה בלחץ המוסדיים. הגוף המוסדי שהשקיע בהיקף הגדול ביותר באג"ח בלדי הוא ילין לפידות בהיקף של 53 מיליון שקל. מור ומיטב גם הם היו מהמשתתפים הגדולים בהנפקת האג"ח בהיקף של 48 מיליון שקל ו-40 מיליון שקל בהתאמה.
זו לא הפעם הראשונה בה דהבני מנסה להנפיק את בלדי. בלדי ביקשה להתחבר לתוך ספאק בשוק ההון המקומי לפי שווי של 650 מיליון שקל בשנת 2023, אולם לנוכח ביקוש נמוך מדי של המוסדיים בוטלה ההנפקה וכספי הספאק חזרו למשקיעים באוגוסט אותה שנה.