בלעדיבגדי הכתר החדשים: המנכ"ל לשעבר חוזר לחברה כדירקטור, צחי ויזנפלד מונה ליו"ר
בלעדי
בגדי הכתר החדשים: המנכ"ל לשעבר חוזר לחברה כדירקטור, צחי ויזנפלד מונה ליו"ר
יונתן קולודני, שניהל את כתר ב־2019-2018, מונה לתפקיד על ידי בעלי השליטה החדשים. ויזנפלד, שהיה בכיר ברב־בריח, מחליף בימים אלה את מייקל מגרמן, היו"ר שמונה רק באפריל
מנכ"ל כתר לשעבר, יונתן קולודני, חוזר לחברה. מי שניהל את כתר בשנים 2019-2018 מונה כדירקטור בחברה על ידי בעלי השליטה החדשים — קרן ההשקעות קומיוניטי של ג'רמי בלנק וקרן הפרייבט אקוויטי הישראלית קדמה.
כפי שנחשף בכלכליסט, שתי הקרנות השלימו בחודש שעבר את רכישת השליטה ביצרנית מוצרי הפלסטיק, כשרכשו מידי בעלי מניות קיימים כ־28% לפי שווי חברה ממוצע של 750 מיליון דולר, ובמהלך הזמן שחלף מאז הגדילו את שיעור ההחזקה שלהן ל־33%.
שתי הקרנות צירפו לקבוצה שהן מובילות גם משקיעים ישראלים, בהם כלל ביטוח שרכשה 6% מהמניות בכ־40 מיליון יורו והעמידה מימון של 25 מיליון יורו נוספים לרכישה. שתי הקרנות שמחזיקות בדבוקת השליטה יחד עם המשקיעים שלהן אינן מחזיקות בה בחלוקה שווה.
קרן קומיוניטי, יחד עם המשקיעים שלה, מחזיקה בכ־75% ממניות השליטה, ואילו קדמה מחזיקה ב־25% מהמניות. בלנק הוא גם מי שאחראי להחזרתו של קולודני לחברה, והוא כיום האיש החזק בה. קולודני שימש בעבר מנכ"ל מקינזי ישראל ושותף בקרן ION. לכלכליסט נודע שבמסגרת חילופי התפקידים בחברה גם היו"ר מייקל מגרמן מוחלף בימים אלה בצחי ויזנפלד, ישראלי שהיה בכיר ברב־בריח ומולטילוק וכיהן כמשנה למנכ"ל אסא אבלוי השבדית.
ההשקעה הנוכחית של כלל ביטוח בכתר היא לא הראשונה שלה בחברה, שכן כלל ביטוח השקיעה גם 15 מיליון יורו במניות כתר ב־2016, בעת שהקרנות הקנדיות BC פרטנרס ו־PSP רכשו את השליטה (80%) בכתר תמורת 1.4 מיליארד דולר מידי משפחת סגול, בעסקה ששיקפה לכתר שווי של 1.7 מיליארד דולר.
הקרנות הקנדיות ומשפחת סגול (20%) איבדו את כתר לנושים שלה ולכן ההשקעה של כלל ביטוח ירדה לטמיון. משקיעים נוספים בעסקה הנוכחית הם מזרחי טפחות ובנק הפועלים באמצעות זרועות ההשקעה שלהם — מזרחי אינווסט ופועלים אקוויטי. מזרחי טפחות הזרים לעסקה 45 מיליון יורו, בהון וחוב, והוא יחזיק בכ־4% מכתר; הפועלים הזרים 25 מיליון יורו; 30 מיליון יורו הוזרמו על ידי משקיעים פרטיים שגייסו קדמה וקומיוניטי, שבעצמן הזרימו כ־20 מיליון יורו.
אולם לשתי הקרנות הישראליות יש נתח של כ־8% מכתר עוד קודם לכן, וזאת בשל רכישת אג"ח של כתר שהומרו למניות. זו הפוזיציה שאיפשרה להן מלכתחילה לבנות את עסקת רכישת השליטה בכתר מידי בעלי חוב אחרים שהפכו לבעלי מניות. בעקבות ההסדר הפסידה משפחת סגול תשלום עתידי שהיתה אמורה לקבל בסך 200 מיליון דולר עבור יתרת מניותיה.
כאמור, במרץ האחרון כתר עברה לידי בעלי החוב, ובראשם ביץ' פוינט קפיטל, CVC קפיטל פרטנרס ואינווסקו. זאת, לאחר שהקרנות הקנדיות BC פרטנרס ו־PSP, לא הצליחו למכור את השליטה (80%) בה. הקרנות שאפו למכור את כתר בגובה החוב שלה, 1.3 מיליארד דולר, שאותו העמיסו על כתפיה לאחר שרכשו את השליטה בה מידי משפחת סגול. הקרנות הקנדיות ניסו למכור את השליטה בכתר באמצעות מכרז, ולשם כך הן שכרו את שירותי בנק ההשקעות הבינלאומי גולדמן זאקס. בסופו של דבר הוגשה הצעה אחת בלבד, זו של קרן ההשקעות הישראלית פורטיסימו, שהציעה לרכוש את השליטה תמורת 900 מיליון דולר.