סגור

צמיחה בתוצאות יעקב פיננסים: שאול נאווי: "אני הקופה הקטנה של החברות הגדולות"

חברת האשראי החוץ בנקאי שבשליטת נאוי סיימה את הרבעון השלישי עם תיק אשראי של 1.93 מיליארד שקל, מול הפרשה נמוכה של 913 אלף שקל לחובות מסופקים; בעל השליטה נאווי: "אנחנו היתוש הקטן שנכנס פנימה - במקום שצריכים עוד 40-30 מיליון שקל אני נותן תשובה מיידית"

תיק האשראי של יעקב פיננסים, חברת האשראי החוץ בנקאי שבשליטת שאול נאווי, עמד ברבעון השלישי ל-1.93 מיליארד שקל - מול 1.68 מיליארד שקל ברבעון הקודם (עלייה של 249 מיליון שקל).
ההכנסות הרבעוניות הסתכמו ב-46.5 מיליון שקל, בהשוואה ל-39.5 מיליון ברבעון המקביל - צמיחה של 18%. הרווח הנקי טיפס ל-18 מיליון שקל לעומת 13.7 מיליון ברבעון המקביל. גם הכנסות המימון עלו, לסכום של 26.7 מיליון שקל, מול 22.3 מיליון ברבעון המקביל.
זהו הרבעון הטוב ביותר שהציגה החברה, בעיקר בזכות הרחבת תיק האשראי והריבית הגבוהה - שסייעה גם לחברות הנוספות בסקטור האשראי החוץ בנקאי.
בסיכום תשעה החודשים הראשונים של השנה עמד הרווח הנקי על 52 מיליון שקל לעומת 41 מיליון שקל בתקופה המקבילה. התשואה על ההון במונחים שנתיים הגיעה ל-21%.
יעקב פיננסים מעמידה בעיקר הלוואות קצרות טווח לחברות גדולות במשק, וכפי שהיא מציינת בדו"חות, שמה דגש על לקוחות איכותיים בעלי פוטנציאל סיכון נמוך - אף שבחירה זו עשויה להקטין את התשואה הפוטנציאלית שלה. הדבר מתבטא בהפרשה של 913 אלף שקל לחובות מסופקים, סכום נמוך יחסית לתיק. מניית יעקב פיננסים יותר מהכפילה את שוויה בשנה האחרונה והיא נסחרת בשווי 521 מיליון שקל.
"הלכנו לנישה של החברות הכי גדולות, אנחנו נותנים להם הלוואות קטנות כשחקן משני לבנקים", אמר נאווי לכלכליסט הבוקר, "אנחנו היתוש הקטן שנכנס פנימה. אני הקופה הקטנה שלהם. במקום שצריכים עוד 40-30 מיליון שקל מהבנק, בבנק לוקח חודשיים לאשר, אני נותן תשובה מיידית".
עוד פירט: "אנחנו לא מתעסקים בחברות עם לקוחות קטנים, לקוח שאין לו בנק אני לא עובד אתו. אני לא מעוניין להפוך למלווה המרכזי של קבלן, אני משלים בקטן את המערכת הבנקאית".
על מצב השוק אמר נאווי, מהוותיקים בענף: "הכלכלה עובדת. אנחנו לא במצב שהכל נעצר. נכון שחלק מהמכירות של הדירות נעשה במינוף גבוה מדי, ולאומי הראשון שמבין שצריך לעצור את המינוף הענק של הדירות.
"יש ביקוש לאשראי בענף הנדל"ן, אבל זה לא שמתקשים ורוצים הלווא - אני צריך לשווק. אני יוצא לפגישות כל הזמן. אני מתחנן אליהם שיקחו אשראי. אני יושב שלוש וארבע שעות לפעמים בחברה ומחכה לפגישה עם סמנכ"ל כספים. במחיר אני תמיד מתפשר ונותן מחירים טובים".