סגור
מתחם שדה דב שטח בנייה
מתחם שדה דב (צילום: אוראל כהן)

שווי הקרקע צנח ב-40%: כמה ישלמו הזוכות במכרז הענק בשדה דב?

רמ"י שיווקה קרקעות ל-2,606 דירות בשדה דב בתמורה ל-4.7 מיליארד שקל. מחיר הקרקע לדירה עומד על כ-2 מיליון שקל, לעומת ממוצע של 2.8 מיליון במכרז קודם באזור ב-2021. בין הזוכות: האחים ישראל, גינדי החזקות, אלקטרה, דן נדל"ן וקבוצת חג'ג'

רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) פרסמה היום (ד') את תוצאות המכרז לשיווק קרקע לשבעה מתחמים במרכז רובע שדה דב בתל אביב, בהם ניתן לבנות 2,606 דירות בסך הכל. ניכר כי הביקוש לקרקעות אלה היה גבוה, ושהמחירים שהתקבלו גבוהים בהרבה ממחירי המינימום. החברות הזוכות הן האחים ישראל, גינדי החזקות, אלקטרה, דן נדל"ן, א.א.י. אבו, לוזון רונסון וקבוצת חג'ג'. הסכום הכולל שרמ"י תקבל על 7 המתחמים הוא 4.7 מיליארד שקל.
המחיר לקרקע לדירה, לפי ממוצע של כמה מתחמים, הוא כ-2 מיליון שקל. ההצעות הזוכות ברובע המרכזי של שדה דב נמוכות בכ-40% מההצעות הזוכות בקרקע ששווקה בתוכנית הדרומית ביותר של רובע שדה דב, "תוכנית אשכול". באוגוסט 2021 - ממוצע הקרקע לדירה עמד אז על 2.8 מיליון שקל.
כך למשל, על שטח בגודל 7 דונם עליו ניתן לבנות 424 דירות ישלמו האחים ישראל כ-792 מיליון שקל ועוד 51.15 מיליון שקל הוצאות פיתוח. מחיר המינימום שבו רמ"י נקבה היה כ-127 מיליון שקל.
במכרז רמ"י ודירה להשכיר לשטח של 7 דונם שעליו ניתן לבנות 424 דירות להשכרה זכתה פרשקובסקי מניבים. מחצית מהדירות נועדו להשכרה בשוק החופשי, והיתר לתקופה של 20 שנה. למכרז זה הוגשו 7 הצעות. פרשקובסקי מניבים תשלם לרמ"י 191 מיליון שקל ועוד 56 מיליון שקל הוצאות פיתוח. במכרז לשטח של 4.5 דונם לבניית 350 יחידות דיור מוגן זכתה פאלאס רעננה, שתשלם 550 מיליון שקל ועוד 45 מיליון שקל הוצאות פיתוח.
תוכנית המתאר הכוללת לרובע שדה דב אושרה כבר ב־2020. שטחה הכולל של התוכנית הוא כ־1,300 דונם והיא כוללת 16 אלף דירות (לכ-40 אלף תושבים), מתוכן 2,400 דירות עבור דיור בר־השגה ו־4,500 דירות מיוחדות (מעונות סטודנטים, דיור מוגן, בתי אבות, דיור להשכרה וכו'). עוד כוללת התוכנית כ־500 אלף מ"ר מבני ציבור, כ־125 אלף מ"ר מסחר, כ־330 אלף מ"ר לשטחי תעסוקה, כ־125 אלף מ"ר למלונאות וכ־365 דונם שטחי פארק וגנים ציבוריים. התוכנית המתארית לרובע שדה דב חולקה לשלושה מתחמים: מתחם אשכול, המתחם הצפוני, והמתחם המרכזי - שרק חלק מהקרקע שבו שווקה עתה.
המכרזים ל-9 המתחמים שתוצאותיהם פורסמו היום, פורסמו לראשונה בספטמבר, אך נדחו בשל ערר שהוגש ע"י החברות חן ואיתי גינדי ורמי שבירו, באמצעות עו"ד שמואל שוב, בעניין מטרדי רוח פוטנציאליים בקצה הדרום־מזרחי של התוכנית, אשר עשויים להשתנות ולהחמיר בעקבות הבינוי הגבוה המתוכנן ברובע שדה דב באזור זה. ההתקדמות בשיווק הקרקע התאפשרה לאחר שוועדת הערר המחוזית בתל אביב דחתה את הערר.
מנהל רמ"י, ינקי קוינט, מסר: "המכרזים שנסגרו היום בהצלחה מהווים גיים צ'יינג'ר לשוק הדיור בתל אביב. הגדלת ההיצע והשיווקים הרבים הביאו לירידת מחירים גם במתחם היוקרתי. לאורך כל הדרך עמדנו על כך שיינתן מענה לכלל האוכלוסיות בחברה הישראלית ובתוכנית זו יש מאות יחידות דיור בנות השגה, השכרה לטווח ארוך ודיור מוגן לגיל השלישי. ההיענות הגבוהה של היזמים למכרזים מעידה על מידת האמון של המגזר העסקי ושל הציבור".