סגור
שליחי וולט WOLT תל אביב
שליחי וולט בתל אביב (צילום: אוראל כהן)

ועדת הכלכלה נגד וולט: "הפכה למונופול"

הממונה על התחרות, מיכל כהן, התבקשה להעביר תוך שבוע התייחסות לטענות על ניצול כוח מונופוליסטי ולבחון את ההסכמים של החברה עם מסעדנים וקמעונאים

בתום דיון שקיימה בדרכים למנוע ניצול לרעה של חברת וולט על צרכני המשלוחים, החליטה ועדת הכלכלה כי על הממונה על התחרות מיכל כהן, להעביר בתוך שבוע התייחסות בכתב, כיצד בכוונתה לפעול לבחינת התחרותיות בשוק המשלוחים בענף המעדנות והקמעונאות. עוד התבקשה הרשות, שהבחינה שתערוך, תכלול את ההסכמים של וולט עם מסעדנים וקמעונאים. זאת, לאחר שדניאל רחמים, מנכ"ל חברת משלוחה העלה טענות, שהוכחשו על ידי המשנה למנכ״ל וולט ישראל, לפיהן מסעדנים שעובדים עם וולט בבלעדיות, זוכים בתמורה לתשלום עמלה בשיעור נמוך יותר של 21% מהמכירות, לעומת 27% עמלה ממסעדות שאינן מתחייבות לבלעדיות.
עוד התבקשה הרשות להאיץ את בחינת בקשת המיזוג של ג'ט ופאנגו, מתוך הערכה שאם יאושר המיזוג, תוכל החברה הממוזגת להכנס לתחום ולהציב תחרות לוולט.
הדיון על פעילות וולט, שהוגדרה על ידי משתתפים בדיון כמונופול בתחום משלוחי המזון ממסעדות ומסופרמרקטים, התקיים לבקשת ח"כ רון כץ, לאחר שהחברה העלתה בחודש שעבר את דמי התפעול, הנגבים בנוסף לדמי משלוח.
במהלך הדיון הועלו טענות גם על פעילות משלוחי המזון מהסופרמרקטים של וולט. לטענת אלעד סבג, היועץ המשפטי של יאנגו דלי, וולט מרקט הפכה להיות קמעונאי גדול, והיא מורידה את המוטיבציה לקמעונאים הגדולים לפתח את זרוע האונליין העצמאית שלהם. "רשות התחרות צריכה להגיד לוולט שהם צריכים לעסוק או בוולט מרקט או לעסוק בשליחויות מרשתות השיווק הקיימות".
עמרי שינפלד, המשנה למנכ״ל וולט ישראל הסביר כי השינויים בתמחור שביצעה החברה לא תוקשרו טוב, אך טען כי וולט גובה דמי תפעול דומים מאוד למה שהחברה גובה בעולם. אחת ההצעות שהועלתה היא הגבלה של שיעור העמלה שתוכל החברה לגבות מהמסעדנים, כפי שקורה במספר מדינות בעולם.