סגור
טלי בן עובדיה עיתונאית
טלי בן עובדיה, מנכ"לית זמנית של חברת החדשות (צילום: יאיר שגיא)

הרשות השנייה מאיימת בקנסות על ערוץ 13: "מנו מנכ"ל קבוע לחברת החדשות עד מרץ"

הרשות השנייה האריכה את פרק הזמן הניתן לדירקטוריון חברת החדשות של ערוץ 13 להגיע להסכמה על מינוי קבוע של מנכ"ל לחברת החדשות. החברה תחויב בעדכון אחת לשבועיים על ההתקדמות בהליך מינוי מנכ"ל קבוע לחברה. כיום מכהנת טלי בן עובדיה כמנכ"לית זמנית

הרשות השנייה מאריכה את פרק הזמן הניתן לדירקטוריון חברת החדשות של ערוץ 13 להגיע להסכמה על מינוי קבוע של מנכ"ל לחברת החדשות, עד לחודש מרץ. החברה תחויב בעדכון אחת לשבועיים על ההתקדמות בהליך מינוי מנכ"ל קבוע לחברה. כיום מכהנת טלי בן עובדיה כמנכ"לית זמנית של חברת החדשות. זאת מאחר שנציגי הציבור בדירקטוריון החברה הממונים על ידי הרשות השנייה - יפעת בן חי שגב ונתן אברהם התנגדו למינוי.
העיכוב במינוי מנכ"ל קבוע לחברת החדשות פוגע בחברה שמתמודדת עם גל עזיבות של עיתונאים בכירים. במכתב ששלח יו"ר מועצת הרשות השנייה, מרדכי מרדכי, נראה שברשות רוצים לשים סוף לפגיעה בחברת החדשות על ידי נציגי הציבור שמונו על ידה. במכתב ביקרו בחריפות את נציגי הציבור: "המועצה מזכירה לנציגי רשת והציבור בדירקטוריון כי על פניו המצב הנוכחי הקיים בחברת חדשות 13 אינו מטיב עם חברת החדשות ולכן עליהם לגלות אחריות כלפי החברה גם בנסיבות העניין הקיימות וכי טובת החברה צריכה לעמוד לנגד עיניהם במסגרת מילוי תפקידם שכן מצב בו הרשות תיאלץ להשית עיצומים כאמור, אינה נחזית לקדם את טובת החברה, על כל המשתמע מכך". עוד הוסיפו ברשות: "כל זאת מבלי לגרוע מסמכויות המועצה לנקוט בצעדים נוספים בעניין זה, ככל שהדבר יתחייב, גם כלפי הדירקטורים מטעם הציבור"
לפי המכתב במידה ולא ימונה מנכ"ל קבוע ייתכנו הטלת עיצומים כספיים נגד הערוץ: "ככל שדירקטוריון חדשות 13 ימנע ממינוי מנכ"ל קבוע בתוך פרק הזמן האמור, המועצה מנחה את ההנהלה לפתוח בהליכים להטלת עיצומים כספיים, וזאת בגין כל שבועיים איחור מן המועד האמור, וזאת עד למינוי מנכ"ל קבוע כאמור"
סוגיית מינוי מנכ"ל קבוע לחברת החדשות של הערוץ החלה עוד ביוני, אז החליט דירקטוריון חברת החדשות על מינויה של יוליה שמאלוב ברקוביץ' לתפקיד. המינוי של שמאלוב ברקוביץ' עורר סערה בוועד העובדים של החברה ובארגון העיתונאים – שאף הגישו עתירה לבג"ץ בנושא, בין היתר בשל כך ששמאלוב ברקוביץ' לא עבדה במשך שנים בעיתונות והקירבה שלה, לטענתם, למפלגת השלטון. בג"ץ הוציא צו על תנאי כנגד המינוי, שהוביל לכך שבאוגוסט הגיעו בוועד העובדים ובהנהלת הערוץ להסכמות על עזיבתה של שמאלוב ברקוביץ' באופן מיידי ומינוי מנכ"ל חדש לחברה בתוך כ-60 יום. שמאלוב ברקוביץ' נותרה כמנכ"לית החברה בסופו של דבר חודש נוסף ועזבה בספטמבר.
בנובמבר החליטו בדירקטוריון חברת החדשות על מינויה הזמני של טלי בן עובדיה למנכ"לית החברה. בעבר היתה בן עובדיה עורכת המהדורה המרכזית של חדשות 2 והעורכת הראשית של חדשות 10. בתפקידה האחרון היתה העורכת הראשית של רלוונט. הסיבה למינוי הזמני הוא התנגדות של שני חברי דירקטוריון למנות את בן עובדיה למנכ"לית קבועה.
בדירקטוריון חברת החדשות של ערוץ 13 שישה חברים, מתוכם שלושה נציגי ציבור: איל דה פאו, יפעת בן חי שגב ונתן אברהם. נציגי הציבור בדירקטוריון החברה ממונים על ידי הרשות השנייה, כששלושת החברים בדירקטוריון חדשות 13 מונו לראשונה בתקופתה של שמאלוב ברקוביץ' כיו"ר הרשות. על מנת למנות מנכ"ל לחברת החדשות נדרשת הסכמה של 5 חברים.
דירקטוריון חברת החדשות נשען על חוות דעת פנימית שמאפשר את מינויה של בן עובדיה לתפקיד כמינוי זמני, בהתאם לתקדימים שהיו בעבר בשוק התקשורת הישראלי. אלא שברשות השנייה דרשו מ-13 למנות מנכ"ל קבוע לחברת החדשות. בסוף נובמבר העניקה הרשות השנייה חודש לדירקטוריון חדשות 13 להגיע להסכמה על מינוי מנכ"ל קבוע – אך נציגי הציבור בדירקטוריון עדיין מתנגדים למינויה של בן עובדיה, למרות ניסיונה הרב בתחום התקשורת ובעריכה.
כעת המכתב של הרשות השנייה נותן הארכה לחברת החדשות בהגעה להסכמות על מינוי מנכ"ל קבוע לחברה, תוך הביקורת על כך שנציגי הציבור בדירקטוריון: "עליהם לגלות אחריות כלפי החברה גם בנסיבות העניין הקיימות וכי טובת החברה צריכה לעמוד לנגד עיניהם במסגרת מילוי תפקידם".
חשוב להדגיש שחדשות 13 נמצאים במשבר בחודשים האחרונים ומינוי מנכ"ל לחברה הוא הכרח לשיקום התקופה. בין היתר עזבו את החברה, או הודיעו על עזיבה, בחודשים האחרונים שורה של כתבים בכירים: ספי עובדיה, אלמוג בוקר, הילה קורח ותמר איש שלום.
אחת הסיבות להארכה היא הרכישה הפוטנציאלית של הערוץ על ידי ניר צוק. כיום בעל השליטה בערוץ הוא האיש השני הכי עשיר בבריטניה, אך מתנהל משא ומתן בינו לבין יזם ההייטק צוק על רכישת השליטה ב-13. בימים אלה מתנהלת בדיקת נאותות על ידי משרד רואי החשבון EY לבחינת העסקה.
במכתב ציינו: " כפי שציינה המועצה בהחלטתה הקודמת, לאחר ששמעה את הצדדים השונים באותו מועד, המועצה סברה כי עלו קשיים בלתי מבוטלים בקשר עם הליך מינוי מנכ"ל חברת החדשות אשר רבצו לפתחם של כל הצדדים המעורבים, כאשר בכלל זה, בנסיבות העניין, עלו קשיים לגבי טענות רשת בהתייחס למינוי מנכ"ל זמני ולתקופת כהונתו בראי הוראות החוק.
המועצה הבהירה בהחלטתה הקודמת כי יציבות ועצמאות החברה, ובכלל זה עצמאות המנכ"ל, הינם אבני היסוד של פעילות חברת החדשות ועל כן ראוי כי הדירקטוריון ימצא פתרון בעניין מינוי המנכ"ל הקבוע, לטובת החברה וזאת ללא התערבות הרגולטור. בהתאם נקבע, כי מצופה מנציגי רשת בדירקטוריון ומנציגי הציבור להגיע להסכמות בעניין מינוי מנכ"ל קבוע לחברה בתוך חודש ימים ממועד ההחלטה, וכי ככל שהדבר לא יתבצע בתוך התקופה האמורה, תבחן הרשות את הצורך להפעיל את סמכויותיה כלפי כלל המעורבים
לצערנו למרות ההבהרה והאזהרה הברורה שהוצבה בפניהם במסגרת החלטת המועצה, ועל אף שזו הבהירה כי יש להעדיף גיבוש פתרון מוסכם על פני התערבות מצד הרגולטור, נציגי רשת ונציגי הציבור לא פעלו כמצופה מהם ולא הגיעו להסכמות בתוך המועד שנקבע לכך בהחלטת המועצה, כאשר הרושם המצטייר הוא שאף לא אחד מהצדדים הנוגעים בדבר פעל כמיטב יכולתו לשם כך".