אחריות תאגידית היא חובה מתמשכת
אחריות תאגידית היא חובה מתמשכת
ההתגייסות המרשימה של חברות עסקיות בשנה האחרונה, והתמיכה בקהילות השונות ראויה לכל ציון. חברות שישכילו להמשיך ולתרום עם חזרתה של השגרה ייזכו לא רק לאמון הלקוחות אלא ייקחו חלק בבניית עתיד טוב יותר עבור כולנו
לפני מספר חודשים קיימנו ב-yes ובפלאפון טקס הענקת מלגות לחיילי גבעתי, החטיבה המהווה את חוד החנית של הלחימה בעזה, אותה אימצנו מאז פרוץ המלחמה. לבמה עלה י', נתמך במקל הליכה ומלווה בהוריו, מחויך ונרגש לקבל מלגת לימודים ולהתחיל לתכנן את עתידו האישי. י' נפצע קשה בעזה כשהרופאים בסורוקה נאבקים על חייו. לא רבים האמינו שיוכל לצעוד שוב, אחרי זמן כל כך קצר, אך הרצון להשתקם והתשוקה לחיים של י' ניצחו.
אנחנו בחרנו למלא את חובתנו הישראלית בין היתר, במתן מלגת לימודים, בבניית עתידו של י', כי אחריות תאגידית היא מחויבות מתמשכת. בימים אלה אנו עדים להתגייסות חסרת תקדים של המגזר העסקי. חברות גדולות וקטנות כאחד מתגייסות לתרום, לסייע ולתמוך בקהילות, בארגונים ובאנשים שנפגעו. רבות דובר על הנתינה של קבוצות ובודדים, שעזבו הכל כדי להיות שם עבור האחר בלי שום תמורה. ההתגייסות למען החברה, הופכת לאחד הביטויים המובהקים של אחריות תאגידית, ערבות חברתית וגאווה לאומית.
אלא שהאתגר האמיתי של אחריות תאגידית אינו טמון רק בנכונות לפעול בעתות חירום, אלא דווקא ביכולת לשמור על מחויבות זו לאורך זמן, גם כאשר השגרה אט אט חוזרת. כי בעוד שהמשבר עצמו מהווה קריאה ברורה לפעולה, השפעותיו הרבות באות לידי ביטוי לאחר סיומו, ולעיתים דווקא הפגיעות הקשות ביותר נחשפות רק לאחר שוך הקרבות.
המשבר, בין אם מדובר במלחמה, מגפה עולמית או אסון אחר, אינו מסתיים ברגע שבו מצלמות התקשורת מפנות מקומן. הקהילות שנפגעו זקוקות לשיקום חברתי וכלכלי ממושך והחזרה לשגרה היא תהליך הדרגתי, כואב וארוך. בזמן שהמגזר הציבורי והעמותות משקיעים משאבים בשיקום, לחברות יש תפקיד קריטי ככוח משלים ועוצמתי שיכול להוביל שינוי אמיתי וארוך טווח.
התרומה של החברות והמשק לחוסן הלאומי היא קריטית ונדמה שבהיבט הזה ישנו יישור קו והבנה שכולם חייבים להירתם למשימה לטובת השיקום האזרחי והחברתי של המדינה.
מחקרים מראים כי חברות המעורבות חברתית לאורך זמן נהנות מנאמנות לקוחות גבוהה יותר, מהעדפת צרכנים ומהיכולת למשוך ולשמר עובדים איכותיים. אחריות תאגידית היא כבר מזמן לא רק “עניין של מיתוג”. חברות שמצליחות להפוך את התרומה לקהילה לחלק אינטגרלי מהאסטרטגיה העסקית שלהן, יוצרות ערך משותף – גם לחברה וגם לקהילה.
חשוב שנזכור שהנפגעים העיקריים במלחמה הזאת הם הצעירים: סטודנטים שצריכים להשלים לימודים, עסקים שקרסו, פצועים רבים - פיזית ונפשית. תהיה לזה ללא ספק השפעה על שוק העבודה וכאן מקומן של החברות להיכנס מתחת לאלונקה ולסייע.
חברות חייבות לראות באחריות התאגידית מחויבות מתמשכת לחברה ולערכים שהיא מייצגת, ולתת לכך ביטוי בתוכניות העבודה של כל חטיבה וכל יחידה בחברה, תוך הצבת יעדים מוגדרים בנושא זה, הנמדדים לאורך השנה. התפקיד שלנו כמנהלים הוא להבטיח שהתרומה תהיה חלק בלתי נפרד מתרבות ארגונית – לא רק במילים, אלא במעשים מתמשכים, הן בזמן משבר והן בשגרה. כי בסופו של יום, אחריות תאגידית מתמשכת אינה רק מחויבות חברתית; היא דרישת המשקיעים ומחזיקי העניין שונים, היא הדרך להצלחה עסקית ארוכת טווח, ובעיקר היא ההזדמנות לבנות עתיד טוב יותר עבור הדורות הבאים.
מירית כהן היא סמנכ"לית תקשורת ואחריות תאגידית של yes ופלאפון