סגור
אפליקציית כושר Strava
אפליקציית Strava (צילום: Andreas, londoncyclist, Flickr)

טינדר החדשה: אפליקציית הכושר שהפכה לזירת היכרויות

פלטפורמת הספורט הענקית Strava, שלה 135 מיליון משתמשים בעולם, הוסיפה לאפליקציה את היכולת לשלוח הודעות אישיות, ומאז מדווחת על גידול של 20% במשתמשים. רבים מהם צעירים שנעזרים בה להיכרויות עם חובבי ספורט, כמוהם 

גיא הרמת־גני, שמעדיף לא לחשוף את שמו המלא, מעיד שכרווק הוא משתמש מעת לעת באפליקציית ההיכרויות טינדר. לדבריו, הוא מחפש מישהי שגילה די קרוב לשלו (38) וחשוב לו למדי שיהיו להם כמה תחומי עניין משותפים. "אם היא לא עושה פעילות גופנית כלשהי", הוא אומר, "הניסיון לימד אותי שרוב הסיכויים שזה לא יצליח בינינו. יהיה לה קשה יותר להבין למה אני הולך לישון בכל יום לפני עשר ומתעורר מוקדם כל בוקר, לפעמים הרבה לפני שהשמש זורחת, בשביל לרוץ".
גיא חושש מבת זוג שיהיה לה קשה לקבל את זה שגם בסופי השבוע הוא קם מוקדם מאוד, ונוסע לכל קצוות הארץ רק כדי לרכוב על אופניים עם חברים. "לא כל אחת תקבל בהבנה כמה כסף אני מוציא על ציוד ספורט בכל חודש", הוא מוסיף. לדבריו, בשלב כלשהו זה יכול להוביל למתחים לא רצויים עם בת הזוג, ולבסוף גם לפרידה.
אז מה עושים? גיא מסביר שלרוב יצמצם את אפשרות החיפוש לנשים אשר פעילות ספורטיבית לפחות כמוהו, כאלו היכולות לקבל את תחביבו התובעני הכולל לפחות שישה אימונים בשבוע. רשתות חברתיות, כמו פייסבוק ואינסטגרם, משמשות גם הן כלי מצוין ופופולרי מאוד לאלו אשר מנסים למצוא בני זוג שלהם תחביבים דומים או ערכים משותפים. מיליוני חובבי ספורט פנאי מסביב לעולם בהחלט מצאו את מבוקשם בנבכי הרשתות החברתיות בשני העשורים האחרונים.
1 צפייה בגלריה
 איור פנאי Sport Cupid print
 איור פנאי Sport Cupid print
רצתי לחפש אהבה. מתאמני ספורט מתקשים לעתים למצוא מי שיבין את התובענות של התחביב
(איור: יונתן פופר)
אולם בשנים האחרונות, לצד הרשתות החברתיות, משגשגות להן גם אפליקציותייעודיות יותר, אשר מכוונות את בעלי התחביבים לאכסניה אחת המכילה אנשים דומים להם. אנשים בעלי מכנה משותף זהה, שיוצר יכולת תקשורת קלה. פלטפורמת הספורט הענקית סטרבה (Strava), שלה קרוב ל־135 מיליון משתמשים ביותר מ־190 מדינות, היא אחת מהן. עבור העוסקים בענפי ספורט הפנאי – אופניים, ריצה, שחייה, טריאתלון, הייקינג ועוד שלל ענפים — היא ללא ספק המכה המכנסת אותם לכדי קהילה אינטימית מחוץ לכאוס ולאגרסיביות שלפעמים מאפיינים את הרשתות החברתיות.
על פי סנסור טאוור (Sensor Tower), חברה בינלאומית הבודקת מגמות דיגיטליות עסקיות ברחבי העולם, סטרבה רשמה בשנה החולפת גידול של 20% במספר המשתמשים בה. בשנים האחרונות האפליקציה הספורטיבית הוסיפה אפשרות ליצירת קשר פשוטה בין המשתמשים באמצעות הודעות אישיות. באופן שאולי לא צריך להפתיע את אלו ששוחים בנבכי הסטרבה ומעלים בה נתונים מפעילויותיהם הספורטיביות השונות במשך שנים, לאחרונה עיתון "הגרדיאן" הבריטי פרסם כתבה שכותרתה: "להתראות טינדר, שלום סטרבה". לפי הכתבה, המעבר לסטרבה הוא חלק ממגמה כללית של התכנסות משתמשים במגוון רב של תחומים אל תוך אפליקציות נישתיות. וכן, בהחלט גם לטובת היכרויות ופיתוח קשרים רומנטיים.
בדו"ח השנתי שלה, החושף מגמות חברתיות מרתקות בקרב העוסקים בפעילות גופנית, סטרבה לא פסחה על הנושא. "העניין בפעילות גופנית הוא כבר לא רק שריפת קלוריות", הכריזה כותרתו של הדו"ח, אשר השנה גם נשען על סקר שכלל יותר מ־5,000 משתתפים — חלקם מנויי סטרבה ואחרים לא. בסטרבה מדגישים, לאור הנתונים שהפיקו ממשתמשי האפליקציה בשנה האחרונה, כי "מועדוני הריצה הם מועדוני הלילה החדשים", כפי שציינו בדו"ח. בחברה דיווחו ב־2024 על עלייה של 59% במספר מועדוני הריצה המשתמשים בשירותיהם.
על פי הסקר שערכו, 58% מהמשיבים סיפרו שרכשו חברים חדשים באמצעות השתייכות לקבוצות ספורט. הנתון העסיסי יותר הוא שכמעט אחד מכל חמישה מהנשאלים המשתייכים לדור ה־Z (ילידי 2012-1996), "הדור הדיגיטלי" כפי שנהוג לכנות אותם, יצאו לדייט עם מישהו שהכירו באמצעות ההשתייכות למעגל חברתי של פעילות גופנית. כשנשאלו היכן יעדיפו לפגוש בן זוג פוטנציאלי, במהלך פעילות גופנית או כשהם מבלים בבר, רובם המכריע הצביע על האפשרות הספורטיבית כזו המועדפת עליהם.
"אנחנו מאוד אוהבים לראות את המידע הזה", הסבירה אחראית הפיתוח העסקי של סטרבה, ציפורה אלן, "כיצד הדור הצעיר מחפש אפשרויות תקשורת שקשורות לאימונים ולפעילות הגופנית שלו".
גיא, הרווק הרמת־גני, מודה שהוא טרם שלח הודעה לאחת המשתמשות שאחריהן הוא עוקב בסטרבה, אך הוא מכיר אחרים שכן מנסים לגשש אחר אפשרות לקשר רומנטי באמצעות האפליקציה הספורטיבית. "זה מרגיש כמו מרחב יותר אינטימי ונוח לתקשורת", הוא מסכם, "זה הרי ברור מאליו מה שנינו עושים בשעות הפנאי שלנו. מכאן, הרבה יותר קל לקחת את זה צעד קדימה, לפרגן על איזה ביצוע ולנהל איזה סמול טוק על ריצה או רכיבה".