פיצוץ הסייברטראק מול מלון טראמפ: המחבל תכנן את הפיגוע בעזרת ChatGPT
פיצוץ הסייברטראק מול מלון טראמפ: המחבל תכנן את הפיגוע בעזרת ChatGPT
משטרת לאס וגאס חשפה כי החייל המעוטר שפוצץ סייברטראק מול המלון שאל את הצ'טבוט על יעדים ומהירות התעופה של סוגי תחמושת; OpenAI: "סיפקנו רק מידע זמין" ; מומחים: האזהרות בצ'טבוט חסרות משמעות מול שחקנים זדוניים
המחבל שפוצץ סייברטראק של טסלה מול המלון של טראמפ בלאס וגאס השתמש ב-ChatGPT על מנת לתכנן את הפיגוע – כך הודיעה אתמול (ג') משטרת לאס וגאס.
בפיגוע בשבוע שעבר פוצץ חייל מעוטר ביחידה מובחרת של צבא ארה"ב סייברטראק של טסלה בכניסה למלון האייקוני של טראמפ בסטריפ בלאס וגאס. נזקי הפיצוץ הוכלו ברובם על ידי הרכב, ולא היו אבידות בנפש. המחבל התאבד בירייה בראשו זמן קצר לפני הפיצוץ.
לדברי המשטרה, בדיקת השאילתות של המחבל ל-ChatGPT חשפה שהוא השתמש בצ'טבוט על מנת לחפש מידע על יעדים לפיצוץ, מהירות התעופה של סוגי תחמושת שונים, והאם חוקי להפעיל זיקוקי דינור באריזונה.
"השימוש בבינה מלאכותית גנרטיבית הוא משנה משחק", אמר שריף משטרת לאס וגאס, קווין מקמאהיל, לפי דיווח של AP. "מדובר בתקרית הראשונה שאני מודע לה בארה"ב, שבה נעשה שימוש ב-ChatGPT על מנת לסייע בבניית מטען חבלה. זה רגע מדאיג".
מ-OpenAI נמסר בתגובה: "אנו מחויבים לשימוש אחראי בכלים שלנו, שפותחו על מנת לסרב לספק הוראות מזיקות. במקרה זה, ChatGPT סיפק מידע שכבר היה זמין באופן פומבי ברשת, והציג אזהרות נגד שימוש מזיק או פעילות בלתי חוקית. אנחנו עובדים עם רשויות אכיפת חוק על מנת לתמוך בחקירה".
התגובה של OpenAI מיתממת, שכן כמעט כל המידע שמנגיש ChatGPT זמין בצורה פומבית ברשת. היתרון של שימוש בו הוא היכולת של הצ'טבוט להגיע באופן מיידי למידע שיהיה קשה לאתר או שאיתורו ידרוש זמן רב באמצעים אחרים, וכן לרכז, לעבד ולהנגיש אותו בצורה ברורה ומתומצתת למשתמש. האזהרות שמציג הצ'טבוט הן, כמובן, חסרות משמעות כאשר המשתמש הוא מחבל או שחקן זדוני אחר.