גם סיטיגרופ ופפסיקו נוטשות את מדיניות הגיוון בתעסוקה: "דברים משתנים במהירות"
מנכ"לית הבנק אמרה כי עובדים חדשים לא ייבחרו מעתה מתוך רשימה מגוונת של מועמדים; מנכ"ל ענקית המשקאות הודיע כי לחברה לא יהיה יותר מנהל האחראי על תחום השוויון בתעסוקה; שתיהן מצטרפות לרשימה ארוכה של חברות הנוטשות את מדיניות ה-DEI בתעסוקה בעקבות בחירת טראמפ
נמשכת הנסיגה של חברות אמריקאיות ממדיניות הגיוון, השוויון וההכלה (DEI) בתחום התעסוקה, על רקע הרוח החדשה הנושבת מוושינגטון של הנשיא דונלד טראמפ. בימים האחרונים הודיעו סיטיגרופ ופפסיקו כי הן מצטרפות למגמה החדשה.
מנכ"לית סיטיגרופ, ג'יין פרייזר, הודיעה כי מעתה, אין צורך לבחור עובדים חדשים מתוך רשימה מגוונת של מועמדים. כמו כן לדבריה, הצוות הקיים של "גיוון, שוויון והכלה וניהול כשרונות" ייקרא מעתה "העסקה וניהול של כישרונות". פרייזר הוסיפה כי "חשוב לציין שאנו חיים בסביבה שבה דברים משתנים במהירות".
במקביל, מנכ"ל פפסיקו, רמון לגוארטה, כתב לעובדים כי מעתה לחברה לא יהיה מנהל המופקד על תחום ה-DEI, וכי היא תנטוש את היעדים בתחום. לדבריו, ענקית המשקאות תכריז על אסטרטגיה חדשה של "הכלה לשם צמיחה", העולה בקנה אחד עם "ההיסטוריה שלנו של יצירת תרבות ארגונית מכילה ומכבדת". לגוארטה הוסיף: "כפי שעשינו תמיד, נמשיך להעסיק ולקדם את הכשרונות הטובים ביותר, כדי להבטיח את הצלחת החברה בשוק התחרותי".
בין החברות שהודיעו באחרונה על צמצום או ביטול תוכניות DEI ניתן למנות את ענקית הקמעונאות טארגט, שהצהירה כי תחסל את התוכניות הללו ולא תחזיק עוד ביעדי גיוס לנשים או שחורים; מטא, החברה האם של פייסבוק, שהודיעה על ביטול תוכניות ה-DEI שלה ועל פיטורי הצוות האחראי לכך; וכן וולמארט, שגם הכריזה על סגירת המרכז לשוויון גזעי שהקימה ב-2020 עם התחייבות של 100 מיליון דולר למשך חמש שנים.