"המיעוט הלא נכון": תביעה נגד פייפאל בטענה לאפליה גזעית
"המיעוט הלא נכון": תביעה נגד פייפאל בטענה לאפליה גזעית
אשת עסקים אסייתית-אמריקאית הגישה תביעה נגד חברת התשלומים הדיגיטליים, מאחר שהגבילה חלק מתוכנית ההשקעות שלה למועמדים שחורים והיספנים בלבד: "נזק של מיליוני דולרים"
אשת עסקים אסייתית-אמריקאית תובעת את פייפאל בטענה לאפליה גזעית. לדבריה, חברת התשלומים הדיגיטליים הגבילה חלק מתוכנית השקעות בהיקף 535 מיליון דולר למועמדים שחורים והיספנים בלבד, באופן שגרם לה נזק של מיליוני דולרים. כך מדווחת סוכנות רויטרס.
התביעה שהוגשה ביום חמישי על ידי נישה דסאי וחברת יזמות ההון הניו יורקית שלה, Andav Capital, מגיעה על רקע מגמה גוברת בקרב גורמים שמרניים להגביל את יוזמות הגיוון, השוויון וההכלה.
דסאי נולדה להורים מהגרים ב"דרום העמוק" של ארה"ב. לדבריה, היא ביקשה להיכלל בתוכנית ההשקעות שעליה הכריזה פייפאל ב-2020, שנועדה לתמוך בעסקים של שחורים ומיעוטים, ולהקטין את האי שוויון הכלכלי.
לטענת דסאי, היא השקיעה חודש וחצי בניסיון לקבל מימון, בטרם פייפאל הפסיקה לתקשר איתה; זאת, בעוד ענקית התשלומים השקיעה 100 מיליון דולר ב-19 חברות בראשן עומדים שחורים והיספנים. לדבריה, פייפאל הודיעה לכמה נשות עסקים כי אינן עומדות בתנאים למימון מאחר שהן ממוצא אסייתי. "עבור פייפאל ומנהליה, אסייתים-אמריקאים הם אולי מיעוט, אבל הם המיעוט הלא נכון", כך לפי התביעה שהוגשה לבית משפט פדרלי במנהטן.
דסאי האשימה את פייפאל בהפרת סעיף 1981 של חוק זכויות האדם מ-1866, האוסר על אפליה גזעית; סעיף 6 בחוק זכויות האדם מ-1964, שאוסר על מקבלי כספים פדרליים לאפשר אפליה גזעית; וחוקי זכויות האזרח של העיר ניו יורק.
במרץ האחרון קבע בית משפט פדרלי לערעורים במנהטן כי ארגון בשם Do No Harm לא עמד בקריטריונים להגשת תביעה דומה נגד יצרנית התרופות פייזר, בעקבות תוכנית שיתוף פעולה עם שחורים, היספנים ואמריקאים ילידים, מאחר שהארגון לא זיהה אדם ספציפי שנפגע בשל כך.