ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כך מסייעת רשות החדשנות לסטארט-אפים שנקלעו למשבר בעקבות הקורונה

שגיא דגן, סמנכ"ל זירת צמיחה ברשות החדשנות: "אם החברה לא תצליח לשרוד, הכספים יהפכו למענק, ואם תצליח היא תצטרך להחזיר תמלוגים ממכירות". לדבריו, חצי מיליארד שקל של רשות החדשנות ממוקדים לסיוע לחברות הייטק קטנות וסטארט-אפים שלאור המשבר נמצאות בצורך מימוני דחוף. השיחה התקיימה במסגרת שבוע הסטארט-אפים של Google וכלכליסט

נעמי צורף 14:5112.05.20

 

 

"תוכנית הסיוע שלנו היא למעשה השקעה שהחברה מקבלת כהתניה מותנית. אם החברה לא תצליח לשרוד הכספים יהפכו למענק ואם תצליח היא תצטרך להחזיר תמלוגים ממכירות", כך אמר שגיא דגן סמנכ"ל זירת צמיחה ברשות החדשנות בשיחה עם כתבת כלכליסט סופי שולמן. השיחה התקיימה במסגרת שבוע הסטארט-אפים של Google וכלכליסט. "כמו אצל משקיעים, המימון הוא של תוכנית עבודה. כלומר השקעה בעיקר בכוח אדם, בשכר אל מול התחייבות של החברה להוציא לפועל את התוכנית ולהחזיק את כוח האדם הזה 12 חודשים לפחות".

 

רשות החדשנות הכריזה כבר לפני כמה שבועות על תוכנית הסיוע בגובה של חצי מיליארד שקל לסטארט-אפים, ספר על התוכנית.

"קיבלנו אישור ממשרד האוצר על תקציב רשות החדשנות לשנה הקרובה של 1.85 מיליארד שקל שמתוכו חצי מיליארד ממוקדים לסיוע לחברות הייטק קטנות, סטארט-אפים, שלאור המשבר נמצאות בצורך מימוני דחוף יחסית".

 

שגיא דגן שגיא דגן צילום: ב אוראל כהן, טל אזולאי

 

קיבלתם כבר פניות?

"השקנו את המסלול והוא פתוח כבר קרוב לשבועיים, הפניות הראשונות מתחילות להגיע. החברות נערכות וכחלק מזה פונות אלינו כדי שנהיה חלק מתוכנית השרידות של החברה על ידי סיוע כספי. כמו שנערכים למשבר מול המשקיעים, ההנהלה והלקוחות אז גם מולנו צריך להיערך ולהגיש בקשות מסודרות ומאורגנות עם תוכנית סדורה כדי שנוכל להעריך אותה והחברה תוכל להתחרות על הכסף".

 

"חשוב להבין שכשאנחנו מדברים על שרידות של חברות זה לאור כך שבמשבר כלכלי יש עצירה בהשקעה בחברות שחוזרות אחרי זה בשלב מאוחר יותר. חברות שנקלעו לנקודה שצריכות בהמשך 2020 לגייס כספים כדי להמשיך פעילות, עשויות להיסגר ללא מימון וזה לאו דווקא בגלל שהן חברות לא טובות וזה גם אחד האתגרים שלנו. גם בהינתן המשבר אנחנו ממשיכים ומשקיעים בחברות טובות כשמטרה של הכסף הזה היא בהסתכלות על היציאה מהמשבר. במטרה שבעוד שנה ההייטק יוביל את הצמיחה של המשק. אם עכשיו לא נתכנן ונשקיע בדברים שעוד שנה או שנתיים יסיימו פיתוח ויכנסו לשוק זה יהיה מאוחר מידי"

 

השאלה הגדולה היא בעצם האם צריך להשקיע את כספי משלם המיסים לסיוע בסטארטאפים או שאפשר להשאיר את זה לקרנות ההון סיכון ומי שלא טוב יפול וזה בסדר?

"קודם כל מי שלא טוב יפול והתפקיד שלנו זה לא לגרום למישהו לא טוב לשרוד אלא לגרום למי שטוב ויש לו בעיה מימונית וצורך מימוני שתהיה לו את היכולת לשרוד. אנחנו לא שמקיעים לבד, אנחנו לא מממן יחיד, יש איתנו קרנות הון סיכון או אנג'לים וגופים אחרים. אנחנו לפעמים מתבלבלים - ההייטק הישראלי זה לא שטאנץ אחד קבוע, יש מגוון גדול מאוד של תחומים. יש תחומים שבהם יש יותר השקעה - עולם של תוכנה, של אינטרנט. יש תחומים אחרים, חלקם מאוד מצליחים של מכשור רפואי למשל, המורכבים יותר שמבשילים לאורך תקופת זמן ארוכה יותר ויש בהם מימון יותר גדול ובהם יש גם סיכונים נוספים. חלק מהסיכונים זה להיכנס לשווקים שעשוי להיות בהם שינוי טכנולוגי מאוד גדול ואז החברה תהיה על הגל כמו מובילאיי..."

 

יש לך דוגמא לחברות שרשות החדשנות סייעה להן בזמן משבר?

"במדינת ישראל אנחנו באמת קצת יותר מנוסים במשברים. יש ניתוחים כלכליים שמראים שהמחסור הזה במימון יכול גם לפגוע בחברות טובות. אנחנו יודעים שיש חברות שבעיצומו של המשבר ב-2001 ביקשו מימון מרשות החדשנות, אפילו מלאנוקס קיבלה מימון בעיצומו של המשבר הזה. אנחננו יודעים שהמימון של הרשות היה משמעותי עבורה אבל זה לא שהרשות נכנסת לבד, הרשות נכנסת יחד עם עוד משקיעים ויורד הסיכון והמשקיעים הם אלה שמנהלים את החברות, אנחנו לא יושבים בבורד זו לא אחת מהמטרות שלנו".

x