בלעדי ל"כלכליסט": הסטארט-אפ קורטיקה לזיהוי גופים בווידיאו גייס 10 מיליון דולר
קבוצת חוקרים מהטכניון הקימה את קורטיקה ופיתחה תוכנה לזיהוי בני אדם בקטעי וידיאו, שנמכרת לגופי שידור גדולים
קבוצת חוקרים מהטכניון גייסה לאחרונה ממשקיעים פרטיים קרוב ל-10 מיליון דולר, לפי שווי חברה של כ-30 מיליון דולר, לסטארט-אפ קורטיקה (Cortica). הסטארט־אפ קורטיקה הקרוי על שם מרכז הקורטקס במוח האחראי על זיהוי תבוני של עצמים ואנשים, הוקם לפני שלוש שנים.
קורטיקה פיתח מערכת תוכנה בשם CorTex שמתמחה בזיהוי אובייקטים ובני אדם בקטעי וידיאו. המערכת נמכרת בעיקר לגופי שידור ומאפשרת להם לדעת בדיוק אילו עצמים או אנשים מופיעים בקטעים.
את קורטיקה הקימו אנשי הטכניון קרינה אודנייב, יגאל רייחלגאוז ופרופ' יהושע זאבי מהפקולטה להנדסת חשמל, על בסיס פטנטים שרשמו בשנתיים האחרונות, המאפשרים זיהוי תמונה בקטעי מולטימדיה על ידי תהליך ממוחשב המחקה התנהגות של רשתות עצביות אנושיות.
בקורטיקה מושקעים חברת Narect, פרופ' אסף זאבי מאוניברסיטת קולומביה, רמי בונן, נפתלי הירש ואנשי משרד רואי החשבון שורץ לרנר דובשני: צבי זימרן, אלי ליכטר, צבי אומסי ואבי גולדברג.
בין בעלי המניות המרכזיים בחברה נמצא גם הטכניון עצמו. ל"כלכליסט" נודע כי קורטיקה מעוניינת לבצע סבב נוסף של גיוס מיליוני דולרים מקרנות הון סיכון ישראליות ואמריקאיות.
ישראל הפכה בשנים האחרונות למוקד לחברות המתמחות בזיהוי תמונה תבוני, בין אם לצורכי אבטחה ובין אם לצרכים מסחריים. בתחום פועלות החברות הישראליות MobilEye, Picitup, Superfish, Primesense ופייס.קום. מרבית החברות הישראליות בתחום גייסו סבבים של מיליוני דולרים.