לראות את הנולד
אם מערכות ה-BI המסורתיות הסיקו מסקנות בהסתמך על נתוני עבר, מערכות ה-BI של המחר צריכות לנבא את העתיד ולחזות את רצונות הצרכנים
כשמסתכלים אחורה ניתן לומר כי קצב ההתפתחות של מערכות הבינה העסקית המסורתיות לא תאם את קצב ההתפתחות הטכנולוגית ואת הכמות האדירה של מידע עימה היה צריך להתמודד בשנים האחרונות. לא כל שכן, היום, בעידן שבו הרשתות החברתיות מזרימות עוד ועוד כמויות של מידע ותוכן בלתי מעובד.
אם
מכרה הזהב של הרשתות החברתיות
מה שקורה היום בשטח הוא שהרשת החברתית היא כר נרחב ליצירת כמויות עצומות של מידע לא מובנה. מערכות הבינה העסקית העתידיות יתבקשו לדלות את המידע הרלבנטי ולהקיש על בסיסו מהם הטעמים וההעדפות של הצרכנים, כבסיס להחלטות ניהוליות ושיווקיות בעלות ערך, במיוחד בעידן בו מדיניות הפרסונליזציה וההתאמה האישית של המוצרים לכל לקוח ולקוח היא קריטית להצלחת הארגון.
על כתפי מומחי ה-BI מוטלת המשימה לעשות את הקפיצה ממערכות שמסיקות מסקנות על בסיס נתוני עבר, למערכות בעלות כושר חיזוי עתידי על סמך נתוני ההווה.
ואכן, כבר היום אנו רואים כי תחום הבינה העסקית חווה תהפוכות רבות ופתרונות ה-BI הופכים למרכזיים ויעילים יותר. טכנולוגיית מחשוב הענן מאפשרת לארגונים לקבל את שירותי הבינה העסקית כפלטפורמת שירות (BI as a Service), מבלי שיצטרכו לדאוג להקמת התשתיות, ביצוע הניתוחים ופרויקטי טיוב הנתונים המורכבים. מערכות ה-BI של היום מפותחות בארכיטקטורה גמישה - Agile BI - וכך הן נותנות מענה לשינויים התכופים בסביבה העסקית והטכנולוגית.
מיותר לציין כי כיום, בעידן הרב-ערוצי ניתן לקבל את ממצאי מערכות הבינה העסקית ישירות למובייל, עובדה המאפשרת למנהלים לקבל תמונה מערכתית על הפעילות העסקית של הארגון, 24/7.
מהפכת הרשתות החברתיות ממשיכה לגרוף אחריה מהפכות בכל התחומים ובוודאי גם בתחום זה של בינה עסקית. המהפכה הזאת צפויה לשנות את כל התחום, כבר בשנים הקרובות, ולהוביל את הארגונים העסקיים לעידן של חיזוי רצונות, העדפות ודפוסי התנהגות. ההערכות נכונה לשינויים אלה, כבר היום, הינה קריטית להצלחת הארגון ובידי מנהלי ה-BI נפלה כאן הזדמנות יוצאת דופן להוביל את השינוי בארגון ולרתום את הפתרונות הטכנולוגיים לטובת הצלחת הארגון.
* הכותב הוא מנכ"ל חברת BI First, זרוע ה-BI של מטריקס