"ב-5 השנים האחרונות השקענו 60 מיליון שקל ברכישות"
מנכ"ל אמן מחשבים בן פסטרנק מאמין כי תהליך הקונסולידציה בתחום הוא מחוייב המציאות, ושואף לרכוש חברה גדולה בתחום ה-IT. הוא נערך למכרז על המסלקה הפנסיונית של משרד האוצר: "זאת מהפיכה אמיתית. האזרח יוכל לראות את כל הביטוחים בממשק נוח כמו את חשבון הבנק"
אמן מחשבים היא החברה הפרטית הגדולה ביותר בתעשיית ה-IT המקומית. בעלי השליטה בה, בני משפחת פסטרנק, הקימו אותה לפני כשלושים שנה. כיום מעסיקה החברה כ-1,000 עובדים ומחזור המכירות שלה מסתכם בכ-350 מיליון שקל, מה שממקם אותה גם במקום טוב בעשירייה הראשונה של חברות המחשוב בישראל.
"בחמש השנים האחרונות רכשנו 17 חברות ופעילויות שונות בכ-60 מיליון שקל", אומר מנכ"ל אמן בן פסטרנק. אביו של בן, עמיר פסטרנק, הקים את החברה ב-1972.
האם אתה חושב שלנוכח המשבר הכלכלי שנמצא בפתח תהיה ירידה בכמות המיזוגים והרכישות?
"מבחינתנו התקופה הזו היא דווקא תקופה טובה יותר לרכישות. היסטורית, בתקופה של חולשה כלכלית ברמת המאקרו אנחנו יותר פעילים בשוק הרכישות".
האם אתה מאמין שיהיו מיזוגים גם בין החברות הגדולות בישראל, או שתימשך המגמה של רכישות טקטיות?
"המשך תהליך הקונסולידציה בישראל מחוייב המציאות לנוכח הירידה במרווחים. אני מאמין שתהיה רכישה של אחת החברות הגדולות שמובילות את הרשימה. אנחנו כחברה עם נזילות גבוהה בחנו לאורך השנים רכישה כזו, ועדיין לא ביצענו אותה. בזכות העובדה שאנחנו חברה פרטית, יכולת קבלת ההחלטות שלנו היא מאוד מהירה, ואני מאמין שבשנים הקרובות אנחנו נעשה רכישה בסדר גודל שכזה".
מהם האתגרים הגדולים שעומדים בפניכם בשנה הקרובה?
"חלק מהותי בפעילות שלנו הוא הנושא הפיננסי, ובעיקר הנושא הפנסיוני. אנחנו מצפים כיום לתחילת המכרז על המסלקה הפנסיונית של משרד האוצר. תחילת פעולתה של המסלקה אמורה לסמן מבחינת המשק בישראל את תחילת המהפכה האמיתית לאזרח, שיוכל לראות את כל הביטוחים, קרנות הפנסיה וקרנות ההשתלמות שלו דרך ממשק מאוד נוח, בדומה לחשבון הבנק שלו כיום".
"אנחנו נערכים למכרז הזה כבר זמן רב. אנחנו משתפים בו פעולה עם חברת אומקס השוודית, שהיא גם הבעלים של הנאסד"ק ושל הבורסה בהונג קונג. כיום החברה הזו מציעה פתרון מסלקה פנסיוני שפועל במספר מדינות בעולם. להערכתנו, המכרז ייצא בחודש ספטמבר, כך שהמסלקה תוכל לעבוד כבר בתחילת 2013".
"תחום נוסף שאנחנו משקיעים בו מאמץ הוא התחום הביטחוני. תת אלוף ארנון זוארץ, קצין הקשר הראשי הקודם, משמש אצלנו כמנהל החטיבה הביטחונית. התחום האחרון שבו אנחנו משקיעים הוא נושא הענן, ולשם כך רכשנו את אינוקום המייצגת מספר חברות בתחום הזה.
מה מצב הפעילות שלכם באירופה?
"יש לנו כיום 150 עובדים בשלוש מדינות במזרח אירופה: רוסיה אוקראינה וקזחסטן. מחזור המכירות שלנו שם הוא כ-60 מיליון שקל בשנה. הפעילות שם רק גדלה, ולאחרונה אף קיבלנו את הנציגות של חברת סיטריקס שם. אני חש שהיתרונות של חברה ישראלית במזרח אירופה הם גדולים מאוד לעומת היתרונות של חברה ישראלית במערב אירופה. אנחנו יכולים להציע למזרח אירופה קשרים וידע טכנולוגי מתקדם שחסר שם מאוד, ולא חסר כלל במדינות מערב אירופה".