צרות לאפל: גם יצרנית הרכיבים החדשה שלה מתעללת בעובדים
חברת פגטרון, אשר צפויה להחליף את פוקסקון כיצרנית רכיבים של אפל, נאשמת בעיכוב תשלומי עובדים, ביצוע פעולות שמונעות מהם מלהתפטר ובשיכונם במגורים שאינם ראוים לבני אדם
- מהפכה בתעשיית הגיימינג: אפל הפכה לקמעונאית הגדולה ביותר
- נעילה מעורבת בוול סטריט: אפל זינקה ב-5.2%
- הרבעון של אפל: דרוש מוצר חדשני בדחיפות
כל אלה מהווים הפרה של חוק זכויות העובד הסיני ושל נהלי העבודה שהגדירה אפל - אשר מחויבת לסטנדרטים גבוהים במיוחד לאור הביקורת שנמתחה עליה בעקבות השותפות עם פוקסקון. "אנו מחויבים להענקת תנאי עבודה הוגנים ובטוחים לאורך כל שרשרת האספקה שלנו", הצהיר גורם באפל. לצד אפל, מייצרת פגטרון רכיבים עבור אסוס ושורה ארוכה של חברות מחשבים וסלולר נוספות.
אפל טענה שביצעה כ-15 בדיקות מעמיקות של תנאי העבודה בפגטרון מאז 2007, ביניהן בדיקות פתע ושתתקן את הליקויים עליהם דיווח China Labor Watch. אפל הודתה כי אכן נתקלה במספר מקרים בהם החברה סירבה להחזיר לעובדים את תעודות הזהות שלהם ואמרה כי דרשה בתוקף שהתופעה תיפסק.
יותר מדי עובדים, פחות מדי חדרים
לפי China Labor Watch, העובדים טענו שהחברה ביצעה גיוס כ"א נרחב ולא נערכה לכך; החברה הגדילה מאז מרץ את מספר עובדיה מ-50 ל-70 אלף כדי להתמודד עם דרישות האספקה של אפל, שמעבירה אליה חלקים גדולים יותר ויותר מייצור מכשירי האייפון והאייפד. על העובדים להמתין חצי שעה בכניסה למפעל, המרחב שמוקצה לכל עובד במגורים צומצם, הקפיטריות עמוסות בצורה שלא מאפשרת לאכול ושבוע העבודה חורג ממגבלת 60 השעות שמתיר החוק המקומי.
הפרה חמורה נוספת של החוק שאוזכרה בדו"ח היא שפיכת כימיקלים מזהמים ללא טיהור למערכת הביוב על ידי חברות בנות של פגטרון ממפעליהן בעיר זוהו שליד שנחאי, והזרמת שפכים לנהר המקומי. פגטרון הכחישה את הטענות בדבר שעות העבודה הארוכות ואמרה כי מתקני מגורים חדשים נמצאים כעת בבניה.
מנכ"ל פגטרון ג'ייסון צ'אנג: "החברה תחקור את הטענות ותבצע פעולות מיידיות לתקן כל הפרה של החוק הסיני ושל הקוד הפנימי שלנו". בנוסף, החברה האשימה את חברות כוח האדם שמגייסות את עשרות אלפי העובדים למפעליה בסין באחריות למקרים של הטלת קנסות לא חוקיים על עובדים או פגיעה בתשלומי הביטוח שלהם. חברות אלה, שמקבלות מפגטרון ותאגידים דומים תשלום עבור כל עובד שהן מגייסות, נאלצות לוותר על חלק מההכנסה אם העובד לא נשאר לעבוד בחברה את משך הזמן המינימלי שנקבע בחוזה ומעדיפות לגבות את ההפסד ממשכורות העובדים.