ספר הפרצופים השחור: ה-NSA בונה מאגר עולמי של תמונות ביומטריות
לפי מידע חדש שחשף אדוארד סנודן, סוכנות המודיעין אוספת מיליוני תמונות בכל יום ומחברת אותן אל מאגר שנועד לאפשר זיהוי חד ערכי. בתגובה, טענו בסוכנות: "לא נבצע את עבודתנו אם לא נפעל לשיפור מתמיד של דיוק המודיעין"
- מנכ"ל סיסקו לאובמה: ה-NSA גרמה לאבדן האמון ברשת החופשית
- כך חוטפים אנשי ה-NSA ראוטרים ושותלים בהם כלי ריגול
לפי הדיווח, בארבע השנים האחרונות גבר העניין של הסוכנות בטכנולוגיות זיהוי פנים וזו פיתחה תוכנות וכלי ניתוח מתקדמים שמאפשרים לה לנצל את התמונות שהיא מיירטת ממיילים, מדיה חברתית, שיחות וידאו ועוד.
מהמסכים שהדליף סנודן עולה שבכל יום מיירטת ה-NSA מיליוני תמונות, מתוכן 55 אלף "באיכות של זיהוי פנים". "אנחנו לא מעוניינים רק בתקשורת מסורתית", נכתב במסמך מ-2010. “אנחנו נוקטים בגישה מקיפה של שימוש דיגיטלים ברמזים שיעד מפזר במהלך הפעילות הרגילה שלו ברשת על מנת לאסוף מידע ביוגרפי וביומטרי". בשלב זה אין מידע לגבי מספר האנשים שנמצאים ללא ידיעתם במאגר הביומטרי של ה-NSA.
"זיהוי פנים יכול להיות פולשני במיוחד", אמר לניו יורק טיימס אלסנדרו אקוויסטי, חוקר מאוניברסיטת קרנגי מלון שעוסק בטכנולוגיית זיהוי פנים. “עדיין יש מגבלות טכניות, אבל כוח המחשוב ומאגרי המידע גדלים, והאלגוריתמים משתפרים".
מה-NSA נמסר בתגובה: “לא נבצע את עבודתנו אם לא נפעל לשיפור מתמיד של דיוק מודיעין האותות - במטרה לסתור את המאמצים של יעדי מודיעין זרים להסתיר את עצמם ואת תוכניותיהם לפגוע בארה"ב ובבעלות בריתה". כן נמסר שלסוכנות אין גישה לתמונות במאגרי מידע של רישיונות נהיגה במדינות ארה"ב או לתמונות דרכונים של אזרחים אמריקאיים.