תעבירו ערוץ ביוטיוב: גוגל מתכננת למכור חבילות כבלים
אתר הוידאו הפופולרי מתכוון להציע כבר ב-2017 גישה בתשלום לחבילות של ערוצי טלוויזיה פופולריים מבית הרשתות האמריקאיות הגדולות ביותר במטרה להתחרות ישירות מול חברות הכבלים
- גוגל מעצבת מחדש את יוטיוב בצלמה ובדמותה
- בגלל הרייטינג הנמוך: גמר ליגת האלופות ישודר ביוטיוב
- "אם לא יוטיוב, יכולנו להיות במקום אחר"
החברה, על פי הדיווח, החלה לתכנן את המהלך עוד ב-2012, ומאז נפגשה עם בכירים בחברות כבלים כמו NBC יוניברסל, ויאקום, 21 סנצו'רי פוקס ו-CBS כדי לדון איתם על פרטי המיזם. אולם, עד לאחרונה היא לא הצליחה להשיג את חוזי הפצת התוכן הנדרשים כדי להפוך את השירות לאפשרי וכדאי. בשונה משרותי סטרימינג פופולרים אחרים בשוק, שפועלים במתכונת על פי דרישה (כגון נטפליקס או הולו), כאן מדובר בגישה לערוצי טלוויזיה המועברים בזמן אמת, כולל פרסומות ןשידורים חיים ולא רק על קטלוג של סרטים וסדרות שבהם ניתן לצפות לפי דרישה.
המטרות העיקריות, כפי הנראה, היא להגדיל את מספר המנויים המשלמים של החברה ולחזק את ערוצי ההכנסות שאינם מבוססים על פרסום. יוטיוב מתקשה לייצר ערוץ הכנסות גדול מספיק מפרסומות בלבד, במיוחד לאור הרצון שלה להגדיל את זמן השהיה הממוצע של משתמש על גבי אתר יוטיוב. רד הוא חלק מהפתרון לבעיה הזו, בין השאר בגלל תכני המקור שהם לרוב ארוכים יותר מהאורך הממוצע של סרטון קטן ביוטיוב. בנוסף, יוטיוב כבר השיקה לפני מספר שנים את שירות Leanback, המיועד לצפיה בטלוויזיה וכולל בין השאר גם את האפשרות להשכיר סרטים במתכונת VOD. גם דפוסי הצפיה בשירות החדש אמורים להיות דומים לצפיה בטלוויזיה מאשר צריכת וידאו ברשת.
חברת דיש כבר מציעה שירות דומה בשם Sling TV, שדרכו ניתן לצפות דרך הרשת, סטרימרים ואפליקציות מובייל בעשרות ערוצי טלוויזיה, כגון ESPN ו-CNN, תמורת 20 דולר בחודש. סוני ומיקרוסופט מציעות שירותים דומים לבעלי קונסולות המשחקים שלהן, עם היצע שירותים שונה במדינה למדינה, כאשר בארה"ב סוני מציעה את Vue, עם חבילה של בין שישים למאה ערוצים במחיר התחלתי של 40 דולר לחודש. גם אמזון ואפל מתכננות להכנס לענף, מה שמסביר את הרצון של גוגל לקדם בבהילות את אנפלאגד.
הכוונה של יוטיוב, כפי הנראה, היא להציע חבילה של ערוצים נבחרים מארבע רשתות השידור הגדולות בארה"ב לצד מספר קטן של ערוצי כבלים נישתיים, קונספט שמוגדר בעגת הטלוויזיה האמריקאית "חבילה צרה", במחיר של פחות מ-35 דולר בחודש. אפשרות נוספת בה דנים בחברה היא ליצור מספר חבילות קטנות וממוקדות בנושאים שונים, כמו חבילת ערוצי הומור או ערוצי ספורט, שיוצעו כהרחבות אופציונליות בתשלום נוסף.