אינטל משקיעה 25 מיליון דולר בשלוש חברות סטארט-אפ ישראליות
קרן ההון סיכון של ענקית השבבים אינטל קפיטל הובילה גיוסים בשלוש חברות מתחום הדאטה: ולוסטרטה שפיתחה ענן היברידי, סדונה סיסטמס שמפתחת תוכנות וירטואליזציה ופנופלי שזה לה סבב גיוס ראשון
שלוש חברות סטארט-אפ מתחום הדאטה השלימו היום גיוסי הון משמעותיים בהובלת אינטל קפיטל, קרן ההון סיכון של ענקית השבבים.
- מיקרוסופט ואינטל מפטרות, אמזון דווקא מגייסת
- ARM מגייסת 40 עובדים למרכז הפיתוח בישראל
- SafeBreach גייסה 15 מיליון דולר מ-HP ודויטשה טלקום
ולוסטרטה (Velostrata) גייסה 17.5 מיליון דולר בסבב גיוס שני בהובלת אינטל קפיטל ובהשתתפות המשקיעים הקיימים בחברה NVP ו-83North, , לשעבר גריילוק ישראל. סבב הגיוס הראשון של החבה היה של 14 מיליון דולר ב-2015.
ולוסטרטה פיתחה ענן היברידי המאפשר לארגונים לשלב בין שימוש בענן פרטי וענן ציבורי. הגיוס ישמש את החברה להאצת הצמיחה שלה, בעיקר בקרב לקוחות בסדר גודל בנוני וגדול. הענן ההיברידי שפיתחה ולוסטרטה עובד לראשונה בזמן אמת. הטכנולוגיה מאפשרת לארגונים וחברות ענק לפצל בזמן אמת את משאבי המחשוב הארגוני שמפעילים על גבי הענן הציבורי אפליקציות כמו CRM או ERP משרתי האחסון. כך יכול הארגון להימנע למעשה מהעברת האחסון לענן - תהליך יקר, ארוך ורצוף בבעיות אבטחת מידע - ולהסתפק בהעברת פעילות החישוב אל הענן ובחזרה תוך דקות. החברה הוקמה על ידי איסי (ישראל) בן שאול שהוא יזם ותיק שמאחוריו שני אקזיטים מרשימים בתחומי מערכות האחסון והתקשורת הארגוניות, כמו גם מכירת אקטונה לסיסקו ווואנובה ל-VMware.
החברה השנייה שבה השתתפה אינטל בגיוס היא סדונה סיסטמס אשר גייסה 13.6 מיליון דולר בסבב גיוס שני, גם הוא בהובלת אינטל קפיטל וכן משקיע חדש נוסף NextStar והמשקיע הראשון של הקרן בסמר ונצ'ר פרטנרס. בסבב הקודם גייסה החברה 6 מיליון דולר מקרן בסמר ונצ'רס. סדונה מתכוונת להשתמש בהשקעה החדשה כדי להאיץ את פעילות המכירות שלה בעולם וכן לתמוך בהמשך המו"פ להרחבת פורטפוליו המוצרים של החברה. החברה הוקמה על ידי ד"ר אורי גרסטל מהטכניון והיזם הסדרתי יוסי וליגשטיין .לדברי וליגשטיין, "ספקי שירותי תקשורת עוברים כיום שינוי עצום. תוכנות וירטואליזציה הן בבחינת כלים חיוניים להתמודדות עם הגלים העצומים של ביקוש לשירותים. אנחנו עוזרים לספקי השירות להתמודד עם הארגונים על ידי שימוש בתוכנה לחבר בין כל הרשתות הקיימות בארגון".
רק לחברה אחת היה זה סבב גיוס ראשון - חברת פנופלי, שגייסה 7 מיליון דולר בהובלת אינטל קפיטל לצד המשקיעה בסיבוב הסיד, קרן בלאמברג קפיטל. פנופלי מפתחת טכנולוגיה לאוטומציה של תשתיות אנליטיות בחברות שמקלה עליהם לבצע פעולות מורכבות שעד כה היו נחלתם הבלעדית של מנהלי מסדי נתונים או צוותי נתונים טכניים. בכדי להציג ניתוח אנליטי חכם או אפילו לבצע פעולות פשוטות של בינה עסקית נדרשים כיום מומחים להקמת מחסני נתונים (data warehouse). פנופלי חוסכת זאת על ידי אוטומציה של תהליכים כמו מידול מורכב או בניית סכמות נתונים. לטענתה, היא יכולה ליצור תשתית מידע מתפקדת ממקורות שונים בתוך כ-12 דקות ובאופן אוטומטי.
מנכ"ל החברה, יניב לפן, מסביר כי המערכת שפותחה בחברה מבצעת אוטומטיזציה של תהליכים שעד כה היו נעשים באופן ידני, כגון בניית או שינוי סכמות מידע, כריית מידע, מידול מורכב, כיול ביצועים ואפילו גיבוי ואבטחת מידע תוך שימוש בטכנולוגיה של מכונה לומדת.
לטענת אינטל קפיטל, פנופלי תוכל להשתלב בסביבת טכנולוגיות אנליזת המידע שלה, כמו למשל במוצר קלאודרה. פנופלי מצויה כעת בשלב הבטא הסגורה ומותקנת בקרב עשרות לקוחות משלמים בארה"ב, אירופה וישראל והיא צפויה להוציא מוצר לשוק בתוך מספר חודשים.
בפוסט שפירסם מרצ'ין הג'קה, מנהל ההשקעות של אינטל קפיטל באירופה וישראל בבלוג החברה הוא אמר ש"יש המכנים את ישראל 'אומת הסטארט אפ' ובשנים האחרונות, אינטל קפיטל הייתה פעילה בה יותר מאשר כל משקיע אחר בעולם הטכנולוגיה. אני שמח להכריז על השקעה חדשה של יותר מ-25 מיליון דולר בשלוש חברות סטרט-אפ ישראליות נוספות: Panoply, Velostrata ו-Sedona Systems המצטרפות לתיק ההשקעות שלנו. השקעות אלו, בחברות העוסקות במחשוב ענן, למידת מכונה ותשתית רשת, מעידות על מגוון הכישרונות בישראל ואני קצר רוח לראות אותן מממשות את הפוטנציאל הגלום בהן.
"מאז 1997 השקיעה אינטל קפיטל יותר מ-345 מיליון דולר ביותר מ-80 חברות ישראליות. אני גאה בתיק ההשקעות הזה. כל השקעה שעשינו היא הבטחה להעניק ליזמים שלנו ערך ומומחיות גדולים יותר מהון, באמצעות חשיפה לאקוסיסטם הטכנולוגי של אינטל. אנו מתכוונים להמשיך למלא את ההבטחה הזו".
לאינטל יש כיום מעל ל-15 חברות בפורטפוליו שלה ביניהן Fortscale Security, Gigaspaces, Interlude, Orcam, ReduxIO Systems, Sckipio , Screenovate Technologies ו-Stratoscale.