בדיקת כלכליסט
ThinkPad Yoga 370 של לנובו: היברידי עם ראש לעסקים
עם מסך מצוין, ביצועים טובים וסטיילוס מדויק ורגיש נראה שהחברה הסינית בנתה מחשב שיספק היטב את צורכי מהנדסים, מעצבים ושרטטים. ואולם, זמן הסוללה שלו קצר משל המתחרים והוא אינו זול
היוגה 370 של לנובו הוא אמנם לפטופ היברידי במובן המקובל - מחשב נייד שמסכו נסגר אחורנית והופך למעין טאבלט, אך הוא היברידי גם ברמה נוספת.
- אש, קרח ומכות רצח: כך נולד מחשב נייד
- אלומיניום, פחמן וסוללה של 16 שעות: HP חשפה לפטופים חדשים
- לנובו חשפה לפטופ בעיצוב זהה לשל המחשב הראשון שלה
זהו מחשב ThinkPad, בן לסדרה הארגונית הוותיקה של החברה, המשלב בו את תצורת הטאבלט שמאפיינת בעיקר מחשבים לצרכן הקטן. האם עסקים צריכים יכולת כזו, ואיזה ערך היא מספקת?
עיצוב ומבנה: מתהפך, אבל נשאר ThinkPad
ה-370 נראה במבט ראשון כ-ThinkPad ככל הת'ינקפדים: גוף דקיק ושחור, עשוי יחידת סגסוגת אלומיניום וסיבי פחמן, ולו שקעים רבים ביחס ללפטופ בגודל שכזה. הוא נאה ואלגנטי וכשמרימים את המסך, מתגלה המקלדת הקלאסית של הסדרה, במרכזה הנקודה האדומה האיקונית המתפקדת כעכבר מקלדת.
ואולם, מבט שני מראה שזה לא מחשב רגיל: כשמסובבים את המסך ננעלת המקלדת למניעת לחיצות מיותרות וניתן לשלוף מצידו סטיילוס המאוכסן בתוך נדן ייעודי. למחשב מסך 13.3 אינץ' בעל שוליים דקים, שנועדו להקטין את הגוף - מאמץ שעלה יפה: המחשב שוקל 1.37 ק"ג, משקל ממוצע לקטגוריה.
הגוף עשוי סגסוגת אלומיניום, מגנזיום וסיבי פחמן, כדי להבטיח עמידות. בדומה לשאר מחשבי ThinkPad, גם הוא עומד בתקנים צבאיים, מה שאומר שאינו רגיש לנתזי מים, אבק ולכלוך. זה מחשב שנועד לעבוד גם בסביבות קצת יותר דרמטיות מהמשרד הממוצע - כגון אתרי בניה או מכרות. בסך הכל, זה מחשב נאה למדי, אבל לא כזה שיסחוט קריאות התפעלות.
תצוגה וממשק: יתרון הסטיילוס
המסך בהיר - 320 ניט - יותר משל רוב המתחרים בקטגוריה. ואולם, בניגוד לרוב מחשבי ThinkPad, יש ליוגה 370 מסך מבריק ולא מט. בגללו, ישנן השתקפויות שמפריעות לצפייה ברורה תחת אור השמש, אך במשרדים מוארים לא נתקלתי בבעיה. בהתחשב בכך שהמחשב תוכנן לעבודה בחוץ, קצת הופתעתי מהבהירות שלו, שעל הנייר נראית מרשימה, אך בשטח קצת מאכזבת.
יש לו רזולוציה של 1,980 על 1,200 פיקסלים, ואיכות צבע משובחת; הגוונים נראים טבעיים מאוד והניגודיות מצוינת. למעשה, הם קצת טבעיים מדי; לפטופים אחרים מדגישים כמה צבעי בסיס, מה שגורם לסרטים להיראות קצת יותר טוב. ואולם, מדובר בלפטופ למגזר העסקי, שמעדיף דיוק על אסתטיקה.
ליוגה יש מסך מגע מדויק מאוד, שנועד לעבוד ביחד עם הסטיילוס הנשלף. העט נועד לשרטוט מדויק, ברמה שלא נופלת בהרבה משל לוח Wacom מקצועי - מה שמתאים מאוד למהנדסים וגרפיקאים. למשל, כאן תוכלו לראות עיצוב של מנוע סילון ששרטטתי.
קצת חבל לי שלנובו לא הוסיפה יישום שינצל של ממשק העט קצת יותר; היה נחמד אם היה תפריט מרחף בסגנון סמסונג שמופעל במצב טאבלט - למקרים בהם אתם משרטטים מנוע ופתאום רוצים לבקר באתר רישום הפטנטים האמריקאי, לגזור משם מקטע תמונה ולהוסיף. בסופו של דבר, המגמה כיום היא לשלב מקסימום מיכולות הסמארטפון גם במחשב, וההזדמנות קצת התפספסה.
למחשב יש מקלדת ThinkPad קלאסית, שלטעמי היא הנוחה ביותר בשוק; הייתי מחליף בין מיקומי ה-Ctrl השמאלי ומקש ה-Fn, אך אפשר להתרגל לתצורה זו. העכבר מתנהג קצת מוזר: המשטח גדול ומדויק, אך מדי פעם תפסתי את הסמן בורח קצת לצדדים - יתכן שהחברה בחרה להשתמש בדרייבר שונה מהרגיל. אני מעריך שזו סוגיית תוכנה, דבר שאפשר לפתור בעדכון גרסה. ועדיין, עניין העכבר אינו שגרתי ועשוי להפריע למשתמשים שלא נוהגים לחבר עכבר חיצוני ללפטופ שלהם.
למחשב יש סט נרחב של שקעים וחיבורים: שני שקעי USB 3, שקע HDMI בגודל מלא, שקע ThunderBolt 3, קורא כרטיסים משולב, חריץ לכרטיס SIM לתקשורת סלולרית, שקע מיני DisplaPort וחריץ לכרטיסי הרחבה יעודיים כציוד בדיקה.
מולטימדיה ואפליקציות: שומע גם מרחוק
איכות השמע של ה-370 טובה; הרמקולים חזקים ביחס לגודל המחשב והעובדה שלא תוכנן בתור מכונת מולטימדיה; עוצמת הצליל תוכל למלא משרד קטן, מה שמקל על מצגות והדגמות. גם המיקרופונים שלו טובים, בצורה בולטת מאוד: הוא יכול לזהות דיבור מרחוק, יתרון עבור מי שמרבה להשתמש בסייענית החכמה קורטנה או בשיחות וידאו. מצלמת הרשת ממוצעת מאוד; בהתחשב בכך שיצרניות מחשוב ארגוני רבות מייחסות חשיבות לשיחות וידאו, הגיע הזמן שיתחילו להשקיע קצת יותר במצלמות.
היוגה 370 צויד בשורת תכונות לתפקודים ארגוניים שונים, ביניהם תוכנה לבקרת ביצועים, בקרת משתמשים וגישה, שליטה באודיו, בקישוריות ועוד. בנוסף, הוא מגיע עם תוכנה לניהול סיסמאות ועם אפליקציית שרטוט נהדרת של אוטודסק. שתיהן בגרסאות בסיסיות, שמצריכות תשלום בנפרד כדי לשדרג. תמצאו ב-370 גם לינקים להורדה של משחקים כאספלט 8 ומיינקראפט - תוספת די מיותרת, שכן מי שרוצה את המשחקים יוכל למצוא אותם בחנות של מיקרוסופט. ועדיין, זה עדיף על הימים בהם מחשבים היו מגיעים עם המון תוכנות ומשחקים מותקנים מראש - ועבורי, הפעלת מחשב חדש כללה קודם כל מחיקה שלהם.
ביצועים וזמן סוללה: שבע זה לא מספיק
ל-370 יש מעבד i7 7600U של אינטל, בעל ארבע ליבות במהירות 2.8 גיגה-הרץ ולצידו 8 גיגה-בייט של זיכרון פעולה. את החבילה משלימים כונן SSD של חצי טרה-בייט ומעבד גרפי 620HD של אינטל, שהוא חלש אך יפעיל יישומים משרדיים ומשחקים ישנים. החומרה הזו מסוגלת להפעיל בצורה חלקה יישומים ארגוניים רבים, כדוגמת מכונות וירטואליות, תוכנות שרטוט ומסד נתונים. ואולם, הוא אינו חזק מספיק כדי להריץ תוכנות דאטה כבדות ולא תוכנן למשימות כעריכת וידאו ואנימציה.
ה-370 צויד גם ברכיבי אבטחה מובנים כסורק טביעת אצבע בעל שבב שמאחסן בנפרד את המידע, אנטנות רגישות במיוחד שנועדו לצמצם הפרעות וניתוקים בחיבור WiFi וכלי הצפנה מובנה, שנוסף על רכיבי ההצפנה של ווינדוס 10 עצמה.
זמן הסוללה של המחשב עומד על סביב שבע שעות בשימוש סביר - נתון מפתיע לרעה; זה פחות מהממוצע בקטגוריה, ולמחשב אין שום רכיב שצורך יותר אנרגיה משל מקביליו בשוק. רוב מתחריו חוצים את קו שמונה השעות, מה שאומר שזה מחשב פחות מתאים עבור מי שמתכנן להסתובב הרבה היכן שאין שקע זמין.
סיכום ואלטרנטיבות
היוגה 370 הוא לפטופ ארגוני לא רע, שמשלב בצורה טובה סטיילוס מדויק מאוד, עיצוב פונקציונלי ומקלדת מצוינת. הרעיון הוא, כאמור, לפנות למעצבים, מהנדסים ושרטטים למיניהם - קהל גדול בקטגוריית המחשוב הארגוני מחירו עומד על 7,000 שקל, לא זול במיוחד.
מתחרים ארגוניים כגרסה ההיברידית של ה-XPS 13 מבית Dell מציגים גוף קל יותר, אך הם יקרים ממנו; מתחרים מהזירה הצרכנית כספקטר X360 של HP מציגים זמן סוללה ארוך יותר, אך אינם עומדים בכל דרישות האבטחה והעמידות של תאגידים רבים. מי שלא צריך מחשב עמיד או בעל תקני אבטחה מיוחדים, ימצא בישראל אלטרנטיבות טובות ל-370 דווקא בקטגוריית המחשבים לצרכן - שמספקים רכיבים דומים במחיר נגיש יותר, אך ללא סטיילוס נשלף ומדויק.