על צ'יטים וגיימרים: כש-IDKFA הופך לפשע
כלי המעקב החדש של מיקרוסופט אחרי גיימרים מאיים על חובבי המשחקים: הוא נותן יותר מדי כוח לחברות המפתחות ומלשין על שחקנים שמרמים - מה שעלול לגרור נטישה המונית ממשחקים
1. קיצור דרך. אין גיימר שלא זוכר בעל פה לפחות צ'יט אחד - צירוף מקשים כמו GOD מקומנדר קין או IDKFA מ-Doom המיתולוגי - שמעניקים לשחקן יתרון על פני המשחק. מה שהחל כבדיחות פנימיות של מתכנתי המשחקים ששתלו את הקודים, הפך עם השנים לחלק מקובל מעולם הגיימינג, שמעניק לשחקנים כלי נשק משופרים או יותר כוח - כל מה שצריך כדי להקל על המסע בדרך לסיום המשחק.
2. לא הוגן. בשנים האחרונות, הפכו הצ'יטים לכמעט פשע; מתכנתים חיצוניים חיברו תוכנות שמתחברות למשחקים ומנצלות באגים ועיוותי קוד כדי להעניק יתרונות וטובין וירטואליים. כשמדובר במשחקי רשת שבהם מתחרים מול יריבים אנושיים הצ'יטים מעניקים למריצים אותם יתרונות לא הוגנים. מפתחות המשחקים לא אוהבות את זה: הלקוחות נעזרים בתוכנה חיצונית להשגת רכיבים, שאחרת היו נדרשים לרכוש מהן בכספם.
3. המלשינון. לעזרת המפתחות נחלצה מיקרוסופט, שהשיקה השבוע כלי מיוחד בשם TruePlay שמפקח על פעולת הגיימרים ונועד לגלות מי מהגיימרים מרמה. כמובן שתמיד אפשר לנטרל את הכלי, תחת מחיר: מי שנטרל אותו פשוט לא יוכל להיכנס למשחק. בנוסף, מיקרוסופט הודיעה שתשתף עם חברות המשחקים מידע על מקרים ברורים של רמאות, בניסוח שמותיר לה חופש פעולה נרחב לגבי השימוש במידע שנאסף על השחקנים.
4. מרגל חוקי. כלי המעקב החדש של מיקרוסופט מרחיק לכת הרבה יותר מעולם המשחקים לבדו. בפועל, הוא מנטר את פעולות המשתמש ברמת מערכת ההפעלה כולה. אמנם גם מערכות הפעלה אחרות ואנדרואיד בראשן עוקבות אחר פעילות המשתמשים, אך הן לא יסבכו אותם במה שעלול להיות מאבק משפטי עם חברת ענק רק כי ניסו להשיג רובה טוב יותר ב-Destiny2.
5. תגובת נגד. גיימרים רבים חוששים שמפתחות המשחקים יסתמכו על המידע של מיקרוסופט כדי להחריף את נהלי החסימה לשחקנים, משום שאין להן שום סנטימנטים. גם לא למשתמשים שהשקיעו עשרות ואפילו מאות דולרים במשחק שלהן. פעולת הנגד היחידה שנותרה היא להגר לקונסולות או למשחקי מובייל, מהלך שעלול לפגוע גם במיקרוסופט וגם במפתחות.