$
הייטק והון סיכון

רשות החדשנות תסייע לנשים יזמיות, במסלול תמיכה מיוחד

במסגרתו, יועברו לחברות בניהול נשים מענקים של מיליוני שקלים בשנתיים הראשונות לפעילותן. כמו כן, יקבלו היזמיות סיוע בביצוע גיוסי הון, נטוורקינג ועוד. המטרה: להכפיל תוך שנתיים את מספר הסטארט-אפים שמובילות נשים

מאיר אורבך 12:1706.02.19

רשות החדשנות משיקה מסלול תמיכה חדש, שמטרתו להכפיל את מספר הנשים בקרב יזמי ישראל תוך שנתיים. הוא נועד לשפר את תת הייצוג הנשי בקהילת החדשנות הישראלית הן דרך כספים ומענקים והן בכלים לגיוס הון, נטוורקינג ואתגרים אחרים שעומדים בפני חברות מתחילות.

 

 

במסגרת המסלול, יקבלו מיזמים בבעלות נשים תוספת של 75% למענק מו"פ בשנה הראשונה ו-70% בשנה השנייה, כשתקרת התקציב היא 2.5 מיליון שקל בשנה הראשונה ו-4.5 מיליון בשנייה. כחלק מתנאי קבלת המענקים, יהיה על 33% מהחברה לכלול נשים בתפקידים טכנולוגיים וניהוליים.

 

מתכנתות בפעולה מתכנתות בפעולה

 

 

הרשות חדשנות תעניק במסלול זה גם חשיפה והדרכה ייעודית על כלל שירותיה ליזמיות, כדי להבטיח מיצוי של כלי התמיכה שעומדים לרשותן. לפי הרשות, מיזמים טכנולוגיים בהובלת נשים מהווים רק כ-8% מקהילת החדשנות בארץ, בדומה למצב בעולם. רק 10% מהמיזמים שניגשו אשתקד לקבלת סיוע מהרשות במסלול החברות המתחילות נוהלו בידי נשים.

 

נעמי קריגר כרמי, מנהלת הזירה החברתית ציבורית ברשות החדשנות, מסרה: "החדשנות הישראלית מפספסת פוטנציאל אדיר שיש ביזמיות. מנתונים, מחקרים ושיחות עם השטח למדנו שיש הרבה נשים שרוצות להוביל מיזמים טכנולוגיים אך נתקלות באתגרים נוספים על אלו של כל יזם מתחיל. התכנית הזו תעזור להם להגיע לאבן דרך של פיתוח מוצר וחברה, ובתקווה תעמיד עוד סיפורי הצלחה ודמויות לחיקוי לנשים רבות שיבואו אחריהן".

 

"אין אפליה נגד נשים, אבל יש הטיות"

 

"אנחנו מסתכלות הרבה על מספר הנשים בתעשייה ולא מרוצות מהמספר", אמרה קריגר כרמי לכלכליסט. "רק 8% מהמענקים עד היום שנתנו במסלולים שלנו היו לחברות שבהן היתה אישה אחת. ראינו שיש נשים יזמיות טכנולוגיות שרוצות להתקדם אבל נתקלות בקשיים והחלטנו לעזור".

 

 

נעמי קריגר כרמי נעמי קריגר כרמי צילום: רשות החדשנות

 

 

 

"בתוך מסלול החברות המתחילות, שבו נתמכו כ-100 חברות מתוך כ-400 שהגישו בקשות, נשים יקבלו השנה מימון עודף אבל לא העדפה בבחירת הפרויקט. לאחר הבחירה, תקבל החברה היא תקבל מימון תואם של 75% לעומת גברים שמקבלים 50% בשנה הראשונה ו-70% בשנה השניה. זה עוזר לנשים שיש להן פחות קשרים וחיבור לתעשייה". לדבריה, הרבה מיזמים של נשים הם בתחומים שקשה להשיג עבורם מימון, כמו חינוך ובריאות.

 

 

 

לדבריה, גם יזמים חרדים וערבים מקבלים הקלות דומות. "10.6% מהמיזמים שנתמכ ב-2018 במסלול חברות מתחילות היו בהובלת יזמים ממוצא ערבי או ו-8.7% חרדים. מאז 2014 נתמכו 43 מיזמים של ערבים ב-67 מיליון שקל ו-26 מיזמים של חרדים ב-37 מיליון שקל. לפני השקת התכנית, מספר הסטארט-אפים החרדים והערבים היה אפסי".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x