$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

הרכישה הסודית של אפל בישראל: טכנולוגיה למצלמות

אפל רכשה לפני כשנה את הסטארט אפ Camerai בכמה עשרות מיליוני דולרים. הטכנולוגיה של החברה הישראלית הפכה חלק משמעותי בכל המצלמות של אפל עם דגש על טכנולוגיות הווידאו והמציאות הרבודה

מאיר אורבך 06:5820.08.20

אפל ידועה במסורת של רכישות סודיות. חלק לא קטן מהרכישות שהיא מבצעת נחשפות בדיעבד או שאינן נחשפות כלל.

 

ב־2019, בכנס של חברת ברקשייר האתווי של וורן באפט, אמר טים קוק, מנכ"ל אפל, שהחברה רכשה 25 חברות באותה שנה, ואת מרבית הרכישות היא לא חשפה. רוב החברות היו קטנות ולכן ענקית הטכנולוגיה לא טרחה לדווח על רכישתן.

 

אפל הדגישה שרכישות הן תמיד בעדיפות שנייה אצלה על פני השקעה בפיתוח פנימי בתוך החברה. 

 

 

כזה הוא המקרה של חברת הסטארט אפ הישראלית Camerai. ל"כלכליסט" נודע שהחברה הישראלית נמכרה לאפל לפני יותר משנה בתמורה לכמה עשרות מיליוני דולרים והפכה להיות חלק מהצוות של אפל בתחום הראייה הממוחשבת.

טים קוק. אפל לא מדווחת על רכישות קטנות טים קוק. אפל לא מדווחת על רכישות קטנות צילום: Apple

 

הטכנולוגיה של החברה הישראלית הפכה להיות חלק משמעותי בכל המצלמות של אפל עם דגש על טכנולוגיות הווידאו והמציאות הרבודה (AR). מייסדי החברה שמרו על חשאיות לאורך שנות קיומה, וגם לאחר מכירתה שמרו על שקט תקשורתי ונמנעו לספר שהם עובדים תחת אפל או לדווח על מכירתה.

 

שורת גיוסים קטנים

 

לאורך חמש שנות קיומה גייסה החברה הישראלית מעט מאוד כסף. על פי מאגר המידע IVC, החברה גייסה כ־3 מיליון דולר, בין היתר מקרן ATOORO, מהאנג'ל משה מידר ומקבוצת האנג'לים ספינץ' אנג'לס. מייסדי החברה לא הגיבו לפניית "כלכליסט". סבב הגיוס המשמעותי ביותר של החברה, שעמד על כ־2.5 מיליון דולר, היה בתחילת שנת 2017.

 

החברה הוקמה בשנת 2014 בשם Tipit על ידי יונתן רימון, מוטי קושארובסקי, אהרון ווצלר וארז טל. החברה העסיקה ערב מכירתה לאפל 13 עובדים בתל אביב ומרביתם השתלבו במשרדי אפל בהרצליה. החברה פיתחה טכנולוגיה למצלמות הכוללת יכולות מתקדמות של ראייה ממוחשבת ולמידה עמוקה.

 

הפלטפורמה שלה איפשרה למפתחי אפליקציות ותוכנה ליצור גרפיקה של מציאות רבודה ועיבוד תמונה ללא צורך בידע טכני או בכתיבת קוד. הטכנולוגיה שולבה, כאמור, במצלמות של אפל והקלה באופן משמעותי על מפתחים ומשתמשים שרוצים לשלב יכולות AR באפליקציות ויישומים שונים.

 

דגש על מציאות רבודה

 

ב־2018 החליטה Tipit למצב עצמה מחדש ולשנות את שמה ל־Camerai. אחד ממייסדי החברה, ארז טל, הסביר בפוסט את שינוי השם: "בעוד שרבים אהבו את השם Tipit, הצוות שלנו החליט שעכשיו, בהשקת של AR Studio, יהיה התזמון הטוב ביותר לעשות את מה שתמיד רצינו לעשות. נשנה את שמנו לכזה שישקף את הטבע והרוח שלנו למה שאנחנו באמת: חזון מונע על ידי AI, המאפשר למצלמות להבין טוב יותר את הסצנה ולבנות גרפיקה של AR המתממשקת עם אותן טכנולוגיות בזמן אמת".

 

אפל מחזיקה בישראל כיום מרכז פיתוח משמעותי שמבוסס על שורה של רכישות שהיא ביצעה בישראל וכן על גיוס כוח אדם אינטנסיבי שנעשה בשנים האחרונות. המרכז כולל פעילות בחיפה ובהרצליה, ועל פי הערכות אפל מעסיקה כיום בישראל יותר מ־1,500 עובדים. בראש מרכז הפיתוח של אפל בישראל עומד רוני פרידמן.

 

בדצמבר 2011 רכשה אפל את אנוביט מהרצליה תמורת 400 מיליון דולר. אנוביט פיתחה שבב המתמחה בייעול זיכרונות פלאש באמצעות טכנולוגיה ייחודית לעיבוד אותות. עוד לפני הרכישה שולב השבב במכשירים הפופולריים של אפל, בהם האייפון והאייפד ומחשבי מקבוק אייר.

 

בנובמבר 2013 רכשה את הסטארט־אפ פריימסנס תמורת 345 מיליון דולר. פריימסנס, שהיתה מוכרת כחברה שעמדה מאחורי בקר המשחקים קינקט של מיקרוסופט, פיתחה מערכת לתרגום תנועות גוף למשחקי מחשב.

 

המערכת, המשלבת חומרה ותוכנה, מבוססת על בקר חומרה המשמש כחיישן תלת־ממדי. החיישן מסוגל לעבוד בפנים הבית ולזהות פנים, הבעות פנים וכן את תנועות גוף האדם.

 

רכישות נוספות של אפל בישראל כללו את לינקס ב־2015 שפיתחה מצלמות קטנות ואת חברת רילפייס Realface ב־2017, שפיתחה טכנולוגיה להזדהות מאובטחת באמצעות זיהוי פנים עבור יישומים דיגיטליים.

x