כנס אינטל
מנכ''ל אינטל ישראל: "הקורונה לימדה אותנו שיעור בצניעות"
יניב גרטי אמר את הדברים במהלך כנס אינטל שנערך היום. צחי וייספלד, מנהל תכנית Ignite באינטל העולמית: "התוכנית מאפשרת לנו ראייה רחבה וגישה לשווקים שהם לאו דווקא השווקים המיידיים של אינטל"
"ה-PC לא מת", אומר מנכ''ל אינטל ישראל יניב גרטי, "אנחנו רואים כעת בתקופת הקורונה את החשיבות של הפלטפורמה הזו". כל תהליכי הדיגיטליזציה הם חלק ממה שאינטל עושה, הוא מוסיף. "אינטל היא חברה שמתעסקת כמעט בהכל", אומר מצידו צחי וייספלד, מנהל תכנית Ignite באינטל העולמית. לב עיסוקי החברה הם עסקי הנתונים או ה-Data. "כל 18 חודשים האנושות מכפילה את כמות הנתונים שיוצרו אי-פעם", אומר גרטי, "זה למעשה חוק מור אבל לתחום הנתונים (גורדון מור, ממייסדי אינטל טבע את האמרה המפורסמת שכל שנה עוצמת המעבדים תגדל פי 2 - ר.ק)". הדברים נאמרו במהלך כנס אינטל שנערך היום (ב').
- עתיד המסחר הדיגיטלי: רחפני אבטחה, סופרמרקט אוטומטי וממשקי אדם-מכונה
- "השלב הבא של צפייה בספורט - כל אוהד הוא המפיק והבמאי של המשחק"
- מנכ״ל מפעלי הייצור של אינטל ישראל מונה לסגן מנהל ייצור השבבים בחברה העולמית
"רק אחוז קטן מהנתונים האלה משמשים למשהו", מוסיף גרטי. לדבריו, אינטל מספקת יכולות להתמודד עם היקפי הנתונים האלה. "הקורונה לימדה אותננו שיעור בצניעות, אני לא יודע איך היינו יכולים להתמודד עם המגיפה הזו בלי כל השירותים הטכנולוגיים". הנתונים יכולים לשמש לפתח את התרופה, מוסיף וייספלד, "או לפענח את ה-CT", אומר גרטי. לדבריו, מדעני נתונים של אינטל היו מעורבים בעבודה עם בתי חולים כדי לספק אמצעים לניתוח מצב החולים. "היכולת לקחת נתונים ולעשות בהם שימוש גדלה מאוד בחודשים האחרונים".
לאחרונה הצהיר בוב סוואן, מנכ''ל החברה, על כך שהחברה בוחנת את האפשרות להעביר חלק מהייצור שלה לידי צד שלישי. לדברי גרטי, המסקנות שהועלו בהמשך לדברים אינן נכונות. "כל מה שסוואן אמר זה שיש כוונה לאחר את הוצאת המעבדים מבוססי 7 ננומטר בחצי שנה, ושאנחנו מסתכלים גם על אופציות ייצור נוספות", מסביר גרטי את הדברים. "אנחנו מייצרים מחוץ לבית כבר שנים רבות. מהבחינה הזו שום דבר לא השתנה", הוא מוסיף, "אנחנו רואים מירוץ אחרי הגודל, אבל מבחינתנו הדברים לא השתנו, אינטל ממשיכה להיות בחזית החדשנות".
את החדשנות הזו אינטל מזהה דרך פלטפורמת אינטל קפיטל, שלדברי וייספלד היא משקיעת ההון סיכון הגדולה בעולם. "תוכנית Ignite מאפשרת לנו ראייה רחבה וגישה לשווקים שהם לאו דווקא השווקים המיידיים של אינטל, אבל מלמדים אותנו הרבה על העולם". החברה, לדבריו, עוברת מהפך, והתוכנית מהווה חלק מהדרך לקחת את עובדי החברה ולערב אותם בתהליך עבודה מהיר הרבה יותר ממה שהם רגילים אליו. אם החברה רוצה לדעת איך ישתמשו במוצרים שלה עוד שנתיים-שלוש היא יכולה ללכת לסטארט-אפים בשלבים הכי ראשוניים. "היכולת לעבוד עם סטארט-אפים שעובדים עם הלקוחות של הלקוחות שלנו מספק לנו הבנה הרבה יותר טובה לצרכים של הלקוחות", מסכם וייספלד.
תוכנית Ignite של אינטל מהווה את מאיץ הסטארט-אפים הביתי של ענקית השבבים האמריקאית. התוכנית מיועדת לחברות בראשית דרכן, להן טכנולוגיה המיועדת לבצע דיסרפשן במגזרי הפעילות שלהן. כדי להתקבל לתוכנית חברה צריכה להיות אחרי סבב השקעות - כאשר הממוצע על פי נתוני סטארט-אפ ניישן סנטרל עומד כיום על כ-5 מיליון דולר. כמו כן, השתתפות בתוכנית אינה דורשת הקצעת חזקה בחברה לאינטל.