"אני מקווה שלא תצטרכו שירות בבתי חולים - אין מי שיטפל"
יובל שחורי, מנהל טכנולוגיות המגזר הציבורי בסיסקו ישראל, הביע בכנס "טכנולוגיות בשירות האזרח" חוסר שביעות רצון ממצב מערכת הבריאות: "בבאר שבע יש בית חולים אחד שמשרת 540 אלף איש"
יובל שחורי, מנהל טכנולוגיות המגזר הציבורי בסיסקו ישראל, מותח ביקורת על מצבה של מערכת הבריאות הישראלית: "אם אני מסתכל על מה שקרה בשנים האחרונות, אפשר לראות לא מעט נורות אזהרה שצריכות להדלק אצל כולנו. בבאר שבע, למשל, יש בית חולים אחד שמשרת 540 אלף איש שגרים באזור", אמר
"רן סהר, מנכ"ל מכבי, אמר שמאז שעבר חוק הביטוח הממלכתי ב-1996, התקציב למובטח ירד מ-3,748 שקל ל-3,160. גם שיעור האחיות שסיימו את הקורס בתחום הוא שליש מהממוצע במדינות המפותחות. אני מקווה שלא תצטרכו שירות רפואי בבית חולים, כי אין מי שיטפל בכם. המערכת עומדת בפני אתגרים לא קלים, ולא רק בכל הנוגע לאוכלוסייה מזדקנת".
"אם פעם היינו הולכים לרופא ואומרים 'כואב לי כאן, כואב לי שם', היום קוראים קודם, פותחים גוגל, אני לקוח חכם, אני לומד ויודע להסביר מה לא בסדר. אני רוצה לקבל את מה שמגיע לי כלקוח, גם בסלולר, לגשת למידע שלי. אנחנו רוצים ומצפים לקבל את כל המידע שאני יכול לקבל מהבנקים גם כחולה וכלקוח של מערכת הבריאות".
שחורי חלק סיפור אישי בהקשר זה: "סבלתי מבעיות גב, והתרופות לא עזרו לי. הלכתי לכירופרקט, והוא ביקש צילום CT. הגעתי עם CT והפענוח לכירופרקט, והוא לא הצליח לפתוח את הקובץ. נאלצתי ללכת שוב ושוב לבית החולים על מנת לתקן את הבעיה – בזמן שאני עם גב תפוס".
"פעם, למעלה מ-70% מהמקרים הבלתי צפויים – כמו טעויות וניתוחים לא נכונים – נבעו כתוצאה מתקשורת לקויה בין אנשי הצוות הרפואי. את זה אפשר למנוע, וזה כבר לא דמיוני. יש פתרונות של ייעוץ מידי, שמאפשר לך בעזרת טאבלטים לבדוק נתונים, להזמין יועצים ומומחים, לקבוע את כל פרטי הניתוח ועוד – כל זאת תוך חמש דקות, ליד הלקוח. או שאפשר ליצור סרטוני וידאו שמעבירים ללקוח את כל המידע שהוא צריך על תרופות וטיפולים רפואיים, בלי שהאחות או הרופא יצטרכו לבזבז זמן יקר על כך".
שחורי ציין כי "במקום לדבר דרך טלפוניה ארכאית, יש פתרונות טכנולוגיים. אנחנו לא ממציאים את הגלגל מחדש, לא רק מכניסים טכנולוגיה על מנת לסמן וי, אלא כי אנחנו מנסים ליצור מערכת בריאות ששווה לכולנו. לדעתי,אין דרך לעשות זאת ללא טכנולוגיה".