הות"ת הצביע נגד הפיכת המרכז האוניברסיטאי אריאל לאוניברסיטה
הוועדה לתכנון ותקצוב של המל"ג קבעה: "אין צורך כיום להקים אוניברסיטה נוספת". ההכרה הזמנית שניתנה למרכז האוניברסיטאי אריאל לפני חמש שנים אמורה להסתיים ביום שישי הבא
הלחץ של נשיאי האוניברסיטאות עבד: הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה החליטה בישיבתה היום לא לשנות את מעמדה של המרכז האוניברסיטאי אריאל, ולא להכיר בה כאוניברסיטה. חמישה משבעת חברי הות"ת היו בעד ההחלטה.
הות"ת טוען כי אם בוחנים את מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל ביחס לארצות הברית, בפרט בכל הקשור למחסור בסגל אקדמי בכיר, יחס סטודנטים-סגל והיעדר מסה קריטית ופיזור תשתיות מחקר מרכזיות, אין צורך כיום להקים אוניברסיטה נוספת.
במקום זה הות"ת מציע לבחון את מבנה מערכת ההשכלה הגבוהה כולה ולבדוק האם ניתן להוסיף בין המכללות לאוניברסיטאות רובד שיקרא "מרכזים אוניברסיטאיים", ובמילים אחרות, לא להקים כלל אוניברסיטה נוספת גם בעתיד. הדיונים בנושא ימשכו עד מאי 2013.
אריאל היא המכללה הציבורית הגדולה בישראל עם למעלה מ-8,500 סטודנטים. אריאל אינה כפופה למל"ג אלא למועצה הגבוהה של יהודה ושומרון בגלל מיקומה מעבר לקו הירוק. ההכרה הזמנית שניתנה למרכז האוניברסיטאי אריאל לפני חמש שנים על ידי מל"ג יו"ש אמורה להסתיים ביום שישי הבא.
ועדת הבחינה מטעם מל"ג יו"ש פרסמה בתחילת השנה דו"ח המצביע על כך שאריאל עמדה בכל היעדים שהוצבו בפניה לפני חמש שנים, ביניהם: הגדלת היקף הפרסומים המחקריים ב-50% כאשר בסופו של דבר אריאל העלתה ב-85%, הגדלת מספר חברי הסגל האקדמי בעלי תואר דוקטור ב-35% כאשר מספר חברי הסגל גדל בפועל ב-60%, הגדלת מספר תלמידי דוקטור ל-40 כאשר המספר עומד היום על 84 ותלמידי מחקר היה אמור לעלות ל-100 ועומד כרגע על 350. העמדת תשתית פיסית למחקר לחברי הסגל בתחומים הניסויים – המוסד בנה 1,500 מטר מעבדות והשקיעו 20 מיליון שקל ברכישת ציוד מחקרי.
לפי ההחלטה של הות"ת תוארך ההכרה שניתנה לפני חמש שנים באריאל כמרכז אוניברסיטאי. לפני שבוע שלחו ועד ראש האוניברסיטאות (ור"ה) מכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בקריאה לא להקים אוניברסיטת מחקר שמינית בישראל. הנשיאים טענו במכתבם כי היוזמה להקמת אוניברסיטה נוספת מנוגדת לרוח ההשקעה בהשכלה הגבוהה בישראל שכן לטענתם אין צורך באוניברסיטה נוספת שתפגע בתקציבים.