הקללה והברכה של Waze
כישלון השקת אפליקציית הניווט של אפל הביאה ל-Waze פרסום רב, אך גם מתחרים חדשים
האכזבה הקשה של משתמשי אפל והכיסוי התקשורתי הגדול של האירוע לצד קצבי הצמיחה הגדלים והולכים של אפליקציות הניווט החינמיות הקיימות יצרו באזז בתעשייה, שהניב ל-Waze הצעות רבות לשיתופי פעולה רבים. ואולם, במקביל היא הכניסה לשוק מתחרות נוספות שקפצו על העגלה, ובראשן את אפליקציית M8 מבית טלמאפ הישראלית, שעד כה החזיקה בשירות Navigator בתשלום ובשירות הניווט החדש של גוגל Maps.
הכיסים העמוקים של גוגל
אם היתה קיימת אפליקציה שהטרידה את מנוחתם של אנשי Waze, הרי שזו אפליקציית הניווט החדשה של גוגל, שהושקה על בסיס אפליקציית המפות גוגל Maps. מדובר באפליקציה פופולרית של חברה בעלת כיסים עמוקים, שכבות מידע אינסופיות ואפשרויות הפצה רבות מזו של Waze. נוסף על כך, לגוגל מערכת הפעלה משלה, הסכמים עם יצרניות סלולר וטלפונים סלולריים מתוצרתה, מה שאי אפשר לומר על חברת המיפוי הישראלית הזעירה שמעסיקה 107 עובדים.
עם זאת, ב-Waze התנחמו בעובדה שגוגל עדיין לא משתמשת בדיווחי המשתמשים בדרך, אלא ממשיכה להסתמך על אלגוריתמים מתמטיים להכוונה. מסיבה זו כל דיווח של Waze בזמן אמת על כבישים חסומים, שינויים בתנועה, פקקים או מכמונות מהירות הוא נכון ואמין יותר מזה של גוגל. ובכל זאת, שמועות עקשניות מעמק הסיליקון העידו על פיילוט ראשוני שגוגל עורכת ברכבים בעמק הסיליקון, אשר במסגרתו היא מאפשרת להם לדווח עצמאית מהשטח על גבי האפליקציה שלה. לכולם היה ברור שזה רק עניין של זמן עד שגוגל תפתח Waze משלה.
היתרון ברשת חברתית
עכשיו נוקטת Waze צעד חכם ומהפכני במידת מה. היא רותמת אליה את הרשת החברתית הגדולה בעולם ומראה לגוגל, אך גם לאפל ולאינטל (בעלת המניות ב־M8), כי יתרונה של אפליקציית מפות אינו בעומק הכיסים או בדיוק בסנטימטר של הכביש או הרחוב, אלא ברשת החברתית שקיימת עליה.
אפליקציית המפות החדשה של גוגל היא הסיוט של Waze - אפליקציה פופולרית של חברה בעלת כיסים עמוקים, שכבות מידע אינסופיות ואפשרויות הפצה רבות מזו של Waze.