ועידת הקיימות
מנכ"לית אינטל ישראל: "הפריון באינטל גבוה פי 9 מממוצע הפריון בישראל"
מקסין פסברג בוועידת הקיימות לעסקים של כלכליסט: "מבחינת חדשנות ויצירתיות אין אף אחד שיכול על ישראל"
"אינטל, כמי שעומדת בראש אחת התעשיות הגדולות בארץ, אינה מנותקת באיזו שהיא צורה מהמצב הפוליטי בארץ." כך אמרה הבוקר (ב') מקסין פסברג, סגנית נשיא אינטל העולמית ומנכ"לית אינטל ישראל, בכנס קיימות 2014 של "כלכליסט" בתל אביב.
פסברג אמרה "המפעל שלנו בקרית גת חווה ב"צוק איתן", כמו גם במבצעים הקודמים, את הצבע האדום יחד עם כולם. העובדים שלנו חיים ברדיוס 0-40 ק"מ מעזה כמו כולם. הלחימה יצרה אתגרים גם בין האוכלוסיות המעורבות שאנחנו מעסיקים אצלנו. אנחנו לא מנותקים, אבל אני מסכימה שתמיד אפשר לעשות יותר."
- מנכ"ל נספרסו ישראל: "60 אלף חקלאים מגדלים לנו קפה"
- ענת גבריאל: "מודל העסקים של יוניליוור מבוסס על צמיחה שבמרכזה נושא הקיימות"
- עמיר פרץ: "אקים קואליציה חברתית להחלפת השלטון"
לדברי פסברג, הפריון באינטל גבוה פי 9 מממוצע הפריון בישראל, וישראל צריכה פריון גבוה.
פסברג דיברה בשבחי אומת הסטארט-אפ. "מהם הדברים שמביאים אותנו לכאן? יש פה תוצאות, יש פה גורמי הנעה, ויש פה חוזקות. הנשיא של קוסטה-ריקה היה בישראל לפני כמה שנים ושאל אותי למה לאינטל יש בישראל מרכז פיתוח ויש מרכז ייצור, ולו יש רק אריזה וזיווד, שזה תחתית הסולם? מה שמבדיל את ישראל מקוסטה ריקה זה בעיקר רמת החינוך של האוכלוסייה בארץ. בארץ פועלים בעילית, ולצערם הם פועלים בתחתית. מבחינת חדשנות ויצירתיות אין אף אחד שיכול על ישראל. אנחנו צריכים לשמר את זה ולזכור מה זה מביא לנו."
פסברג דיברה על התנופה הגדולה של אינטל, מאז החלה את פעילותה בישראל לפני 40 שנה. "התחלנו עם ארבעה עובדים בארץ, היום יש לנו מעל עשרת אלפים. התחלנו עם מרכז פיתוח קטן בחיפה, היום יש לנו שישה מרכזים, כולל מפעלי ייצור בדרום. אנחנו המעסיק הגדול ביותר של האוכלוסייה הערבית והחרדית בארץ – אחרי הממשלה. זה קיימות שאי אפשר להתווכח איתה. החלטנו לצאת ממדינת תל אביב, ולהקים את המפעלים בפריפריה. זו הייתה החלטה מודעת ונחושה. אנחנו משקיעים כ-6 מיליארד דולר בקרית גת, וכ-10.8 מיליארד דולר בישראל בכלל – ותורמים המון ליצוא". אינטל היא אחת מ-10 החברות המיצאות הגדולות בישראל.
"אנחנו חייבים להיות מסוגלים לזהות את ההזדמנויות, ולעשות משהו עם ההזדמנויות שזיהינו, ומעבר לכל דבר אחר – אם אנחנו באמת רוצים קיימות לאורך זמן, אנחנו צריכים לזהות את השינויים לפני שהם קורים, אחרת יהיה מאוחר מדי. אוי לנו אם נשב ונחכה. צריך להרחיב את סוגי התעשייה שמפתחים בארץ, ולייצר תעשיות תומכות היי טק לטובת המשק כולו."