בנק ישראל: המדד המשולב עלה בנובמבר ב-0.2%
זאת בהמשך לעלייה בשיעור דומה שנרשמה בו גם בחודש הקודם. עם זאת, העלייה המתונה יחסית במדד זה בשלושת החודשים האחרונים מעידה על האטה מסוימת, ותומכת בדברי הנגידה כי הבנק לא ימהר להעלות את הריבית
המדד המשולב למצב המשק שמחשבת חטיבת המחקר של בנק ישראל עלה בחודש שעבר ב-0.2%, בהמשך לעלייה בשיעור דומה שנרשמה בו גם בחודש הקודם. במקביל, עדכן בנק ישראל כלפי מטה בשיעורים קלים את שלושת המדדים הקודמים.
המדד המשולב מורכב מכמה סעיפי משנה שמייצגים היבטים שונים של הפעילות הכלכלית במשק בחודשים הקודמים. חשיבותו העיקרית של המדד היא ביכולתו לאבחן כמעט בזמן אמת את רמת הפעילות ואת התפניות בפעילות הכלכלית במשק.
לדברי כלכלני בנק ישראל, העלייה האחרונה במדד המשולב נבעה בעיקר מעלייה של 4.3% שנרשמה בנובמבר ביצוא הסחורות ללא חקלאות, עלייה של 3.3% בשיעור המשרות הפנויות מסך המועסקים במגזר העסקי בנובמבר, ועלייה של 1.3% שנרשמה באוקטובר בפדיון בענפי השירותים. לעומת זאת, מה שגרם למיתון העליות במדד המשולב לחודש נובמבר היו הירידה בשיעור של 1.2% שנרשמה באוקטובר במדד הייצור התעשייתי, ירידה של 3.7% ביבוא התשומות ללא דלקים בנובמבר וירידה נוספת של 5.2% שנרשמה בנובמבר ביבוא מוצרי צריכה.
בשלושת החודשים האחרונים עלה המדד המשולב בשיעור נמוך מזה שנרשם בו בחודשים הקודמים, דבר שמעיד על האטה מסוימת בקצב התרחבות הפעילות במשק. התפתחות זו תומכת בדברים שמשמיעים לאחרונה ראשי בנק ישראל, ובהם גם הנגידה ד"ר קרנית פלוג, לפיהם הבנק לא ימהר להעלות את הריבית בארץ למרות העלאת הריבית שבוצעה בשבוע שעבר על הדולר.