רונאל פישר דורש: שחררו אותי מהמעצר הבלתי חוקי שבו אני נמצא
פרקליט הצמרת, המואשם במתן שוחד לקצין המשטרה לשעבר ערן מלכה, טוען כי אף שהתקופה שבה נדרש לשהות במעצר בית עם אזיקים אלקטרוניים הסתיימה - הוא לא שוחרר ממעצר
עו"ד רונאל פישר דורש מהמשטרה לשחררו ממעצר הבית הבלתי חוקי שבו הוא שוהה - כך עולה מבקשה שהגישו הבוקר באי כוחו של פישר, עורכי הדין ליזי שובל בר ועמית בר לבית המשפט המחוזי בירושלים. במסגרת הבקשה, טוענים עורכי הדין כי יש להורות על שחרורו המיידי ממעצר הבית שבו הוא שוהה.
- בנו של רונאל פישר נעצר בחשד להטרדת עדת המדינה וניסיון לשיבוש מהלך המשפט
- עוד רגעים מרתקים במשפט: פישר סגר לחסן שפתח לפישר
- רונאל פישר יואשם בתיווך לשוחד בפרשת ב.יאיר ולא בקבלת שוחד
על-פי הבקשה, שופט העליון סלים ג'ובראן החליט להאריך את מעצר הבית שבו שוהה פישר עם אזיקים אלקטרוניים למשך 90 יום החל מ-14 בנובמבר - כלומר תקופה זו הסתיימה לפני שבוע ב- 12 בפברואר.
"הואיל והמדינה לא הגישה בקשה להארכת מעצרו של פישר באיזוק אלקטרוני, חלף המועד בו קיימת סמכות להשאיר אותו במעצר", נכתב בבקשה. באי כוחו של פישר ציינו בבקשתם כי זו הפעם השנייה, שבה נמצא פישר במעצר בלתי חוקי.
בחודש יולי 2015, לאחר שלושה חודשים שבהם פישר היה נתון במעצר, בית המשפט העליון הורה על שחרורו למעצר בית תחת איזוק אלקטרוני ובערבות של 300 אלף שקל. במסגרת שחרורו, שועבדו לטובת המדינה שניים מהבתים שבבעלות פישר אשר נתפסו במהלך החקירה. "החשש שמא ימשיך לפעול משל היה 'חניבעל לקטר' שלא ניתן להשאירו לשנייה ללא השגחה - לא די לעניינו", נכתב בהחלטת בית המשפט.
במסגרת החלטת העליון, נקבע כי פישר ישהה במעצר בית בביתה של חמותו והיא תפקח עליו עם שלושה אנשים נוספים, בהם לירון כהן, קפטן נבחרת ישראל בכדורסל נשים לשעבר ואייל זינגר, לשעבר מנכ"ל חברת הביטוח איילון וכיום איש עסקים.
במסגרת שחרורו של פישר אסר עליו בית המשפט ליצור קשר "במישרין או בעקיפין" עם מי מהמעורבים ועם מי מעדי התביעה והורה כי יוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ.
כתב האישום החמור נגד עו"ד רונאל פישר הוגש במאי 2015 ובו מיוחסים לו תשלומי שוחד תמורת קבלת מידע רגיש מחקירות משטרה במסגרת הפרשה שזכתה לכינוי "פרשת רונאל פישר". יחד עם פישר נעצרו כמה מעורבים נוספים, ובהם קצין המשטרה לשעבר ערן מלכה שהפך לעד מדינה, הודה והורשע במיוחס לו ונידון לעונש מאסר ממושך. עוד נעצרו והואשמו במסגרת הפרשה גם פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר, עו"ד רות דוד וכן יאיר ביטון, בעל השליטה בחברת הנדל"ן הציבורית, ב.יאיר.
במאי 2015 הוגש כתב האישום החמור בפרשה שכלל מספר סעיפי אישום. במרכזו של כתב האישום ההתנהלות הפלילית לכאורה של פישר ומלכה שמכרו מידע רגיש מחקירות משטרה לנחקרים וחשודים בתמורה לבצע כסף.