הסתגלות יצרניות הרכב לתקנות הזיהום שיפרה את מכירותיהן
מסיכום מסירות הרכב באירופה בשנת 2018 עולה כי קבוצת יונדאי קיה רשמה עלייה של 4.1% במסירות. טויוטה רשמה עלייה של 3.8%
למרות הבדלים מהותיים בטעמי צרכנים, שוק הרכב האירופי דומה במונחים מסוימים לשוק הרכב הישראלי, במיוחד לפי נתוני 2018. כך עולה מנתונים שפרסמה ג'ייטו דיינמיקס. לפי הנתונים, ב־2018 נמסרו באירופה 15,624,486 מכוניות חדשות, ירידה של 0.04% ביחס לנתוני 2017. בעוד שרוב המותגים האירופיים רשמו ירידות במסירותיהם, מותגים מהמזרח רשמו עליות.
- חיים בכבישים: "אפילו בשישי בצהריים זאת נסיעה של שעתיים"
- אומת הסטארט-אפ לא מסוגלת לבנות גשר בפחות משלוש שנים
- ההוצאה שחונקת את משקי הבית
קבוצת יונדאי קיה, המובילה, רשמה עלייה של 4.1% במסירות. בישראל יונדאי מובילה וקיה במקום השני. במקום השני בהיקף העלייה במסירות באירופה נמצאת טויוטה, שנמצאת בישראל במקום השלישי. טויוטה רשמה עלייה של 3.8% בהיקף מסירותיה ביחס ל־2017. במקום השלישי באירופה נמצאת קבוצת PSA, החברה האם של פיג'ו, סיטרואן ואופל, שעלתה ב־0.4%.
עם הסיבות לעלייה במסירות נמנית יכולת היצרנים להסתגל ביעילות לכניסת תקנות הזיהום החדשות והמחמירות בספטמבר אשתקד. אלו חדשות לא מאוד טובות עבור שוק הרכב הישראלי. בעוד כשלושה חודשים צפויות המכוניות החדשות להתייקר לנוכח כניסתו לתוקף של מתווה חישוב מס הקנייה החדש ב־1 באפריל, ויצרנים שנהנים ממכירות טובות באירופה אינם ממהרים לפנות משאבים ולהעניק הנחות לשוק הרכב הישראלי, הנחשב למשני בעולם.
מניתוח לפי מותג עולה כי ג'יפ היא המרוויחה העיקרית מ־2018, לאחר שמכירותיה זינקו בשיעור חד של 56%. במקום השני בגובה הזינוק במסירות נמצאת מיצובישי, שמכירותיה עלו בשיעור של 24%, ואחריה יגואר, שמסירותיה עלו בשיעור של 23%.