זה לא רק גנץ נגד נתניהו: מאבק על התפקידים המשפיעים בכנסת
בין אם הרכבת הממשלה תוטל על יו"ר כחול לבן או על יו"ר הליכוד, בכנסת נאבקים הגושים על תפקידים שיקנו להם השפעה ויוקרה: גבי אשכנזי או משה יעלון מול אבי דיכטר כיו"ר ועדת חוץ וביטחון הזמנית ומיקי זוהר מול עופר שלח ביו"ר הוועדה המסדרת
יו"ר הכנסת: יולי אדלשטיין נגד מאיר כהן
ביום חמישי הבא תושבע הכנסת ה־22. מי שינהל את ישיבת הפתיחה הוא ח"כ יולי אדלשטיין מהליכוד, שמכהן בתפקיד מאז 2013. בכחול לבן מבקשים לגייס רוב בעד בחירתו לתפקיד של סגן יו"ר הכנסת ח"כ מאיר כהן. אדלשטיין זוכה לתמיכה של 55 ח"כים מהליכוד, ש"ס יהדות התורה, וימינה. כהן נהנה מתמיכת 43 ח"כים מכחול לבן, המחנה הדמוקרטי והעבודה־גשר. שני הצדדים מקווים להשיג רוב באמצעות ח"כים מישראל ביתנו ומהרשימה המשותפת.
יו"ר הכנסת קובע את סדר היום במליאה ובכוחו להעלות או למנוע את העלאתן של הצעות חוק, כמו חוק החסינות או חוק המצלמות שעלה לפני שבועיים ונפל. השכר החודשי של יו"ר הכנסת הוא כ־55 אלף שקל.
יו"ר הוועדה המסדרת: מיקי זוהר נגד עופר שלח
ליו"ר הוועדה המסדרת ממונה נציג הסיעה שעל ראשה מטיל הנשיא את הרכבת הממשלה. אם המשימה תוטל על נתניהו, מיקי זוהר ימשיך בתפקידו כיו"ר הוועדה. אם גנץ יקבל את המנדט, עופר שלח או אבי ניסנקורן יחזיקו בתפקיד.
הוועדה המסדרת מקבלת את סמכויות ועדת הכנסת עד להקמת ועדה קבועה. יו"ר הוועדה מביא בפני הכנסת את הרכב הוועדות הקבועות, והוועדה תקים שתי ועדות זמניות: כספים וחוץ וביטחון.
יו"ר ועדת כספים זמנית: משה גפני נגד אבי ניסנקורן
במערכות הבחירות האחרונות נשמרה מסורת בכנסת שבמסגרתה יו"ר ועדת הכספים הזמנית הוא מי שכיהן בתפקיד בקדנציה היוצאת. הפעם מתלבטים בכחול לבן אם לדבוק במנהג או להחליף את יו"ר הוועדה היוצא משה גפני. אם יעשו זאת, יש חשש שיהדות התורה לא תצטרף באיזושהי קונסטלציה לממשלה בראשות גנץ. בנוסף, בכחול לבן פוזלים למפלגות החרדיות יהדות התורה וש"ס, יחד עם העבודה־גשר והמחנה הדמוקרטי - במקום ישראל ביתנו.
יו"ר ועדת חוץ וביטחון זמנית: דיכטר נגד אשכנזי
בכחול לבן מעוניינים להחזיק בתפקיד יו"ר ועדת חוץ וביטחון הזמנית, במיוחד נוכח הרכב הסיעה שבה שלושה רמטכ"לים לשעבר: בני גנץ, משה יעלון וגבי אשכנזי. בנוסף, כהונה של נציג המפלגה בתפקיד מהווה מוקד כוח רב במיוחד אם בסופו של דבר הבחירות לכנסת יוקדמו שוב וייערכו באפריל.
יו"ר האופוזיציה: איימן עודה נגד פרץ או אבקסיס
לפי המסתמן, יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ איימן עודה - שהוא הראש המפלגה הגדולה באופוזיציה - יכהן כיו"ר האופוזיציה. עם זאת, אם הודיעו מחצית מחברי הכנסת של האופוזיציה על חבר כנסת מביניהן שיהיה יו"ר האופוזיציה, זה יכול להיות גם מי שאינו ראש מפלגת האופוזיציה הגדולה ביותר.
אם תוקם ממשלת אחדות בהשתתפות הליכוד, כחול לבן וישראל ביתנו, אזי האופוזיציה תמנה 48 חברי כנסת. כך, 24 ח"כים מש"ס, יהדות התורה, וימינה אם יהיו אכן באופוזיציה, יוכלו להודיע שעודה לא יהיה יו"ר האופוזיציה.
הכנסת הקנתה ליו"ר האופוזיציה בשנת 2000 מעמד מיוחד בתנאי שכר, נאומים במליאה ורכב. שכרו של יו"ר האופוזיציה הוא כשכר שר בממשלה, — 49 אלף שקל - בעוד ששכרו החודשי ברוטו של חבר כנסת רגיל הוא 44 אלף שקל.
יו"ר ועדת הכלכלה: אחמד טיבי נגד נציג הליכוד
יו"ר ועדת הכלכלה היא משרה בכירה בכנסת שנמסרת באופן מסורתי לסיעת האופוזיציה הגדולה, כלומר כנראה לרשימה המשותפת. על כן, לא מן הנמנע שח"כ אחמד טיבי או חבר כנסת אחר מהסיעה יהיה יו"ר ועדת הכלכלה, אלא אם הליכוד יהיה באופוזיציה. אפשרות אחרת היא שהמשותפת תעדיף את תפקיד יו"ר ועדת הפנים ואז היא התקבל אותו.