חזית נוספת בחברת מליסרון: ליאורה עופר נתבעת להשיב שכר של 18 מיליון שקל
בעל מניות פרטי בחברה הגיש לביהמ"ש המחוזי בת"א בקשה לאישור תביעה נגזרת כנגד בעלי השליטה במליסרון
משה היט, בעל מניות פרטי בחברת מליסרון, הגיש אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לאישור תביעה נגזרת בהיקף של 18 מיליון שקל כנגד בעלי השליטה במליסרון, חברת עופר השקעות וליאורה עופר. לטענתו, בעלי השליטה גבו דמי ניהול שלא כדין במשך כ־11 שנה.
המבקש טוען כי עסקת דמי ניהול בין בעל שליטה לבין החברה שבשליטתו מחייב קבלת אישור אסיפת בעלי המניות וזאת ברוב מיוחד, ואי קבלת האישור האמור לעסקה חריגה זו מהווה מעשה פסול שתוצאתו ברורה והינה בטלותה של העסקה.
בבקשה נאמר כי בעלת השליטה אף הגדילה במהלך התקופה הרלוונטית בין אפריל 94 לנובמבר 2011 את היקף דמי הניהול המשולמים לה ואת היקף שירותי הניהול שסיפקה למליסרון, ואף זאת בניגוד לדין וללא אישור אסיפת בעלי המניות.
כמו כן נטען נכתב כי בשנת 1994 אישרה כביכול אסיפת בעלי המניות בחברת הנדל"ן של משפחת עופר מליסרון הסכם ניהול עם בעלת השליטה, ולפיו תזכה זו בתמורה למתן שירותי ניהול על ידה לסכום שלא יפחת מכ־320,000 שקל לשנה.
בבקשה שהוגשה באמצעות עורכי הדין שלומי מושקוביץ, יניב סטיס, נתי פולינגר ואיתן חיימוביץ' נטען עוד כי לפני כשבועיים החליטה החברה על זימון אסיפת בעלי מניות ליום 20.9.12 לשם אישור רטרואקטיבי של הסכם הניהול.
בבקשה נטען כי על פי המידע שמסרה החברה בזימון האמור, היא קיבלה לאורך התקופה שבין 2004 לנובמבר 2011 דמי ניהול בהיקף של כ־8.4 מיליון שקל. ואולם, טוען המבקש, המדובר בסכום הקרן של דמי הניהול בעקבות תיקון הסכם הניהול המקורי שעליו הוחלט בוועדת הביקורת ובדירקטוריון, ללא אישור האורגנים המוסמכים בחברה.
לדברי משה היט, בעל המניות שהגיש את הבקשה, הסכום המופיע בזימון לאסיפת בעלי המניות מתעלם לחלוטין מהנזק שנגרם לחברה בעקבות התיקון הראשון של הסכם הניהול בשנת 2000.
לטענתו, בין התקופה מאי 2004 לנובמבר 2011, מועד כניסתו לתוקף של התיקון לחוק החברות המחייב קבלת אישור האורגנים המוסמכים בחברה לתשלום דמי הניהול, נטלה עופר השקעות שלא כדין דמי ניהול ממליסרון בהיקף כ־18 מיליון שקל.
לטענת משה היט בעל מניות המחזיק ב־1,204 מניות רגילות בחברה, הסכם דמי הניהול הינו עסקה חריגה שאינה במהלך העסקים הרגיל של החברה, עיסקה שאינה בתנאי השוק כאשר דמי הניהול ששולמו במסגרתה היו גבוהים ובלתי סבירים, ואף הרשות לניירות ערך הודיעה לחברה כי מדובר בעסקה חריגה שיש לאשרה בהתאם למנגנון הקבוע בחוק החברות.
מעופר השקעות נמסר בתגובה כי "התביעה טרם התקבלה אצלנו".