בלעדי לכלכליסט
צרות גם במוצרי התינוקות: מגה שמה את ד"ר בייבי על המדף
חובות רשת מוצרי התינוקות שבבעלות מלאה של מגה עומדים על 8 מיליון שקל. בנוסף יש לה התחייבויות עתידיות בסך 2 מיליון שקל
הצרות של אלון רבוע כחול לא עוצרות במגה ועדן טבע מרקט. ל"כלכליסט" נודע, כי מגה, המחזיקה בבעלות מלאה על רשת מוצרי התינוקות ד"ר בייבי, פועלת למכירת הרשת ומנהלת מגעים עם גורמים בשוק.
- רשת דור אלון נכנסת לראשונה לקטגוריית התינוקות
- רבוע כחול תפתח שמונה מתחמים של מגה הום וד"ר בייבי בסניפי הרשת
- רבוע כחול מציעה למכירה את ד"ר בייבי
בין הגופים שניהלו משא ומתן מולה עד כה נמצאים רשת מוצצים, ג. יפית ויבואן מוצרי תינוקות המפעיל את חנות בייבי סנטר בראש העין. גורם בקבוצת אלון מסר בתגובה: "מגה בוחנת את הסינרגיה האסטרטגית עם ד"ר בייבי ואת המשך עתידה של רשת מוצרי התינוקות".
מגה מחפשת אחר גורם שייקח את ד"ר בייבי על כל חובותיה והתחייבויותיה העתידיות על חוזים לשכר דירה. חובות הרשת מוערכים ב־8 מיליון שקל ויש לה התחייבויות על חוזים ארוכי טווח שחלקם חתומים עד שנת 2019, שמוערכים ב־2 מיליון שקל נוספים. על פי ההערכות, ד"ר בייבי סיימה את 2014 עם מחזור מכירות של כ־38 מיליון שקל ועם הפסד נקי של כ־10 מיליון שקל.
בנוסף, פועלת הרשת, אשר מונה 13 סניפים כיום, לצמצם נקודות מכירה בהתאם לחוזים הקיימים מול בעלי הנכסים. בשלב הראשון צפויים להיסגר הסניפים בבני ברק ובקניון G כפר סבא, ובמיקומים שחוזה שכר הדירה עליהם מסתיים, הרשת לא צפויה לחדש את החוזים. בשנים האחרונות נפרדה ד"ר בייבי ממרבית הזכיינים, וכיום היא מפעילה שלושה סניפים בלבד באמצעות זכיינים - בבית שמש, סכנין ותלפיות - כשגם מולם מתנהלים דיונים בקשר להמשך ההתקשרות. בתוך כך החלה הרשת לצמצם את היקפי היבוא, והיא מייבאת בעיקר מוצרים שהם הכרחיים להמשך פעילותן של החנויות ובהיקפים נמוכים יותר מבעבר.
גורמים בענף אומרים כי הרכישה צפויה להיות בעייתית. "אין מה לקנות בד"ר בייבי", אמר גורם בענף, "מגה מנסה למכור את הרשת כעסק חי וזה מחייב את הרוכש לקחת את כל החובות שלה ולקיים את החוזים העתידיים".
מקורבים לרשת אישרו שהיא נמצאת על המדף. "היו כמה גורמים שהתעניינו ברכישתה, אבל רצו בפחות ממה שהיא שווה. מגה מחפשת מישהו שייכנס וייקח עליו את ההתחייבויות. זהו. לא מחפשים מעבר לזה", אמר מקורב לנושא.