נאמני מגה: השכירות לרבוע כחול מכבידה על ההתאוששות
דו"ח שהגישו הנאמנים לבית המשפט מצביע על שורה של קשיים המכבידים על התאוששות החברה, ביניהם דמי שכירות של 14.9 מיליון שקל בחודש לחברה האחות רבוע נדל"ן ומרכיבי שכר חריגים המשפיעים משמעותית על תוצאות פעילותה
נאמני רשת מגה מאשרים את חשיפת "כלכליסט" אתמול לפיה יבקשו מבית המשפט להאריך את הקפאת ההליכים מעבר לחודש שהראשון שאושר. כך עולה מהדו"ח לסיכום שבוע להקפאת ההליכים לרשת שהגישו הנאמנים לבית המשפט המחוזי בלוד.
מתקשים להחזיר את הצרכנים לסניפים
הנאמנים רו"ח גבי טרבלסי, ועורכי הדין אהוד גינדס ואמיר ברטוב ציינו בדו"ח כי בכוונתם לנסות להעלות את מכירות הרשת שהסתכמו בשבוע החולף בכ־40 מיליון שקל באופן הדרגתי, כך שיגיע בתום החודש הראשון להקפאת ההליכים ל־50 מיליון שקל. יחד עם זאת, הנאמנים מציגים אפשרות לפיה המכירות בחודש ההפעלה יסתכמו רק ב־190 מיליון שקל, זאת לאור האפשרות כי לא יצליחו לעמוד באתגר הכרוך בהחזרת הצרכנים לסניפים.
עוד עולה מהבקשה כי הנאמנים צפויים לעשות שימוש בכל קופת המזומנים שהותירה הנהלת מגה, שכן להערכתם, חידוש המלאי והאספקות השוטפות במהלך חודש ההקפאה יסתכמו ב־150–170 מיליון שקל. היקף הקניות שצופים הנאמנים, ביחס למכירות שהציבו לעצמם כיעד, משקפים רווחיות גולמית של 29%.
על הקשר הבעייתי שיצרה אלון רבוע כחול בין מגה לחברה האחות רבוע נדל"ן, אליה העבירה את כל נכסי הנדל"ן של הרשת, מנתונים העולים מהדו"ח עולה כי 63 מחנויות מגה מושכרות מחברת האחות רבוע כחול נדל"ן על בסיס מערכת של שלושה הסכמים שנחתמו בעבר. דמי השכירות לסניפי הרשת עומדים על 14.9 מיליון שקל בחודש. השפעתם של מרכיבים אלו על פעילותה של החברה ורווחיותה בעתיד הינה קריטית, ולכן הם יבחנו לעומק ע"י הנאמנים במהלך הימים הבאים ובכוונתם לבוא בדברים עם אלון רבוע כחול בנושא.
מרכיב מכביד נוסף הוא עלויות השכר של כ־3,500 עובדי מגה המסתכמות ב־26.5 מיליון שקל בתוספת 3.4 מיליון שקל עבור העסקת כ־350 עובדי קבלן. הנאמנים מצאו כי השכר בחברה וההסכם הקיבוצי, החל על עובדי החברה, כוללים מספר מרכיבים ומאפיינים המבדלים אותם ביחס לאחרים, ובאים לידי ביטוי באופן משמעותי בתוצאות פעילותה ולכן יבחנו נושא זה בימים הקרובים.
לצד ייצוב פעילותה של החברה, בכוונת הנאמנים לבחון לעומק את מכלול הנושאים העסקיים והאחרים הקיימים בין החברה לבין יתר החברות בקבוצת אלון וככל שידרש, יוגשו בקשות למתן הוראות בהתאם.
עדיין משלמת 2.6 מיליון שקל בגין הסניפים שנסגרו
בנוסף להוצאות השכירות והעסקת העובדים, מתמודדת מגה עם הוצאות הפעלה נוספות ובהן ארנונה, נסיעות, שמירה, נקיון ועוד בעלות כוללת של 25 מיליון שקל בחודש ההקפאה, לא כולל הוצאות פחת בסך 5 מיליון שקל. על בסיס ההנחות ותכנית ההפעלה צפויה תקופת הקפאת ההליכים להסתיים בהפסד תפעולי בגובה של כ־15 מיליון שקל. לצד ההפסד התפעולי מציינים הנאמנים כי תזרים המזומנים צפוי להיות שונה בכ־30 מיליון שקל ביחס לתוצאות הפעילות העסקית בגין תקופת ההקפאה ונובע בין היתר מכך שמגה עדיין משלמת 2.6 מיליון שקל בגין סניפים שסגרה או מכרה.