מכירות האופנה בקניונים: ירידה של 4% בפדיון למ"ר באוגוסט
עפ"י נתוני חברת ריס, ריבוי טיסות של ישראלים לחו"ל, המעבר לרכישות מקוונות מאתרים בחו"ל וריבוי שטחי מסחר, ממשיכים להעיב על הקניונים
ענף האופנה ממשיך לדרדר את המכירות בקניונים. בחודש אוגוסט ירד הפדיון למ"ר בקניונים האזוריים ב-4.3% כאשר עיקר הירידה נבעה מהמכירות של קמעונאיות האופנה. נתונים אלה עולים מדו"ח חברת ריס שבודקת את הפדיונות ב-2,900 חנויות זהות.
- חללי עבודה משותפים, גרסת הקניונים: הקמעונאים מצאו דרך לחלוק בדמי השכירות
- התירוץ התורן לחולשה בקניונים: האירוויזיון
- אפקט אמזון טרף את הקלפים והקפיץ ציפיות ופחדים
חנויות האופנה פגעו גם במרכזי הקניות הפתוחים שהציגו אף הם ירידה של 3% בפדיון למ"ר בחודש אוגוסט למרות המגמה המתמשכת של התחזקות הפאוור סנטרים על חשבון הקניונים. בשקלול ארצי ירד הפדיון למ"ר באוגוסט ב-4%. ערב תשעה באב שחל השנה ב-10.8 השפיע אף הוא לרעה על המכירות ובשקלול תשעה באב ירדו המכירות המצטברות בקניונים ובפאוור סנטרים ב-6.4%.
הקניונים מנסים למשוך את ציבור המבקרים בחודשי הקיץ החמים ובעיקר בחופש הגדול באמצעות פעילויות מגוונות לילדים ולרוב מדובר בפעילויות שאינן כרוכות בתשלום. על אף שהקניון האזורי ממוזג, דווקא מרכזי המסחר הפתוחים שאינם ממוזגים נפגעו פחות במכירות בחודשי הקיץ, וזאת בשל העובדה שמרכזים אלה כוללים בתוכם חנויות אאוטלט ומותגים מוזלים שנעדרים מהקניונים.
נתוני ריס מלמדים שהקניונים לא הצליחו לתרגם את מספר המבקרים לפדיון בקופות. נראה כי הקשיים עימם מתמודד ענף הקמעונאות, וביניהם ריבוי טיסות של ישראלים לחו"ל, המעבר לרכישות מקוונות מאתרים בחו"ל וריבוי שטחי מסחר, ממשיכים להעיב על הקניונים.
בסיכום חודשי הקיץ יולי אוגוסט רשמו הקניונים ירידה של 3.5% במכירות למ"ר – המכירות בקניונים נפלו ב-4.5% ובמרכזי הקניות הפתוחים ב-1.2%.