"SHELL עשויה למכור את חלקה בוודסייד בשל מעורבותה בפרויקט לווייתן"
כך לפי אנליסט האנרגיה של הבנק האוסטרלי CBA. הסיבה: החלטת SHELL לא להיכנס ליחסי מסחר עם מדינת ישראל. בבנק האוסטרלי מעריכים כי חברת BHP ביליטון עשויה לרכוש את חלקה של SHELL המוערך ב-6.8 מיליארד דולר
ענקית הנפט SHELL עשויה למכור את חלקה בחברת וודסייד האוסטרלית וזאת על רקע כניסתה לפרויקט הקידוח הימי "לווייתן" אשר נמצא בסמוך לחוף ימה של ישראל. כך לפי האנליסטים לכלן קוסקלי (Lachlan Cuskelly) ולוק סמית' (Luke Smith) מהבנק האוסטרלי CBA.
- אומדן הגז בלווייתן עלה ב-5.9%; וודסייד: "בטוח" שהעסקה תצא לפועל
- הרגולטור בארה"ב הוריד בחשאי את דירוג הניהול של ג'יי פי מורגן
- עמיר פרץ: "יש לשמור על עתודות הגז כנכס לאומי"
לפי האנליסטים, כוונת החברה למכור את חלקה נובעת מהמדיניות של SHELL - אשר לא מקיימת קשרי מסחר עם מדינת ישראל ועם חברות ישראלית בפרט.
עוד עולה מהדו"ח של הבנק שנכתב על ידי שני האנליסטים, כי חברת הכרייה האוסטרלית BHP ביליטון עשויה להיות זו שתרכוש את חלקה של SHELL, שמחזיקה, נכון להיום ב-23% מהון המניות של וודסייד המוערך ב-6.8 מיליארד דולר.
פול זנארו (Paul Zennaro), דובר SHELL התייחס לדו"ח ואמר כי החברה לא מוכנה להגיב לספקולציות, בעוד שמ-BHP ביליטון ווודסייד סרבו להתייחס לנושא.
לפני כחודש, החברות הישראליות שמחזיקות במאגר הגז הטבעי לווייתן הודיעות על דחייה בהשלמת העסקה להכנסת וודסייד האוסטרלית כשותפה במאגר. האחזקות במאגר מתחלקות בין דלק אנרגיה (45.34%, בחלוקה שווה בין אבנר לדלק קידוחים) ורציו (15%). השותפה השלישית היא נובל אנרג'י (39.66%) האמריקאית, שמשמשת גם כקבלנית הקידוח בפועל.
מדובר באחת מעסקאות האנרגיה הגדולות במשק, במסגרתה וודסייד האוסטרלית הייתה אמורה להחזיק 30% במאגר לאחר דילול של שאר השותפות, כאשר שווי העסקה המדווח היה כ-2.5 מיליארד דולר.
מאגר לווייתן נחשב לאחד הגדולים מסוגו בעשור האחרון והוא מכיל על פי ההערכות כמות של 17 TCF גז טבעי. החברה האוסטרלית נחשבת למתמחה בהקמת הנזלת גז שתאפשר את ייצוא הגז הישראלי.
חברת SHELL ההולנדית נסחרת לפי שווי שוק של כ-200 מיליארד דולר. ב-3 החודשים האחרונים איבדה המניה בוול סטריט כ-6% מערכה.