לאומי החל בהליך מכירת הווילה של זיסר בפתח תקווה
זאת שבוע וחצי לאחר שמוטי זיסר משך את הערעור שהגיש לביהמ"ש עליון על החלטת המחוזי לאשר ללאומי להשתלט על אחוזתו. בעבר הוערך שווי הנכס ב-60-70 מיליון שקל
שבוע וחצי לאחר שמוטי זיסר, בעל השליטה לשעבר באלביט הדמיה, משך את הערעור שהגיש לבית המשפט העליון על החלטתו של המחוזי לאשר ללאומי להשתלט על אחוזתו, החל בנק לאומי בתהליך למכירת הווילה.
בעקבות חובותיה של אלביט הדמיה, באוגוסט 2013, פתח בנק לאומי הבנק - שהעניק את המשכנתא לרכישת האחוזה - בהליך של הוצאה לפועל, על מנת להשיב לידיו חלק מהחוב. בתחילת חודש מאי האחרון אישר בית המשפט המחוזי לכונס הנכסים מטעם בנק לאומי להשתלט על הנכס. שוויה של האחוזה הוערך בעבר בעשרות מיליוני שקלים.
זיסר ערער על החלטת שופט ביהמ"ש המחוזי בת"א איתן אורנשטיין, לאפשר לבנק לאומי להשתלט על האחוזה ולמעשה לגבות את המשכנתא שהעניק לזיסר על הבית. בין כונס הנכסים מטעם הבנק, עו"ד יניב אזרן לבין בא כוחו של זיסר, עו"ד שלום גולדבלט התנהל משא ומתן לגבי פינוי הנכס ועל בסיס הבנות בין הצדדים נמחק הערעור שהגיש זיסר לבית המשפט העליון. ערעור על החלטת שופט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, המתירה בין היתר לכונס לפעול למכירת הנכס.
לפי ההסכם, הכונס רשאי להמשיך ולפעול לאלתר למימוש הנכס ובכלל זה גם לפרסם בעיתונות הזמנה להציע הצעות לרכישתו, לההציגו בפני מתעניינים ולהתקשר בהסכם עם רוכשים פוטנציאליים אך לא לפעול לפינוי בני הזג זיסר מהנכס עד למועד הפינוי.
מועד הפינוי הסופי, כך לפי ההבנות, הוא עד ל-26 באוקטובר השנה, אלא אם כן יסכים הכונס להאריך את התקופה "כאשר במועד זה ימסרו את החזקה בו לידי הכונס, כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ".
עוד נקבע כי בני הזוג זיסר יישאו בכל העלויות, המסים וההוצאות הכרוכות בהחזקת הנכס, לרבות תחזוקתו ותחזוקת המתקנים המצויים בו וזאת עד למועד הפינוי בפועל ומסירתו לכונס. הם גם יסייעו לכונס במכירת הנכס, ובכלל זאת יאפשרו את הצגתו במועדים שיקבעו על ידי הכונס וימסרו להם מראש. עד למועד הפינוי, כך נקבע, ימסרו בני הזוג זיסר את כל המידע ווהמסמכים הנדרשים בכל הקשור לאופן תחזוקת הנכס והמתקנים המצויים בו.
בעבר הוערך שווי הנכס ב-60-70 מיליון שקל והוא כולל על פי המודעה בית מגורים, בריכת שחייה, מדשאה בריכת נוי, מגרש כדורסל, מבנה חד־קומתי המשמש חדר כושר, מלתחות, חדר סאונה ומקווה.