בבילון מפתיעה: מחלקת דיבידנד ענק של 125 מיליון שקל
הכנסות החברה ברבעון השני לשנת 2014 הסתכמו ב-34.5 מיליון שקל, לעומת 162.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי ברבעון הסתכם ב-8.7 מיליון שקל, לעומת 40.2 מיליון שקל אשתקד; מניית בבילון קופצת ב-8% בבורסה בת"א
- מכה נוספת לתעשיית סרגלי הכלים הישראלית: גם מיקרוסופט עושה סדר בענף
- דיווח: מיקרוסופט במגעים עם בבילון ופריון לגיבוש נהלי עבודה
- בבילון במשבר: ההכנסות צנחו ב-74% ל-46.8 מיליון שקל
גוגל, שהיוותה כ-43% מהכנסותיה של החברה ברבעון המקביל, אינה מספקת עוד הכנסות לבבילון כתוצאה מסיום ההסכם בין שתי החברות. יאהו, שהיוותה כ-32% מהכנסותיה של החברה ברבעון המקביל היוותה ברבעון הנוכחי 56% ממכירות בבילון.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
נקודה נוספת שעלתה בדו"חות החברה היא כי ברבעון השלישי מכרה החברה את יתרת אחזקותיה בסומוטו, חברת הפצת התוכנות, תמורת 3.8 מיליון שקל. סומוטו היתה אחת ממפיצות התוכנות של בבבילון, כאשר לשתי החברות היה הסכם שיתוף פעולה, אולם בעקבות העובדה כי מספר ההתקנות של בבילון ירד משמעותית על רקע חוסר הכדאיות בהתקנת המוצרים של החברה בטריטוריות מסויימות.
השאלה הגדולה העולה כעת היא האם בבילון תפעל למיזוג עם חברה אחרת מהתעשייה, כגון איירון סורס, עימה היא היתה במגעים למיזוג לפני המשבר שגרם לפגיעה בהכנסותיה, או שהיא תמשיך לעבוד לבדה ולפתח מנוע חיפוש עצמאי, כפי שהיא עושה עכשיו.
לדברי נועם לניר, יו"ר בבילון, "אנחנו צריכים לתת דין וחשבון לבעלי המניות, ואני רק אחד מהם. ההחלטה הזו הגיעה כי לא ראינו חלופות טובות לשימוש במזומן. יש לנו קופה גדולה שמאפשרת להמשיך בפעילות של החברה, אבל כמות המזומן לא מידתית ביחס לפעילות. בעת הזו, יותר הגיוני לפנות לנתיב יזמי מאשר להיכנס להליך של מיזוגים ורכישות בשוק שנמצא במגמת ירידה".